Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pret Luksemburgu vajadzīga tikai uzvara

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pret Luksemburgu vajadzīga tikai uzvara
Cerams, ka Vladimiram Koļesņičenko arī šovakar
būs, par ko priecāties no visas sirds
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar plkst. 18:00 Luksemburgā 2010. gada Pasaules kausa izcīņas atlases cikla spēli aizvadīs Latvijas futbola valstsvienība, tiekoties pret mājniekiem – Luksemburgas futbolistiem. Lai arī pretiniekos ir futbolā strauji progresējoša izlase, no mūsējiem gaidīta tiek tikai un vienīgi uzvara.

Bez pašpārliecinātības, Laizāna un Grebja

"Izlases mērķis šajās spēlēs ir nospēlēt labākajā līmenī un izcīnīt uzvaras, otrajā plānā atstājot visus blakusapstākļus – mikrosavainojumus, treniņiespējas un sliktos laikapstākļus. Esmu pārliecināts, ka komanda parādīs maksimālu sniegumu, lai uzvarētu," sākot gatavoties atbildīgajiem mačiem pret Luksemburgu, klāstīja mūsu valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Būdams labs psihologs, pieredzējušais speciālists pavisam noteikti neļaus futbolistiem uzskatīt, ka gaidāmā spēle būs viegla pastaiga. Gluži otrādāk – Luksemburga ir strauji progresējoša futbola valsts, kas šajā atlases ciklā jau pamanījusies pārspēt Šveici izbraukumā (2:1), atņemt punktus Moldovai un grupas tabulā būt cieši līdzās mūsējiem.

Kā jau zināms, pret Luksemburgu mūsējiem nepalīdzēs augšstilba muskuļa savainojumu guvušais centra pussargs Juris Laizāns, kā arī uzbrucējs Kristaps Grebis, kurš saaukstējās nelaikā, līdz ar to palikdams mājās. Abi futbolisti, visticamāk, bija Starkova plānos gaidāmajam mačam, un viņu nespēlēšana ir pietiekami sāpīga. It īpaši laikā, kad LMT Virslīgā, kurā spēlē lielākā daļa izlases, tikko sākusies, bet vairāki ārzemēs spēlējošie ir bez normālas spēļu prakses (Romanovs, Verpakovskis, Cauņa). Treniņos Starkovs iemēģinājis dažādus sastāva virknējumus, jo simtprocentīgi nepārliecina neviena pozīcija, varbūt tikai vārtsargs un daļēji – aizsardzība.

Viegla taciņa Luksemburgā negaida nevienu

Luksemburgas futbola izlase FIFA rangā ieņem 122. vietu (mūsējie ir 71. pozīcijā), aiz sevis atstājot vairākas Eiropas komandas, tostarp mūsu kaimiņus igauņus. Tomēr šajā atlases ciklā jau vairakkārt parādītie zobi pret nomināli spēcīgākām izlasēm, labais standartsituāciju realizācijas procents, pilnbriedā esošais vietējais čempionāts (aizvadītas 20 kārtas) un sava laukuma priekšrocības – pret Luksemburgu mūsējiem nebūt neklāsies viegli, ko sarunā ar eSports.lv uzsver arī mājās palikušais Kristaps Grebis: "Protams, viegli viņu laukumā nebūs. Ceturtdien skatījāmies video ierakstus, kā Luksemburga spēlēja mājās pret grieķiem un izraēliešiem. Viegla taciņa tur viesus negaida... Izraēla vispār pašās beigās izrāva uzvaru, lai gan pie 1:1 Luksemburga varēja iesist.

Domāju, ka varam kaut ko panākt tikai ar cīņassparu – katram jāparāda savs raksturs. Būs patiešām ļoti grūti. Starkovs teica, ka viņiem tagad bijusi kaut kāda treniņnometne, un pāris draudzības spēles kopā jau nospēlējuši. Arī čempionāts tur iet jau labu laiku, turklāt mēs paši uz zaļā laukuma vēl neesam īsti spēlējuši, tikai pa mākslīgo – čaļi jau saka, ka sāp kājas pēc laukumu maiņas. Ceru, ka savāksimies un vinnēsim!"

