Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: "Euro2016": negribas uzdzīt pesimismu, bet...

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Viedoklis: "Euro2016": negribas uzdzīt pesimismu, bet...
Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Euro2016" kvalifikācijas turnīrs klauvē pie durvīm, un laiks ieskatīties - kāda ir mūsu futbola druva un kāds sastāvs ir pieejams izlases galvenajam trenerim Marianam Paharam.

Katra atlases cikla sākumu gan es, gan, domāju, visi Latvijas futbola izlases līdzjutēji gaida kā svētkus. Jau 9.septembrī mūsējie tālajā Astanā spēlēs ar Kazahstānu, sešas dienas pirms tam Rīgā tiekoties pārbaudes mačā ar Armēniju. Diemžēl personīgi man svētku sajūtu mazliet aizēno nedrošības sajūta – kā nu būs? Ja citās reizēs, pēc dabas esot optimistam, allaž esmu ticējis, ka mūsējie var, tad šoreiz šķiet, ka Latvijas futbola piramīdas augša ir tik deformēta kā nekad.

Neapskaužu Marianu Paharu – lai gan viņš pavisam nesen kādā neformālā tikšanās reizē izteicās, ka viņa rīcībā ir spēlētāji, kuri var sasniegt pietiekami augstus mērķus, man par to ir lielas šaubas. Nepārprotiet – saprotams, ka pašiem futbolistiem un trenerim ir jātic sev un jādara viss, lai Latvijas futbola gods tiktu cienīgi aizstāvēts. Tomēr man kā futbola apskatniekam taču drīkst būt skeptisks viedoklis par šo visu, vai ne?

Lai gan šis materiāls pretenciozi nosaukts par viedokli, diži ar subjektīvām lietām neaizraušos – lielākoties būs tikai sausi fakti, kas būs pietiekami daiļrunīgi, lai plašāk neizvērstos. Zemāk ir visi tie spēlētāji (arī tie, kas vakar netika iekļauti izlases kandidātu vidū), kuri Pahara vadībā kopš 2013.gada augusta ir aizvadījuši vismaz vienu spēli – kaut vai nākot uz maiņu pārbaudes mačā. Un mani objektīvi nesaudzīgie komentāri.

Uzreiz sacīšu, ka par Virslīgas spēlētājiem īpaši detalizēti skaidrojumi nesekos, jo, manuprāt, pašmāju čempionāts līmeņa ziņā šobrīd nolaidis latiņu ārkārtīgi zemu, ko pierādīja arī Eirokausi. Vienīgi „Ventspils” Latviju pārstāvēja labi, taču arī šīs komandas un tās spēlētāju formu/sniegumu nekādi nenosauksi par optimismu raisošu. Savukārt Virslīgas līdere „Skonto”, kurai nebija iespējas atrādīt sevi Eiropā, pēc daudzu labāko spēlētāju došanās prom izlasei vairs nepiedāvā lielu skaitu spēlētāju. Diemžēl šobrīd (ar retiem izņēmumiem) Virslīgā spēlē jaunieši un tie, kuri ārzemēs nevienam nav vajadzīgi... Protams, arī vājā turnīrā var būt dimantiņi, bet diez vai to var sacīt par Virslīgu – vairāki talanti ir, bet ļoti augstas klases futbolistu, kas varētu spēlēt tikpat labi kā, piemēram, Čehijas vai Turcijas izlases vidējs spēlētājs, nav. Ja nu vienīgi Kaspars Dubra.

Vārtsargi
Andris Vaņins („Sion”, Šveice). 2013.gada Latvijas labākais futbolists, iespējams, ir mūsu labākais futbolists arī šogad. Diemžēl savainots un pret Kazahstānu nespēlēs.

