Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Labākie - Cauņa un Žigajevs

Viedoklis: Labākie - Cauņa un Žigajevs
Latvijas izlase
Foto: www.lff.lv

Bieži negadās, ka Latvijas futbola izlase izbraukumā sagrauj pretinieku ar četru vārtu pārsvaru, un katrs šāds gadījums ir kā mazi svētki, pat ja pretiniekos ir Luksemburga. Lai gan abi malējie pussargi Aleksandrs Cauņa un Jurijs Žigavejs nespēlēja visas 90 minūtes, tieši šie abi puiši ir pelnījuši lielākās uzslavas par izcīnīto uzvaru.

Katrs Latvijas izlases dalībnieks, kurš deva kādu artavu panākumā pret Luksemburgu, ir novērtēts skalā no viens līdz desmit. Laukumā visi futbolisti devās ar neitrālo atzīmi seši, bet mūsu puišu turpmākās darbības arī ietekmēja to, vai vērtējums tika uzlabots vai tieši otrādāk - pazemināts.

Sākumsastāvs

Andris Vaņins - 6.0
Saskaņotā komandas spēle aizsardzībā tā arī liedza Andrim nodemonstrēt savu prasmi Luksemburgas futbola faniem un labi, ka tā. Nekļūdīgi deva norādījumus aizsargiem pretiniekiem izpildot standartsituācijas un citās spēles epizodēs.

Oskars Kļava - 6.0
Līdzīgi kā viss aizsardzības četrinieks aizvadīja pārliecinošu spēli un veiksmīgi nospēlēja tajās ne tik biežajās epizodēs, kad pretinieks ar bumbu tika līdz mūsu aizsardzībai. Pirmajā puslaikā varēja gūt arī vārtus pēc standartsituācijas izspēles, tomēr pietrūka burtiski sekundes daļas, lai gar vārtu tālo stabu lidojošo bumbu pāradresētu vārtu tīklā.

Deniss Ivanovs - 6.5
Drošs kā klints mūsu aizsardzības centrā un neizskatās, ka tuvākajā laikā Pāvelam Mihadjukam, Robertam Mežeckim vai Igoram Savčenkovam varētu būt kaut mazākās izredzes no pamatsastāva izstumt vienu no Aleksandra Starkova favorītiem. Ne visi spēlētāji pēc tāda trieciena pa kājām, kādu pirmajā puslaikā pie sānu līnijas saņēma Deniss, varētu piecelties kājās un turpināt maču.

Kaspars Gorkšs - 6.5
Otrajā stāvā Kasparam nav pretinieku ne tikai Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā, bet arī Luksemburgas izlasē, Kaspars tā arī nezaudēja nevienu gaisa divcīņu. Ar lielisku tālo piespēli ievadīja vairākus bīstamus pretuzbrukumus, bet nedaudz pabaidīja mača beigās, kad piespēle pretējā virzienā Andrim Vaņinam sanāca daudz par vāju.

Deniss Kačanovs - 6.0
Arī otrs Deniss mūsu aizsardzības četriniekā aizvadīja labu spēli aizsardzībā, tiesa, varēja dot lielāku artavu uzbrukumu kaldināšanā. Bet, acīmredzot, Aleksandra Starkova taktika neparedz aktīvu malējo aizsargu pieslēgšanos uzbrukumiem, kā rezultātā Kačanovam īpaši daudz darba laukumā šodien nebija.

Jurijs Žigajevs - 8.0
Labās malas pussargs šodien aizvadīja savu pārliecinoši labāko spēli Latvijas izlases rindās. Ļoti bīstamas standartsituācijas, divas rezultatīvas piespēles un kopumā "FK Ventspils" pussargs bija viena no lielākajām Luksemburgas aizsargu problēmām. Pilnai laimei pietrūka vien pašam gūt vārtus, diemžēl lielā steiga pretinieku soda laukumā liedza atzīmēties vārtu guvējos.

