Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 futbolisti februārī spēlēs pret lietuviešu klubu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Latvijas U-21 futbolisti februārī spēlēs pret lietuviešu klubu
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

11. februārī Latvijas U-21 izlase futbolā Rīgā aizvadīs pirmo pārbaudes spēli šogad, Olimpiskajā centrā uzņemot kādu Lietuvas augstākās līgas klubu. Pretinieki vēl nav apstiprināti, taču, visticamāk, tie būs "Šiauliai" futbolisti.

"Spēle nav vissvarīgākā lieta. Ar ko spēlēsim tagad, nav tik nozīmīgi. Galvenais visiem ir sapulcēties kopā (tas notiks 8. februārī), aizvadīt četras dienas - šāda treniņnometne ir ļoti vajadzīga, lai iegūtu informāciju. Kur tikai šodien nav mūsu spēlētāji... Tikai šodien uzzināju, ka Virslīgā nespēlēs Rēzeknes "Blāzma", laikam arī Daugavpils "Daugava", bet šajās komandās mums ir U-21 kandidāti. Vairāki futbolisti mēģina tikt ārzemju klubos. Ir ļoti daudz jautājumu...

Lai arī vēl nav zināmi pretinieki, spēle 11. februārī plkst. 14:00 notiks Olimpiskajā Sporta centrā. Ar ko? Tas būs zināms tuvākajās dienās. Par 90% mūsu pretinieki būs "Šiauliai" futbolisti. 4. februārī notiks izloze nākamajam Eiropas čempionāta atlases ciklam. Tad uzzināsim kalendāru, gada plānu. Varbūt, ja grupā patrāpīsies sešas komandas, jāspēlē būs jau martā. Ja nē, būs draudzības spēles, esmu jau sarunājis ļoti labus pretiniekus 27. martā un 1. aprīlī. Tomēr viss būs atkarīgs no izlozes - šīs izlases vēl var būt vienā grupā ar mums. Labprātāk atlases ciklu sāktu jūnijā, nevis martā, jo mums nebūs bijusi neviena nopietna spēle, sezona tikko būs sākusies," sarunā ar eSports.lv šovakar atklāja Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks.

Lai gan Genādijs Šitiks jau sastādījis uz izlasi izsaucamo spēlētāju sarakstu, nosaukt to treneris vēl nevēlējās. "Starkovs vēl nav nosaucis pirmās izlases kandidātus - kad tas notiks, tad arī es nosaukšu U-21 kandidātus. Mums tā ir pierasts. Noteikti izsauksim leģionārus - piemēram, gribas apskatīties uz Gauraču no Itālijas, uz Pihocki, kurš ir Bulgārijā utt. Jābūt visiem labākajiem. Līdz jūnijam netraucēsim 1990. gadā dzimušos, no kuriem arī daži ir redzeslokā."