Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 beidzot iesit, bet atkal zaudē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas U-17 beidzot iesit, bet atkal zaudē
Latvijas U-17 izlases galvenais treneris
Oļegs Blagonadeždins
Foto: www.lff.lv

Ar pārliecinošu zaudējumu Īrijai (1:4) dalību Eiropas U-17 futbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā noslēgusi Latvijas izlase. Vienīgos vārtus šajā turnīrā mūsējo labā guva Ēriks Punculs.

Latvijas U-17 izlases futbolisti par panākumu var uzskatīt iekļūšanu atlases turnīra otrajā etapā, kurā pretī stājās krietni varenākas izlases par Latviju kā Grieķija, Dānija un Īrija. Pirmajā turnīra spēlē latvieši ar 0:2 piekāpās mājiniekiem grieķiem, bet otrajā mačā ar 0:1 piekāpās brāļu Laudrupu dzimtenei Dānijai. Trešajai spēlei ar Īriju bija vairs tikai prestiža nozīme, jo tikt finālturnīrā latviešiem izredžu vairs nebija, toties tādas bija īriem.

Lai iekļūtu to astoņu finālturnīra dalībnieku skaitā, Īrijai bija jāuzvar Latvija, kā arī jācer uz mazrezultatīvu Grieķijas un Dānijas neizšķirtu. Dāņi uzvarēja ar 1:0, tādējādi nodrošināja sev pirmo vietu grupā, kā arī ceļazīmi uz finālturnīru.

Latvijas izlase pret Īriju turējās visnotaļ labi, taču beigās tika piedzīvots zaudējums ar 1:4. Jau desmitajā minūtē īri izvirzījās vadībā, bet pēc deviņām minūtēm Ēriks Punculs pēc soda sitiena izspēles guva Latvijas izlases pirmos un pēdējos vārtus Elites kārtā. Otrajā puslaikā pašiem iesist neizdevās, bet pretinieks to paveica trīs reizes. Mūsējie bija labāki pēc izdarīto stūra sitienu skaita (10:5), kā arī neatpalika sitienos pa vārtiem - 5:5.

Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācija, Elites kārta

Latvija - Īrija 1:4 (1:1)
Vārti: Punculs 19'
Latvija: Potapenko, Plendišķis, Šlampe, Upmalis, Flaksis, Bespjorstovs, Šadčins (Jasvins 64'), Ikaunieks, Miķelsons (Regža 60'), Punculs, Blūms (Barinovs 73').

3. grupa

VValstsP
1.Dānija7
2.Īrija5
3.Grieķija4
4.Latvija0

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -4 [+] [-]

, 2011-03-28 23:00, pirms 13 gadiem
pfff tādi jau ir tie mūsu ''futbolisti''

  -1 [+] [-]

, 2011-03-28 23:14, pirms 13 gadiem
Nu zinot to, kādas futbola skolas ir Lielbritānijā, domāju, ka tas nav slikts rezultāts. Mums ir talantīgi spēlētāji, no kuriem daļa jau spēlē Virslīgā. Cerams, ka kāds pēcāk noderēs arī cita vecuma izlasēm. Lai veicas turpmāk. Domāju, ka Blagonadeždinam nav ko pārmest...