Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars eksperimentē, Latvijas U-21 sparingā piekāpjas "Skonto"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pahars eksperimentē, Latvijas U-21 sparingā piekāpjas "Skonto"
Dāvis Ikaunieks
Foto: www.lff.lv

Kamēr Virslīgā iestājusies pauze, Latvijas U-21 izlase Mariana Pahara vadībā sestdien Ķeizarmežā aizvadīja pārbaudes spēli ar "Skonto", piekāpjoties ar 2:4.

Marians Pahars šajā spēlē iztika bez daudziem Latvijas U-21 izlases potenciālajiem pamatsastāva spēlētājiem (leģionāri Deniss Rakels, Vitālijs Jagodinskis, Kārlis Plendišķis aizņemti; Roberts Savaļnieks, Dmitrijs Hmizs, Reinis Flaksis savainoti; Valērijs Šabala un Gļebs Kļuškins ir aizņemti pieaugušo izlasē utt.), kā rezultātā netrūka eksperimentu.

Latvijas U-21 izlases sākumsastāvs pa pozīcijām (no kreisās malas uz labo) bija sekojošs: Krūmiņš – Ostrovskis, Barinovs, Joksts, Čistjakovs – Isajevs – Kozačuks, Vardanjans, D.Ikaunieks - Karašausks, J.Ikaunieks. Mūsējie spēlēja pēc taktiskās shēmas 4-1-3-2, bet pēc pārtraukuma pārgāja uz ierastāko 4-2-3-1.

Kā redzat no sastāva, tika izsaukti arī brāļi Ikaunieki, kuri līdz šim pārstāvēja U-19 izlasi. Arī tikai 18 gadus vecais Jevgeņijs Kazačoks ("Spartaks") izpelnījies Pahara uzmanību un šodien izgāja pamatsastāvā. Vārtus sargāja Virslīgā sevi labi apliecinājušais "Jūrmalas" vārtsargs Jānis Krūmiņš (pēc pārtraukuma viņu nomainīja Oskars Darģis). Tāpat interesanti, ka uzbrucējam Valērijam Čistjakovam Pahars lika spēlēt labās malas aizsarga pozīcijā. Polijā ar 1. līgas klubu "Zawisza" trenējas centra aizsargs Edijs Joksts, kuram Pahars arīdzan palūdza ierasties.

1. puslaiku U-21 izlase zaudēja ar 0:1, vienubrīd tika panākts 2:2, bet cīņas izskaņā "Skonto" realizēja divas standartsituācijas un uzvarēja ar 4:2. U-21 izlasei pirmos vārtus pēc visai apšaubāma 11 metru soda sitiena nopelnīšanas pie stūra sitiena izpildes guva pendeli nopelnījušais Artūrs Karašausks, bet otros vārtus uz maiņu iznākušais Daugavpils "Daugavas" futbolists Edgars Jermolajevs. Atskaitot minētos Darģi un Jermolajevu, vēl uz maiņu iznāca Mārtiņš Milašēvičs, Māris Riherts un Kaspars Svārups.

Atgādinām, ka Latvijas U-21 izlase 11. jūnijā Slokā ar maču pret Lihtenšteinas vienaudžiem uzsāks 2015. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

  +7 [+] [-]

, 2013-05-26 09:28, pirms 11 gadiem
Labi ka Pahars,atskirigi no Starkova,megina parbaudit gandriz visus talantigus puisus,kas ir musu futbola saimnieciba.Nedrikst palaist garam nevienu talantigu speletaju,jo mums vini ir loti maz.Vareja vel panemt Bezusconoku no Ventspils.Ar talantigiem puisiem ir jasrada individuali,piesaistot labakos trenerus,nu nav mums ta materiala daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-26 12:51, pirms 11 gadiem
Prieks dzirdēt labus jaunumus par pērn Jūrmalas rindās sevi lieliski parādījušo Ediju Jokstu. Smagu traumu guva, bet nu, šķiet, ir atguvies un trenējas Polijā. Vispār cepuri nost poļu priekšā. Spēlētājs tieši pārbaudes laikā pie viņiem guva traumu, bet, kas ir ļoti cienījami, viņi Ediju neatsijāja, bet gan pēc traumas sadziedēšanas paņēma atpakaļ. Cerams, ka izdosies pāreja uz Poliju.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-26 13:47, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Prieks dzirdēt labus jaunumus par pērn Jūrmalas rindās sevi lieliski parādījušo Ediju Jokstu. Smagu traumu guva, bet nu, šķiet, ir atguvies un trenējas Polijā. Vispār cepuri nost poļu priekšā. Spēlētājs tieši pārbaudes laikā pie viņiem guva traumu, bet, kas ir ļoti cienījami, viņi Ediju neatsijāja, bet gan pēc traumas sadziedēšanas paņēma atpakaļ. Cerams, ka izdosies pāreja uz Poliju.
jā, tik interesanti, ka ziemā Joksts uzbrīdi bija arī Skonto, tikai ātri vien tikaa atzīts par nederīgu.

dīvaini, ko poļi saskatījuši.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-26 13:54, pirms 11 gadiem
Gļebs Kļuškins bija avansā paņemts uz Kataru?...tad jau vismaz izjuta Kataras futbola atmosfēru!...viņam tagad jasaka paldies Starkovam par parādīto uzticību!

  -2 [+] [-]

, 2013-05-26 21:33, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: jā, tik interesanti, ka ziemā Joksts uzbrīdi bija arī Skonto, tikai ātri vien tikaa atzīts par nederīgu.

dīvaini, ko poļi saskatījuši.
hehe, vari nosaukt to cilveeku kas atzina par nederiigu?? beidz irst, un ja nezini labaak paklusee

     [+] [-]

, 2013-05-27 14:12, pirms 11 gadiem
Joksts? Kas tas tads? Kur vins speleja?