Lietū un drēgnā laikā

Arī par laika apstākļiem mūsējiem nav iemesla būt laimīgiem – Luksemburga mūsējos sagaidīja ar +2 grādiem un lietu, kaut kas līdzīgs tiek solīts arī šī vakara mačā. Kā eSports.lv pastāstīja LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis, laika apstākļi Luksemburgā ir neprognozējami – piektdien ik pa pusstundai lija, tad spīdēja saule, bet pa vidu arī uzkrita krusa... Toties ēdiena kvalitāte un ērtības lepnajā "Hilton" viesnīcā ir augstākajā līmenī.

Piektdienu mūsu futbolisti pavadīja ar ekskursiju pa tuvāko apkārtni un visai interesantu un daudzpusīgu treniņu. Komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atsevišķi nodalīja aizsargus, kuriem rīt būs visgrūtākais uzdevums – nosargāt vārtus neskartus, turklāt uzmanīties no standartsituācijām. Mačs norisināsies 8 054 vietu ietilpīgajā "Josy Barthel" stadionā. Kā tiek prognozēts, maču varētu apmeklēt divi, trīs tūkstoši skatītāju. Arī no Latvijas gaidāms nepilns simts atbalstītāju. Spēles laukums esot ļoti kvalitatīvs, tomēr lietus gadījumā tas varot kļūt pārāk mīksts.

Spēli tiesās Velsas tiesnešu brigāde ar galveno arbitru Marku Vitbiju (pērn tiesāja UEFA kausa izcīņas spēli starp rumāņu "Vaslui" un mūsu "Liepājas metalurgu") priekšgalā. Līnijtiesneši būs Edijs Kings un Filips Tomass, bet ceturtais tiesnesis - Saimons Lī Evanss. Mača tiešraide - LTV7 kanālā.

Pirmsspēles sarunā ar vietējiem medijiem un mūsu futbolistiem Starkovs uzsvēris, ka Latvijai šis mačs obligāti jāuzvar. Cerēsim uz to labāko! Pret Luksemburgu tiek gaidīta vienīgi uzvara, lai ar pozitīvām emocijām trešdien, 1. aprīlī, plkst. 18:30 atbalstītu mūsējos Rīgā mačā ar šo pašu Luksemburgu, tikai tad jau visiem labi zināmajā "Skonto" stadionā...

Latvijas iespējamais pamatsastāvs: Vaņins; Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs; Višņakovs, Astafjevs, Koļesņičenko, Rubins; Verpakovskis, Karlsons.

Pasaules kausa izcīņas atlases cikls

2. apakšgrupa

VietaIzlaseSUNZGV:ZVP
1.Grieķija43019:29
2.Izraēla42208:58
3.Šveice 42117:67
4.Latvija41124:64
5.Luksemburga41123:74
6.Moldova40132:71

28. marta spēles 2. apakšgrupā

LaiksSpēle
18:00Luksemburga – Latvija
18:45Moldova – Šveice
21:00Izraēla– Grieķija

20 uz Luksemburgu aizbraukušie Latvijas izlases futbolisti

Vārtsargi
Andris Vaņins (Ventspils)
Aleksandrs Koliņko (Olimps)
Deniss Romanovs (Slavia Prague, Čehija)

Aizsargi
Kaspars Gorkšs (Queens Park Rangers, Anglija)
Deniss Ivanovs (Liepājas Metalurgs)
Oskars Kļava (Liepājas Metalurgs)
Deniss Kačanovs (Ventspils)
Dzintars Zirnis (Liepājas Metalurgs)
Pāvels Mihadjuks (Inverness CT, Skotija)

Pussargi
Vitālijs Astafjevs (JFK Olimps/RFS)
Andrejs Rubins (Inter Baku, Azerbaidžāna)
Aleksandrs Cauņa (Watford, Anglija)
Jurijs Žigajevs (Ventspils)
Genādijs Soloņicins (Liepājas Metalurgs)
Aleksejs Višņakovs (Ventspils)
Vladimirs Koļesņičenko (Inter Baku, Azerbaidžāna)