Aleksandrs Koliņko („Baltika”, Krievija, 1.līga). Klubā nospēlējis tikai trīs no astoņām spēlēm. Skaidrs, ka atsevišķā spēlē 39 gadus vecais vārtsargs var uzticami izlīdzēt. Tai pašā laikā viņa ziedu laiki sen ir garām (Krievijas Premjerlīgā pēdējo reizi spēlēja pirms sešiem gadiem) un nākotnes vārdā vajadzētu iespēlēt Vaņinam aizvietotāju. Pat, ja tas ir atbildīgs kvalifikācijas turnīrs.

Aizsargi
Kaspars Gorkšs (bez kluba). Bez kluba – ar to viss izteikts, pat ja esi izlases kapteinis. Skaidrs, ka Gorkšs joprojām futbolā ir pieprasīts, un acīmredzot Kaspars meklē sev piemērotāko variantu, taču fakts paliek fakts – kopš 2014.gada 26.aprīļa klubu līmenī nevienā oficiālā spēlē Gorkšs nav piedalījies.

Nauris Bulvītis („Aarau”, Šveice). Sezonas pirmajā spēlē izgāja pamatsastāvā, taču guva savainojumu un pēc atlabšanas diemžēl kļuvis par rezervistu. Lai gan pēdējā kausa mačā pret zemākas līgas (amatieru) komandu atkal atgriezās sākumsastāvā, paliek atklāts jautājums, kā būs ar Šveices Superlīgas spēlēm, kas ir galvenā mēraukla.

Vitālijs Maksimenko („Brighton”, Anglija, 1.līga). Rezervists, kurš vairumā gadījumu netiek pat spēļu pieteikumā. Iespējams, drīzumā atkal tiks izīrēts, jo nespēj nostiprināties savu īpašnieku komandā. Kopš pavasara oficiālā spēlē (ja neskaitām nospēlētu pusminūti šīs sezonas sākumā) nav piedalījies.

Antons Kurakins, Kaspars Dubra, Oļegs Timofejevs, Renārs Rode (visi „Ventspils”), Gints Freimanis („Jelgava”), Vladislavs Gabovs („Skonto”). Atklāti sakot, tikai Dubra gandrīz katrā spēlē rāda augstu līmeni. Tomēr šeit jāpatur prātā fons... P.S. Rode nav izsaukts.

Pussargi
Aleksejs Višņakovs („Zimbru”, Moldova). Pēdējo divu gadu laikā pārstāvējis piecus(!) dažādus klubus, kas viņa gadījumā diez vai ir kompliments. „Zimbru” pievienojies nesen, un kopš pagājušās sezonas beigām (pavasara) šobrīd ir nospēlējis tikai 148 minūtes (trīs spēlēs), spēļu prakse nav bijusi liela. Tiesa, var lepoties ar to, ka ir vienīgais Latvijas futbolists, kurš joprojām reāli piedalās Eirokausos (Cauņas un Māliņa spēlēšana Čempionu līgā ir zem lielas jautājuma zīmes). Pahars gan A.Višņakovu nav izsaucis.

Aleksandrs Fertovs (bez kluba). Šim futbolistam diemžēl vienkārši nav paveicies – Krievijas agresijas dēļ „Sevastopol” tika likvidēts, un Fertovs palicis bez kluba. Pēdējo oficiālo maču nospēlēja 11.maijā, šobrīd trenējas ar „Skonto”.

Aleksandrs Cauņa (CSKA, Krievija). Ja nemocītu savainojumi, visticamāk, būtu uzskatāms par Latvijas labāko futbolistu. Diemžēl traumas nomoka un pēdējo reizi oficiālā spēlē piedalījies 2013.gada 22.septembrī(!) un kopā pagājušajā pilnajā sezonā nenospēlēja pat 100 minūtes... Skaidrs, ka, pat tikko atguvies no savainojuma, būtu liels palīgs mūsu izlasei, taču jāsaprot, ka tas nebūs spēlētājs „Cauņa 100%”, bet gan „Cauņa 65%” vai tamlīdzīgi...

Juris Laizāns. Beidzis futbolista karjeru.

