Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ilgstoši interesi izrādošā "Levski" tuvojas Maksimenko iegūšanai

Ints Megnis
Ints Megnis

Ilgstoši interesi izrādošā "Levski" tuvojas Maksimenko iegūšanai
Vitālijs Maksimenko. Foto: SPS

Bulgārijas futbola komanda Sofijas "Levski", kas jau vismaz no pagājušā gada beigām interesējas par Latvijas izlases aizsarga Vitālija Maksimenko iegūšanu, atkal ir tuvu tam, lai darījumu īstenotu, raksta bulgāru portāls "topsport.bg".

Maksimenko šobrīd pārstāv Slovēnijas vicečempioni Ļubļanas "Olimpija", kas atrodas nacionālā čempionāta vadībā, tomēr tiek baumots, ka jau šomēnes vienībā varētu notikt īpašnieku maiņa un vairāki futbolisti atstāt sastāvu, starp tiem esot arī Maksimenko.

Kā vēsta bulgāru medijs, "Olimpija" prezidents Milans Mandaričs paziņojis, ka viņam ir finansiālas problēmas. Tomēr izdevums "Meridian Match" ziņo, ka Maksimenko uz "Levski" varētu pāriet pat bez transfēra naudas.

Pirmoreiz Slovēnijas medijs "Ekipa24” vēl pagājušā gada beigās ziņoja, ka "Levski”, ko tobrīd vadīja tagadējais Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs, vēlas Maksimenko. Arī tobrīd tika piesauktas "Olimpija” finansiālas problēmas, bet Maksimenko portālam Sportacentrs.com tolaik norādīja, ka par "Levski” interesi dzird pirmoreiz. Baumas ar jaunu sparu atsākās šonedēļ un jau pirms pāris dienām tika vēstīts, ka par Maksimenko interesi izrāda gan "Levski", gan kāds Francijas "Ligue 2" klubs. Slovēnijā vasaras pāreju periods beigsies 31. augustā, Francijā – 2. septembrī, bet Bulgārijā – 5. septembrī.

Ļubļanas "Olimpija" Slovēnijas čempionātu sāka ar 13 punktiem piecās spēlēs, taču iepriekšējos divos mačos palika bez uzvaras – 0:1 pret "Aluminij" un 1:1 pret "Mura". Pēc diskvalifikācijas izciešanas, tiekot noraidīts spēles sākumā pret "Maribor" (0:0), Maksimenko divās spēlēs pēc kārtas bija sākumsastāvā, bet pret "Mura" nespēlēja slimības dēļ. "Olimpija" ar 14 punktiem septiņās spēlēs joprojām ir līdere, taču "Aluminij" ir tikpat punktu un par vienu spēli mazāk. Slovēnijas vadošais klubs "Maribor" ar deviņiem punktiem ir tikai sestajā pozīcijā.

Maksimenko ir iespēja pāriet no vienas līderes pie citas, jo "Levski" ar 16 punktiem septiņos mačos ir galvgalī Bulgārijā. UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā tā apstājās pret Kipras komandas Larnakas AEK barjeru.

Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā "Olimpija" tikai pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār Latvijas komandu RFS (2:3, 2:0), bet otrajā kārtā sīvi piekāpās Turcijas klubam "Yeni Malatyaspor" (2:2, 0:1). Maksimenko Ļubļanā spēlē otro gadu, iepriekšējā sezonā 29 spēlēs gūstot divus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://topsport.bg/levski/levski-v...

     [+] [-]

, 2019-08-29 13:29, pirms 5 gadiem
To murgu arī vajadzētu pārlasīt

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 16:19, pirms 5 gadiem
Retā reize, kad par Latvijas futbolistu, kurš ir atzīstami spēlējis pietiekami laba līmeņa ārzemju komandā, interesi izrāda cita laba līmeņa ārzemju komanda.
Vismaz kāds prieks.