Vitālijs Astafjevs - 5.5
Kā ierasts, izlases kapteinis vairāk bija otrā plāna aktieris, un godam veica savu melno darbu. Bet pret Luksemburgas izlasi gribējās redzēt vairāk aktivitātes uzbrukumā, kur izlases rekordists deva gaužām mazu ieguldījumu, iespējams, vidējās līnijas partneru lieliskais sniegums liedza sevi parādīt spilgtāk. Neierasti sev, bet šodien Vitālijs zaudēja pārāk daudz divcīņas ar nebūt ne tehniski pārākajiem Luksemburgas spēlētājiem.

Vladimirs Koļesņičenko - 7.5
Ja pirmajā puslaikā Vladimirs vairākas reizes bīstami pārkāpa noteikumus un nopelnīja arī brīdinājumu, tad otrajā puslaikā Astafjeva pārinieks vidējās līnijas centrā atvērās un divreiz fantastiski asistēja mūsējiem vārtu guvumos. Starkovam būs ko palauzīt galvu, kad izlases rīcībā būs Juris Laizāns, kura vietu šodien ieņēma Koļesņičenko.

Aleksandrs Cauņa - 8.0
Vidējās līnijas kreisā mala bija tā vieta, par kuru pirms mača bija visvairāk šaubu, jo par vietu sākumsastāvā cīnījās gan Cauņa, gan Andrejs Rubins. Pamatsastāvā tomēr izgāja pirmais, un Luksemburgas futbola fani diez vai tik drīz aizmirsīs šo uzvārdu. Neskaitāmi izprovocēti pretinieku pārkāpumi, labas piespēles partneriem, un kā kulminācija tam visam pirmie vārti Latvijas izlases sastāvā. Ja ne Jurijs Žigajevs, bez šaubām varētu teikt, ka Cauņa šodien bija labākais spēlētājs laukumā.

Māris Verpakovskis - 5.5
Maču uzsāka ļoti aktīvi un jau pirmajās minūtēs pēc stūra sitiena Māris ļoti akrobātiskā stilā gandrīz guva vārtus, tomēr uzbrucēja sitiens trāpīja pa vārtu pārlikni. Mača turpinājumā Verpakovskis burtiski pazuda, reti kad vispār tiekot pie bumbas, nepalīdzēja arī pozīciju maiņa ar Cauņu otrā puslaika sākumā. Spānijā iegūts iedegums, bet pilnībā zaudēta spēļu prakse.

Ģirts Karlsons - 6.5
Brīžiem Ģirts izskatījās nemotivēts, brīžiem izšķērdīgi rīkojās ar pretinieku un partneru dotajām izdevībām, bet "Liepājas metalurga" uzbrucējs šodien gods kam gods savu darbu padarīja, viennozīmīgi viens no skaistākajiem Latvijas izlases vārtu guvumiem šajā atlases ciklā. Kopumā Latvijas izlase iesita četrus vārtus, bet maisam galu atsēja un nomināli uzvaras vārtus guva tieši Karlsons. Šobrīd uz vietu izlasē Karlsonam konkurences tikpat kā nav.

Uz maiņu iznākušie

Aleksejs Višņakovs - 6.5
Sev atvēlētajās 25 minūtēs bija aktīvs un pamanījās pat gūt vārtus pēc lieliskas Koļesņičenko piespēles. Iespējams, lielāki panākumi vārtu guvumā pienākas Luksemburgas izlases aizsargam un vārtsargam, kuri patraucēja viens otram, ļaudami bumbai lēni ieripot luksemburgiešu vārtos jau trešo reizi.

Andrejs Perepļotkins - 6.5
Šķiet, bumbai pieskārās tikai vienu reizi, bet tā pati bija Luksemburgas izlasei liktenīga, jo Andrejs ar galvu to raidīja vārtos pēc Koļesņičenko piespēles. Iespējams, gūtie vārti palīdzēs iekarot vietu pamatsastāvā 1. aprīlī paredzētajā spēlē.