Oļegs Laizāns („Enisey”, Krievija, 1.līga). Pahara vadībā nospēlējis tikai vienu pilnu spēli, tomēr viens no retajiem, kurš regulāri spēlē vismaz Krievijas Nacionālajā līgā – visās astoņās spēlēs izgājis „Enisey” sākumsastāvā un, kā noprotams, ir svarīga figūra savā komandā.

Artūrs Zjuzins („Baltika”, Krievija, 1.līga). Tas pats, kas ar O.Laizānu – svarīgs vidējās līnijas spēlētājs savā komandā, visus mačus sāk pamatsastāvā un, atšķirībā no Laizāna, ir baudījis lielu Pahara uzticību un izlases spēļu praksi.

Ivans Lukjanovs („Volgar”, Krievija, 1.līga). Krievijas Nacionālajā līgā pusē spēļu nāk pamatsastāvā, pusē uz maiņu. Pahara vadībā spēlējis tikai 24 minūtes un vakar publicētajā sarakstā Lukjanova vārds nav atrodams.

Andrejs Kovaļovs („Dacia”, Moldova). Viņa komanda atrodas Moldovas čempionāta vadībā, taču mūsu spēlētājs savā komandā ir rezervists un nāk uz maiņu. Tikai pēdējā, 5.kārtā, pirmo reizi iznāca sākumsastāvā.

Vladimirs Kamešs (bez kluba). Nespējot nostiprināties Krievijas Premjerlīgas klubā „Amkar”, pagājušo sezonu pabeidza Krievijas Nacionālās līgas komandā „Neftekhimik”. Tagad bez kluba, šosezon nav spēlējis, un Pahars viņu nav izsaucis, kas arī loģiski.

Ritvars Rugins, Jurijs Žigajevs, Alans Siņeļņikovs, Artis Lazdiņš, Visvaldis Ignatāns. Visi diemžēl (ja domājam par izlasi) spēlē Virslīgā. Virslīgas līmenī labu formu uzņēmis Rugins, „Jelgavā” viens no līderiem ir Lazdiņš, Žigajevs klubā spēlē reti, Siņeļņikovs ilgstoši ir savainots, Ignatānam pēc debijas izlasē līkne aizgājusi lejā. P.S. Siņeļņikovs, Ignatāns nav izsaukti.

Uzbrucēji
Māris Verpakovskis („Liepāja”). Beidzis karjeru izlasē.

Egars Gauračs („Aarau”, Šveice). Pēdējā pusgada laikā, var sacīt, atdzima, taču neīstā brīdī (gan jaunā kluba, gan izlases sakarā) guvis nopietnu traumu.

Valērijs Šabala („Anorthosis”, Kipra). Joprojām jauns un ar itin pieklājīgu CV, taču, kā izrādījies, „Club Brugge” līmenim īsti neatbilst. Pēdējo oficiālo spēli aizvadījis 3.jūnijā „Skonto” sastāvā Virslīgā, spēļu prakses pēdējos mēnešos nav bijis. Dažas pārbaudes spēles „Club Brugge” sastāvā ir un paliek pārbaudes spēles.

Eduards Višņakovs („Widzew”, Polija). Pagājušajā sezonā labi sevi pierādīja Polijā un vēlas tikt pie jauna kluba Ekstraklasē, taču „ziepju operas” rezultātā šosezon aizvadījis tikai trīs spēles „vecās” komandas „Widzew” kreklā Polijas 1.līgā, un izpelnījies kritiku par šajos mačos nodemonstrēto sniegumu. Joprojām uz koferiem un neziņā par savu nākotni. Arī neīstā laikā šādas „šūpoles”, ja domājam par izlasi.

Artjoms Rudņevs (HSV, Vācija). Vācijas Bundeslīga komentārus neprasa, taču būsim godīgi – Rudņevs šobrīd ir rezervists (1.kārtā laukumā netika) un pavīd arī informācija, ka HSV labprāt daugavpilieti pārdotu. Izlasē līdz šim mocījies, plus no pēdējām septiņām izlases spēlēm izlaidis sešas(!) (vienā bija diskvalificēts).

