Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Mērķis Angolā ir uzvarēt"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Mērķis Angolā ir uzvarēt"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Reuters

Šovakar Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) norisinājās preses konference, kurā Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis stāstīja par 3. martā gaidāmo pārbaudes spēli Angolā.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Uz šo maču dažādu iemeslu dēļ neizdevās izsaukt visus spēcīgākos mūsu futbolistus. Pirmkārt, daži (Vaņins, Gorkšs, Verpakovskis) ir aizņemti klubos. Otrkārt, daži (Koliņko, Kosmačovs, Koļesņičenko) risina transfēra jautājumus. Treškārt - ir arī savainoti spēlētāji (Rafaļskis, Cauņa, Grebis). Esmu priecīgs, ka mūs gaida spēle pret interesantu pretinieku - Angola ir eksotiska komanda, un pāris spēlētāju - Ikstens, Tarasovs - pret to varētu debitēt izlases rindās. Viņi ir parādījuši sevi kā vieni no labākajiem U-21 izlasē.

Mūsu galvenais mērķis - parādīt savu labāko sniegumu un uzvarēt! Izaugsme un vērtīga pieredze ir iegūstama tikai uzvarot. Šī spēle būs laba skola mums visiem. Kopā ir savākta izlase, kas risinās svarīgu uzdevumu - cīnīsies par uzvaru."

Starkovs arī komentēja pieredzējušo centra pussargu Vitālija Astafjeva un Jura Laizāna atgriešanos valstsvienības kandidātos: "Neviens no viņiem nav beidzis karjeru, abi turpina spēlēt. Mums ir vajadzīgi visi spēlētāji - neskatoties uz to vecumu vai pārstāvēto klubu. Daudzi jau norakstīja Laizānu, bet viņš ir atpakaļ, sagatavošanās posmā bija kopā ar "Skonto", un cerams, ka Juris tiks pie spēļu prakses arī sezonas laikā."

Analizējot gaidāmo pretinieku, Starkovs atzinās, ka afrikāņu spēles stils nav viņa gaumē, tomēr izvēlētais pretinieks noteikti ir vērtīgāks nekā alternatīva - mačs pret Armēniju Kiprā: "Godīgi teikšu - Angolas spēles Āfrikas kausa izcīņas laikā nevēroju - man labāk patīk citādāks spēles stils, kuru pa TV var redzēt pietiekami daudz, taču ar palīgiem esam izstrādājuši gaidāmās spēles plānu. Angolas izlase portugāļa trenera vadībā spēlēja ar taktisko izvietojumu 3-5-2, taču tagad, kad šai izlasei ir cits treneris, iespējams, mainīsies arī taktika. Par spēlētājiem - tie ir meistarīgi un spēlē organizētu futbolu. Āfrikā māk spēlēt futbolu. Katrā ziņā gan šis variants, gan spēle Hondurasā dod daudz lielāku labumu nekā mačs Kiprā pret Armēniju - pagājušajā gadā, kad tur spēlējām, atnāca 100 skatītāju, un spēlētājiem uzreiz nebija vajadzīgās motivācijas."

Savukārt Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sīkāk komentēja Angolas piedāvājuma pieņemšanas iemeslus: "Visu apdomājām, un tas bija kolektīvs lēmums - pieņemt piedāvājumu spēlēt Angolā. Pirmkārt, tas mums ir jauns izaicinājums. Otrkārt, šajā valstī tikko bija Āfrikas Kausa izcīņa, mēs spēlēsim galvaspilsētā, un ar drošību viss būs kārtībā. Ja būtu jāspēlē kādā citā pilsētā, iespējams, nepiekristu. Spēlētājiem interesantāk ir spēlēt Angolā, nevis Kiprā 100 skatītājiem. Angola 2006. gadā spēlēja Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Vācijā, izcīnīja divus neizšķirtus trijos mačos."

Mežeckis arī pavēstīja, ka 23. maijā bija paredzēta neoficiāla pārbaudes spēle pret Bretaņas provinci (Francija), taču ieplānotie pretinieki tomēr sarunājuši citus sāncenšus un Latvijai atteikuši. Nākamo pārbaudes spēli Latvijas izlase varētu aizvadīt jūnija sākumā.

  +6 [+] [-]

, 2010-02-27 19:16, pirms 14 gadiem
Lai veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-27 19:25, pirms 14 gadiem
Britānijas? Nebija Bretaņa?

  -4 [+] [-]

, 2010-02-27 19:34, pirms 14 gadiem
klakmens rakstīja: Uzvarēt jebkurai komandai ir vienīgais mērķis
Nu bet musejie murgo jau nez cik ilgi...to uzvaret ,to uzvaret...a nav jau kas iesit!!!!!...totaali nav,un Petrovica sheema-tupeet aizsardzibaa pret jebkuru komandu,hehe

  +3 [+] [-]

, 2010-02-27 19:47, pirms 14 gadiem
JimBim rakstīja: Nu bet musejie murgo jau nez cik ilgi...to uzvaret ,to uzvaret...a nav jau kas iesit!!!!!...totaali nav,un Petrovica sheema-tupeet aizsardzibaa pret jebkuru komandu,hehe
Ko tu tur muldi? Mūsdienās Latvijas izlase spēlē labu skatāmu futbolu un gūst vārtus! Turklāt bieži vien ļoti skaistus vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-27 20:01, pirms 14 gadiem
Diez vai arī Angola spēlēs ar stiprāko sastāvu.Bet vienalga,domāju uzvarēt būs problēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-27 22:47, pirms 14 gadiem
Nu tad uz mērķi arī jāiet. Sastāvs būs salīdzinoši jauns (ar izņēmumiem) un meistarīgs. Ceru, ka debitanti sevi parādīs no labākās puses. Galvenais jābūt motivācijai spēlēt, un, ja cīnās, tad uzvara neizpaliek!

Par uzvaru un labu futbolu Latvijas izpildījumā!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-28 13:15, pirms 14 gadiem
uzvaru muuseejiem neredzeet kaa savas ausis:

     [+] [-]

, 2010-02-28 15:02, pirms 14 gadiem
klakmens rakstīja: Uzvarēt jebkurai komandai ir vienīgais mērķis
Ja tikai komanda nespēlē totalizatorā

     [+] [-]

, 2010-03-01 15:21, pirms 14 gadiem
kur var redzet speli , afrikaniem vispar ir televizija