Andrejs Rubins - 6.0
Vienīgais no uz maiņu iznākušajiem spēlētājiem, kuram neizdevās gūt vārtus, un ļoti žēl, ka tā, jo Rubinam šī bjia jubilejas spēle. Pie trīs vārtu pārsvara izšķērdēja fantastisku vārtu gūšanas iespēju, bet tas, par laimi, neko vairs neizšķīra.

Aleksandrs Starkovs - 7.5

Kārtējo reizi Starkovs sevi lieliski pierādīja kā treneri - psihologu, puiši uz maču iznāca ļoti noskaņojušies un, kas zīmīgi, lieliski aizvadīja abu puslaiku sākumus. Uzminēja ar malējiem pussargiem, kur bija lielas variāciju iespējas, un divi no trim nomainītajiem spēlētājiem guva vārtus. Nemaz nerunājot par spēles gala rezultātu. Bravo!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 21:18, pirms 15 gadiem
labs

  +4 [+] [-]

, 2009-03-28 21:19, pirms 15 gadiem
Jaa, Cauna un Zigajevs noteikti bija labakie, lai 3dien nospeletu tikpat labi ja ne vel labak
Slēpts komentārs: playthegame

 +11 [+] [-]

, 2009-03-28 21:26, pirms 15 gadiem
Ja Cauņa turpinās trenēties kā tagad, ja viņam pietiks veiksmes, tad es ticu, ka viņš spēlēs augstā līmenī un bieži

  +5 [+] [-]

, 2009-03-28 21:26, pirms 15 gadiem
Nu es jau savā vērtējumā liku daudz augstākas atzīmes, bet tas bija uz prieka viļņa! Šitās ir daudz maz objektīvas.

 +12 [+] [-]

, 2009-03-28 21:27, pirms 15 gadiem
"Spānijā iegūts iedegums, bet pilnībā zaudēta spēļu prakse." Novika cienīgs teksts

  +4 [+] [-]

, 2009-03-28 21:29, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: piekritu bet ka vaninam var dot 6.0 ja pie vina vartiem nebija neviens pat teoretiski bistams moments? ka vinam vispar var dot kadu atzimi? tikpat labi jau ari rezervistiem kas neizgaja laukuma var dot atzimi.
Laukumā visi futbolisti devās ar neitrālo atzīmi seši, bet mūsu puišu turpmākās darbības arī ietekmēja to, vai vērtējums tika uzlabots vai tieši otrādāk - pazemināts.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 21:29, pirms 15 gadiem
Bija viņi labākie, acīmredzami! Bet Astafjevs nebija tik slikts, labi nocīnījā par bumbām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-28 21:48, pirms 15 gadiem
4:0 it kā jāpriecājas, bet......
Tomēr Luksemburga ļoti vāji nospēlēja aizsardzībā, tik daudz iespēju bija gūt vārtus . Labi, ka veiksme bija mūsu pusē un no tām visām iespējām guva kaut vai 4 vārtus.
Ja nemaldos divus gadus atpakaļ ar Īslandi arī bija 4:0 nu un tad arī jāsaka ka veiksme bija tikai vienas komandas pusē .
Diemžēl laikam jau Latvijas izlases sniegumā neredzēt biežas epizodes ar kaut vai 4-5 precīzām piespēlēm un bumbas kontrolēšanu. Drīzāk mūsu izlases vizītkarte ir tāla piespēle uz priekšu nu un tad varbūt uzbrucēji kaut ko izveidos . Kaut gan spēlēt uzbrukumā pēc sistēmas viens (garais)atmet ar galvu otrs īsais cenšas aizmukt no aizsargiem neizbrīnīs pretiniekus , jo Latvijas futbola izlase tādu stilu piekopj jau ceturto kvalifikācijas turnīru.