Uzbrucēji
Māris Verpakovskis (Celta de Vigo, Spānija)
Ģirts Karlsons (Liepājas Metalurgs)
Andrejs Perepļotkins (Skonto FC)
Artjoms Rudņevs (Zalaegerszegi TE, Ungārija)

1 2 3 4 137 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-03-28 10:28, pirms 15 gadiem
Nopērsim ar pūpoliem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Mandaliina

 +21 [+] [-]

, 2009-03-28 10:30, pirms 15 gadiem
Veiksmi puišiem, jo bez tās neiztikt.
Ceram uz uzvaru!

 +15 [+] [-]

, 2009-03-28 10:31, pirms 15 gadiem
Es gan dodtu priekšroku Cauņam nevis Rubinam

     [+] [-]

, 2009-03-28 10:32, pirms 15 gadiem
Divas līdzvērtīgas izlases. Katrā ziņā, ja vēl gribam kaut ko pasākt PK sakarā, tad jāuzvar.

     [+] [-]

, 2009-03-28 10:33, pirms 15 gadiem
jāuzvar, un trešdien jābūt pilnam skonto stadionam! Es ceru uz brīnuma atkārtošanu šajā ciklā!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 10:38, pirms 15 gadiem
Pret visām komandām gribās, vajag uzvaras Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: junis

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 10:45, pirms 15 gadiem
Moldviem jauzvar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-28 10:46, pirms 15 gadiem
Ar šādu sastāvu diez vai varētu uzvarēt pat Mongolijas izlasi.Skaļi vārdi(latvijas līmeņa izpratnē)ar ambīciju izsīkumu un minimālu spēļu praksi.Tāda izrādīšanās kā suņu izstādē vien ir. Vienīgais ko var atzīmēt, tie ir Ģirts Karlsons,Cauņa,Všņakovs.Nebūtu sō spēlētāju nevarētu cerēt pat uz neizšķirtu.Ko tur dara Astafjevs ar Koļinko vispār nesaprotu! Lai veicas!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 10:54, pirms 15 gadiem
Neizškirts tas būtu optimāls rezultāts lai varētu saspēlēties un sagatavoties mājas spēlei.

  +9 [+] [-]

, 2009-03-28 10:55, pirms 15 gadiem
Uzvaru un tikai uzvaru ! Diemžēl mūsu izlasei nav kas gūst vārtus

