Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Cauņa: "Mums jācīnās par Latviju"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cauņa: "Mums jācīnās par Latviju"
Aleksandrs Cauņa cerēs vēlreiz iesist Gruzijai
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases futbolisti aizvadījuši pēdējo treniņu pirms došanās uz Gruziju, kur tiks aizvadīta 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle ar vietējo izlasi. Pirms došanās uz siltajām zemēm futbolisti atzina, ka noskaņojums komandā ir labs un iespējas uzvarēt tehniskos gruzīnus ir visnotaļ lielas.

Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa: "Pirms izlidošanas uz Gruziju aizvadījām vieglu treniņu, atstrādājām standartsituācijas, trenējām saspēli. Lai uzvarētu, būs jācīnās. Jaunajiem spēlētājiem jāsaņemās, jāpierāda sava vieta sastāvā. Jācīnās par Latviju. Mājās nospēlējam 1:1, pierādījām, ka varam cīnīties. Tad pats guvu vienīgos mūsu vārtus, nebūtu iebildumu atkal beigās iesist un mēs uzvarētu. Es, visticamāk, spēlēšu priekšējā līnijā nedaudz zem Verpakovska vai Gaurača, bet nedomāju, ka spēlēšu laukuma centrā.

Izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins: "Jūtos labi, mēs visi noteikti cīnīsimies. Gruzijas karstums man netraucēs, jo man Šveicē bija vēl karstāks. Man vairāk patīk spēlēt karstumā, nevis aukstumā. Apzināmies, ka ir mums problēmas ar centra pussargiem, bet treneris zina, ko dara. Viņš izvēlēsies labākos gaidāmajai spēlei. Mani jaunie konkurenti [Pāvels Doroševs un Germans Mālinš] ir labi vārtsargi, kurus pazīstu jau sen."

Pēc trīs gadu pārtraukuma uz izlasi izsaukts vārtsargs Pāvels Doroševs: "Gruzīni ir ļoti ātri, tādēļ būs jāspēlē agresīvi. Noskaņojums komandā ir ļoti labs. Mums jādodas laukumā un jāuzvar!"

Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina, ka pēdējā treniņā Latvijā galvenais akcents tika likts uz sadarbības uzlabošanu uzbrukumā. Īpaši viņš uzslavēja mūsu komandas pussargus, uz kuriem tiks likts galvenais uzsvars: "Ļoti labi izskatās pussargi Cauņa, Višņakovs un Lukjanovs. Domāju, ka viņi spēs sarežģīt dzīvi gruzīniem. Uzvarēt būs grūti, jo pretiniekiem ir daudz labu spēlētāju, kuri tagad spēlē ne tikai skaisti individuāli, bet arī taktiski gudri. Mums jāizmanto savi trumpji: disciplinēta spēle, pašatdeve un līderi kā Cauņa, Verpakovskis, Gauračs. Visi viņi var uzbrukumā sagādāt daudz rūpju pretiniekam. Jāizmanto garie centra aizsargi standartsituācijās."

Artis Lazdiņš atzina, ka komanda spēlei sagatavojusies labi, kā arī uzslavēja Gruziju par to, ka tā pēdējā laikā sākusi spēlēt krietni vien disciplinētāk. Diskvalifikācijas dēļ šoreiz palīdzēt nevarēs Jurijs Žigajevs, taču viņš cītīgi gatavojas 6. septembra mačam ar Grieķiju.

Izmantotie resursi:
LFF: 02.septembris U21 LATVIJA - FRANCIJA |...

  -2 [+] [-]

, 2011-08-31 17:40, pirms 13 gadiem
vīrs un vārds...

  +7 [+] [-]

, 2011-08-31 17:41, pirms 13 gadiem
Starkovs vareja Pertiju uz vienu speli panemt par asistentu,tas tak ar gruzins!

  +5 [+] [-]

, 2011-08-31 17:44, pirms 13 gadiem
Starkovs varētu paprovēt spēlēt uzbrukuma futbolu. Nu tā, ja nu kaut kas sanāk.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-31 17:45, pirms 13 gadiem
STARIKS = ENKURS!
Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7

  -3 [+] [-]

, 2011-08-31 18:16, pirms 13 gadiem
Uzspēlējam ar shēmu "trīm aizsargiem"?

     [+] [-]

, 2011-08-31 18:28, pirms 13 gadiem
kas bus bus, uzvara butu brīnums..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-08-31 20:00, pirms 13 gadiem
Ja uzvarēsim, tad tikai ar 1:0, ja gruzīņi gūs kaut vienus vārtus vairāk par neizšķirtu nav ko cerēt

     [+] [-]

, 2011-08-31 22:11, pirms 13 gadiem
Starkovs jau nemuldēs daudz, tāpēc cerams, ka pussargi tiešām ir gatavi spēlei. No viņiem būs atkarīgs daudz, un tieši vidējā līnija pēdējos mačos mums krietni buksējusi. Lai veicas!