  +3 [+] [-]

, 2009-03-28 21:54, pirms 15 gadiem
Nuu pa zemu Gorksš un Verpis novērtēts..!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 21:56, pirms 15 gadiem
Karlsonam bildē smuki radziņi

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 21:56, pirms 15 gadiem
Cauņa nākotnes latvijas labakais futbolists

  +3 [+] [-]

, 2009-03-28 21:58, pirms 15 gadiem
janis 1993 rakstīja: Cauņa nākotnes latvijas labakais futbolists
Jācer, ka nesakāps galvā, tikt pie laba trenera un ar traumām lai būtu kārtībā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 22:10, pirms 15 gadiem
super Mario rakstīja: Jācer, ka nesakāps galvā, tikt pie laba trenera un ar traumām lai būtu kārtībā
Saša nav tas cilvēks, kuram sakāps galvā. Jānovēl, lai nav traumu galvenais

  +3 [+] [-]

, 2009-03-28 22:31, pirms 15 gadiem
protams ka Vladimirs Koļesņičenko nospeeleeja labaak par Astafijevu un es arii domaaju ka nospeeleetu arii labaak par Laizaanu ,jo vinam ir meerkis sevi pieraadiit ,bet vecajiem jau vairaak vai mazaak vienalga, kaa sanaak taa sanaak!!! man pat sodien skatoties speeli iipasi neiekrita aciiis nepreciizaas piespeeles, bet parasti, ka speelee laizaans vinam taadas ir loti daudz kas peec manaam domaam kaitina skatiitaajus, gan arii bojaa komandas speeli!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 23:06, pirms 15 gadiem
Ja padomā, tad manī ļoti izbrīnu rada tas , kā Luksemburga varēja uzvarēt Šveici !?Saprotu , sports nav prognozējams, bet vienalga, kaut kā pretēji loģikai spēlēja šodien Luksemburga!

  +4 [+] [-]

, 2009-03-28 23:13, pirms 15 gadiem
Luksemburga nenovērtēja Latvijas izlasi. Acīmredzot atcerējās, kā Latvija rudenī spēlēja pret Šveici...

  +3 [+] [-]

, 2009-03-28 23:23, pirms 15 gadiem
Žigajevs un Cauņa turpina spēlēt pārliecinoši.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-28 23:47, pirms 15 gadiem
verpakovskim ir manāms regress

  +3 [+] [-]

, 2009-03-28 23:53, pirms 15 gadiem
Manuprāt ļoti precīzs vērtējums. Astafjevam ir laiks atstāt izlasi, vecums nenāk viens !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-29 10:56, pirms 15 gadiem
Lieliski,veči nokapājās

     [+] [-]

, 2009-03-29 12:40, pirms 15 gadiem
egils34 rakstīja: verpakovskim ir manāms regress
Pret šādiem pretiniekiem,kur mūsējie ir favorītlomā Mārim ir maz iespēju,lai kko parādītu,jo, kā zināms, Verpis nav tas raženākais čalis,tāpēc pret pretinieku,kuri sēž aizsardzībā nevar ar savu ātrumu aizskriet pretuzbrukumos. Pert spēcīgākām izlasēm viņš ir noderīgāks,tāpēc uzskatu,ka atbildes spēlē vajag viņa vietā sākumsastāvā laist kādu citu uzbrucēju

     [+] [-]

, 2009-03-29 13:36, pirms 15 gadiem
Jā,vislielākais pārsteigums labā nozīmē bija Žigajevs. Komanda paliek gados jaunāka,tas priecē. Kopumā visa komanda parādīja priekš pirmās spēles neticami labu sniegumu. Tas nekas, ka pretiniekos bija Luksemburga. Droši vien tas bija ļoti labi, ka sastāvā nebija Laizāna. Trenera vietā nākošo spēli sāktu tieši šādā sastāvā.

     [+] [-]

, 2009-03-29 15:51, pirms 15 gadiem
īsti nepiekrītu par verpakovski - tieši viņa piespēle ievadīja 2. vārtu guvumu, un vispār diezgan labi viņš cīnijās, bet piekrītu, ka augums viņam traucē.

piekr;itu par Astafjevu, kaut vai tā'dēļ ka komentētājs viņa vārdu nosauca pāris reizes