Daniils Turkovs („Belchatow”, Polija). Polijas Ekstraklases jaunpienācējas rezervists. Pahara vadībā spēlējis simboliski, uz spēlēm ar Armēniju un Kazahstānu nav izsaukts.

Deniss Rakels („Cracovia”, Polija). Ekstraklases sezonas sākumā tiek pie solīda spēles laika, guvis vienus vārtus. Tomēr pēc skandāla U-21 izlases rindās Latvijas treneru uzmanību nav izpelnījies.

Artūrs Karašausks („Skonto”). Bija īrē Kazaņas „Rubin”, kur spēlēja tikai jauniešu komandā. Šobrīd reāli bez kluba („Skonto” nedrīkst pieteikt), trenējas ar „Skonto”. Pēdējo oficiālo spēli aizvadījis 2013.gada novembrī Virslīgā. Uz izlasi tagad, protams, nav izsaukts.

Starp tiem, kas Pahara vadībā nav spēlējuši, taču ir izsaukti, ir divi – vārtsargs Pāvels Šteinbors („Gornik Zabrze”, Polija) un centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis („Hoverla”, Ukraina). Šteinbors konkurēs ar Koliņko, un savs vārds, iespējams, būs sakāms izlases vārtsargu trenerim Andrejam Piedelam. Viens gan ir skaidrs - Šteinbors ir viens no retajiem izlases dalībniekiem, par kuru nav ne mazāko šaubu – viņš ir Polijas Ekstraklases līderes pamatvārtsargs, kurš rādījis lielisku sniegumu. Kas attiecas uz Jagodinski, spēlēšana Ukrainas Premjerlīgā ir lieliski, taču viņš šai lielo vīru futbolā sper tikai pirmos soļus un izlasē nav spēlējis. Tai pašā laikā aizsardzības līnijai, manuprāt, jābūt tik saskaņotai kā nevienai citai līnijai.

SECINĀJUMS. Izvirzīsim sekojošus nosacījumus: 1) regulāri spēlē laba līmeņa turnīrā, 2) nav traumēts, 3) ir iespēlēts Pahara vadībā. Kas sanāk? Man izdodas atlasīt tikai Artūru Zjuzinu un arī tad tā ir krievu otra stiprākā līga, nevis top čempionāts... Protams, varam paļauties uz bez kluba esošā Gorkša pieredzi, Bundeslīgas rezervista Rudņeva kvalitātēm, ilgstoši savainotā Cauņas meistarību (kura pat pie, piemēram, 60% gatavības uz mūsu izlases fona būs ārkārtīgi augsta) un tā tālāk, taču kopējā bilde ir sērīga. Ja kādreiz sūdzējāmies, ka ir tikai četri augstas kvalitātes spēlētāji ar labu spēļu praksi (tie paši Vaņins, Gorkšs, Cauņa, Rudņevs), tad tagad pat tik neiznāk...

Varbūt nav labais tonis iedalīt izlases spēlētājus "labajos" un "sliktajos", bet nosaukšu tos, kuri, manuprāt, no Pahara izsauktajiem varētu būt konkurētspējīgi augstākajā starptautiskajā izlašu līmenī: Šteinbors, Koliņko, Gorkšs, Bulvītis, Dubra, Zjuzins, Cauņa, O.Laizāns, Rudņevs. Vienpadsmit man nekādi nesanāk, piedodiet. Turklāt "pliks" skaits neko nedod - vajag pa vīram katrā vajadzīgajā pozīcijā, nevis, piemēram, divus vārtsargus.