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 10:58, pirms 15 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Ar šādu sastāvu diez vai varētu uzvarēt pat Mongolijas izlasi.Skaļi vārdi(latvijas līmeņa izpratnē)ar ambīciju izsīkumu un minimālu spēļu praksi.Tāda izrādīšanās kā suņu izstādē vien ir. Vienīgais ko var atzīmēt, tie ir Ģirts Karlsons,Cauņa,Všņakovs.Nebūtu sō spēlētāju nevarētu cerēt pat uz neizšķirtu.Ko tur dara Astafjevs ar Koļinko vispār nesaprotu! Lai veicas!
Visumā par sastāvu tev ir taisnība - ja godīgi, tad ar šādu sastāvu Latvijas izlase ir viena no švakākajām Eiropā (kur futbolu māk spēlēt visi, nu gandrīz visi), taču, kā pats redzi - mēs varam cienīgi nospēlēt gan pret grieķiem, gan šveiciešiem, tā kā ne jau uzvārdi ir galvenais, bet arī treneris, komandas kopējā saspēle, utml.. Otrkārt, grupa mums ir tiešām laba. Ja mēs būtu, piemēram, Lietuvas vietā, tad jau mēs tagad būtu zaudējuši pat teorētiskas iespējas tikt labāko divniekā. Bet nu, jācer, ka Starkovs būs zirgā, nekas nav zaudēts, un cerības spēlēt PK nav zudušas. Sarauj, Latvija! Bet nu 1-0 būtu teicams rezultāts, vismaz, Luksemburgā.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:09, pirms 15 gadiem
Jāņem!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:10, pirms 15 gadiem
Tiešām nav div domu, jāņem 6p pret Luksemburgu abos mačos, ja gribam uz ko cerēt.
SARAUJ LATVIJA!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-03-28 11:14, pirms 15 gadiem
Deportivo rakstīja: Visumā par sastāvu tev ir taisnība - ja godīgi, tad ar šādu sastāvu Latvijas izlase ir viena no švakākajām Eiropā (kur futbolu māk spēlēt visi, nu gandrīz visi), taču, kā pats redzi - mēs varam cienīgi nospēlēt gan pret grieķiem, gan šveiciešiem, tā kā ne jau uzvārdi ir galvenais, bet arī treneris, komandas kopējā saspēle, utml.. Otrkārt, grupa mums ir tiešām laba. Ja mēs būtu, piemēram, Lietuvas vietā, tad jau mēs tagad būtu zaudējuši pat teorētiskas iespējas tikt labāko divniekā. Bet nu, jācer, ka Starkovs būs zirgā, nekas nav zaudēts, un cerības spēlēt PK nav zudušas. Sarauj, Latvija! Bet nu 1-0 būtu teicams rezultāts, vismaz, Luksemburgā.
Viss jau būtu ok,ja nebūtu tā vecā bāleliņu kaite-ar vājām komandām mēs mocamies,bet ar stiprām spēlējam labi.(futbols,hokejs,basketbols utt)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-03-28 11:20, pirms 15 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Ar šādu sastāvu diez vai varētu uzvarēt pat Mongolijas izlasi.Skaļi vārdi(latvijas līmeņa izpratnē)ar ambīciju izsīkumu un minimālu spēļu praksi.Tāda izrādīšanās kā suņu izstādē vien ir. Vienīgais ko var atzīmēt, tie ir Ģirts Karlsons,Cauņa,Všņakovs.Nebūtu sō spēlētāju nevarētu cerēt pat uz neizšķirtu.Ko tur dara Astafjevs ar Koļinko vispār nesaprotu! Lai veicas!
Nav jau LM virsliga pati vajaka Eiropa. Nevaig noniecinat savu valsti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:28, pirms 15 gadiem
Nu gan laiki pienākuši - komanda konkrēti streso pirms spēles ar Luksemburgu un no komentāriem var gandrīz saprast ka viņi ir favorīti... Kas noticis ar Latvijas izlasi?

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:30, pirms 15 gadiem
nashty rakstīja: ir gan
Latvija klubu ranka Eiropa ir 31 no 53.

  -4 [+] [-]

, 2009-03-28 11:30, pirms 15 gadiem
Jaanuzvar...

P.S. Nekur nevarees redzeet?

  -2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:30, pirms 15 gadiem
flipsider rakstīja: Nav jau LM virsliga pati vajaka Eiropa. Nevaig noniecinat savu valsti.
Nevajag arī noniecināt Luxemburgu.!Atcerēsimies pagājušā gada rudeni.10.09Luxemburga-Šveice 2-1viesos(22.pasaules rangā),19.11Luxemburga-Beļgija1-1(49.pasaules rangā)Luxemburga122.pasaules rangā,Latvija51.Secinājumus izlobiet paši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:35, pirms 15 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Nevajag arī noniecināt Luxemburgu.!Atcerēsimies pagājušā gada rudeni.10.09Luxemburga-Šveice 2-1viesos(22.pasaules rangā),19.11Luxemburga-Beļgija1-1(49.pasaules rangā)Luxemburga122.pasaules rangā,Latvija51.Secinājumus izlobiet paši.
Viegli nebūs!Atcerēsimies kas bija ar Lihtenšteinu un Sanmarino.Pašpārliecinātības un iedomības pūslis pārsprāga kā sapuvis gurķis!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-28 11:36, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Latvija nav 51
Ieej FIFA reitingu tabulā un apskaties ''umņik''!
1 2 3 4 137 komentāri