No manas puses šobrīd vēl tikai viens vienīgs fakts par mūsu grupas pēdējā groza izlasi Kazahstānu – Eiropas līgas „play-off” spēlē divas Kazahstānas komandas („Aktobe” un „Astana”), kuru pirmajās spēlēs pret „Legia” (0:1) un „Villarreal” (0:3) no pamatsastāva 22 spēlētājiem 10 bija Kazahstānas futbolisti. Tai pašā laikā mūsu klubiem līdz Eiropas līgas "play-off" bija kā līdz mēnesim, un no leģionāriem „play-off” pirmajā spēlē piedalījās tikai Aleksejs Višņakovs (uz maiņu), kurš uz izlasi nav izsaukts. Čempionu līgā varbūt vēl uzspēlēs Aleksandrs Cauņa. Tas arī viss. Augstākajā līmenī Eirokausos mūsējo praktiski nav. Un jāņem vērā, ka salīdzināju tikai ar kazahiem – kas būtu, ja piesauktu holandiešu, čehu, turku Eirokausu spēļu praksi? Labāk neturpināt...

Apzināti šo materiālu publicēju nevis pašā kvalifikācijas turnīra priekšvakarā, bet nedaudz agrāk, lai līdz septembrim to visu izdotos kaut nedaudz aizmirst un nesabojātu iepriekšminēto svētku sajūtu. Tomēr jāsaka, ka komplektā ar nežēlīgo izlozi ir liels pesimisms par „Euro2016” ciklu. Īkšķus, protams, turēšu tik un tā un, cik vien stipri spēšu, kā arī priecāšos par katru iegūto punktiņu, bet, pragmatiski vērtējot faktus, tā vien gribas sāpēs kliegt. Labi vēl, ka futbolā ne vienmēr uzvar sastāva ziņā labākās komandas...

Uzziņai - Pahara izsauktie kandidāti un viņu spēles laiks tieši Pahara vadībā (četras PK2014 spēles, divas Baltijas kausa spēles un trīs pārbaudes spēles)

SpēlētājsMačiMinūtes
Nauris Bulvītis8720
Kaspars Gorkšs8720
Artūrs Zjuzins8 (1)599
Vitālijs Maksimenko6508
Aleksandrs Fertovs6 (1)445
Valērijs Šabala6 (1)429
Artis Lazdiņš7 (2)425
Ritvars Rugins6 (1)420
Vladislavs Gabovs5412
Andrejs Kovaļovs5 (2)304
Artjoms Rudņevs3239
Antons Kurakins3 (1)212
Aleksandrs Koļinko2180
Eduards Višņakovs3 (2)123
Aleksandrs Cauņa2 (1)116
Oļegs Timofejevs2 (1)95
Oļegs Laizāns2 (1)91
Kaspars Dubra190
Jurijs Žigajevs3 (3)54
Gints Freimanis1 (1)0
Pāvels Šteinbors00
Vitālijs Jagodinskis00

Iekavās: cik reizes spēlētājs nācis uz maiņu.

1 2 56 komentāri
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte

 +11 [+] [-]

, 2014-08-26 10:38, pirms 10 gadiem
Diezgan bēdīgi, diemžēl

 +19 [+] [-]

, 2014-08-26 10:41, pirms 10 gadiem
Pareizi jau autors raksta. Nu, nav mums to spēlētaju resursu. Bez spēlētājiem kuri spēlē TOP līgās, nav iespējams aizbraukt uz EČ, ja vismaz mums būtu spēcīga vietējā līga, tad jā. Kamēr nemainīsies futbola sistēma, tad mēs par EL, ČL, EČ, PČ varam aizmirst.

 +18 [+] [-]

, 2014-08-26 10:46, pirms 10 gadiem
Būtu jāiespēlē jaunie, kā piemēram, J.Ikaunieks, Šabala, Skonto jaunieši un citi jauni spēlētāji sākumsastāvā (pakāpeniski, ne visi uzreiz), lai jaunie attīstās un dabū labākus klubus, kā to reiz izdarīja basketbola (arī bobslejā pilotu sakārā) izlase un rezultāts tagad ir redzams, kaut, kad tas tika darīts skeptiķu netrūka, mani ieskaitot... Vienkārši nav ko zaudēt mums....

  +6 [+] [-]

, 2014-08-26 10:54, pirms 10 gadiem
Njā, būtībā problēma šobrīd ir tāda, ka lielākā daļa mūsu izlases (!) spēlētāju netiek pie spēļu prakses. Redzot Kazahstānas klubu rezultātus, rodas pamatots jautājums - vai mēs vispār varam prasīt uzvaru pat pret Kazahstānu?
Taču labā ziņa varētu būt tāda, ka izlašu līmenī mūsējie spēj savākties, savukārt citas izlases mēdz ne līdz galam realizēt savu potenciālu.

  +6 [+] [-]

, 2014-08-26 10:56, pirms 10 gadiem
Ļoti labs izlases spēlētāju apkopojums. Lielākā daļa no faktiem bija zināmi, bet kad to visu saliek kopā vienā apskatā, tad prognozes par šo atlases ciklu ir...nemeklēšu pieklājīgus vārdus, katrs pats , lai izdara secinājumus.
Dominē par spēlētājiem frāzes: pēc traumas, neīstā laikā notraumējies, bez kluba, nāk uz maiņu, nav pamatsastāva spēlētājs.
Ja ņemtu pēc UEFA reitinga pirmo 30 valstu čempionātu pēc spēka spēcīgākās līgas un TOP-5 arī 2 līgas pēc spēka, tad cik mūsu futbolisti regulāri tajās spēlē kā pamatsastāva spēlētāji.
Vēlreiz pārskatīju visus futbolistus meklējot atbilstoši saviem augstāk rakstītiem nosacījumiem.
Atradu Šteinboru (bet izlasē 0 spēles) un Jagodinski (0 spēles izlasē). Varbūt kļūdos, bet patiešām neatradu nevienu Latviajs izlases spēlētāju kurš spēlē TOP-30 čempionātos augstākā līgā pamatsastāvā. NEVIENU, izņemot tos 2 ,kuri nav aizvadījuši nevienu spēli izlasē.
Protams ka Cauņa atsāks spēlēt, Gan jau Šabala sāks spēlēt Kiprā, Gauračam trauma utt. Runa ir par IZLASES spēlētājiem, kuri ir rezervisti savās komandās, atgūstas pēs traumām vai spēlē Latvijas virslīgā.
Uz kaut ko cerēt var tikai ļoti liels optimists, bet latvieši jau tādi ir..cerība mirst pēdējā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-26 11:07, pirms 10 gadiem
ja Steinborsz būs kastē, var izspiest 1:0 pēc haļavniem vārtiem, vai izbakstīšanas pēc standartsituācijas

  +3 [+] [-]

, 2014-08-26 11:13, pirms 10 gadiem
Domāju ka izlases pagaidām labāko sastāvu un ko tas spēj izdarīt mēs redzētu tikai tad ja Vaņins un Gauračs nebūtu savainoti, Gorkšs pusgadu nebūtu bez kluba un Cauņa būtu pilnībā atguvies
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  +3 [+] [-]

, 2014-08-26 11:23, pirms 10 gadiem
Izlases spēle ir diezgan vāja, spēlētāji nevar atrast klubus vai ir savainoti, virslīgas čempis- atbilst vidusmēra U-20 čempim, nav normālu stadionu, bet LFF viss ir kārtībā, jo var saņemt miljonus.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-26 11:27, pirms 10 gadiem
Piekrītu autoram!

Ja godīgi, mani visvairāk biedē viduslīnija. Ja vārtos vēl ir ko likt un aizsardzībā, uzbrukumā arī, tad vidējā līnija ir pilnīgi nožēlojama, kāda tā ir bijusi jau vairākus gadus... Viens Cauņa neko neizdarīs, bet pārējie Virslīga līmeņa censoņi, visos spēles aspektos atpaliek no jebkuriem pretiniekiem, it sevišķi bumbas pieturēšanas un tehnikas ziņā, kas diemžēl ir mūsu izlases lielākais klupšanas akmens jau n-tos gadus..

     [+] [-]

, 2014-08-26 11:35, pirms 10 gadiem
Variet teikt ko gribiet, bet man bus japiekrit jau vienam citam - Latvijas izlasei vajag treneri ar pieredzi ar raksturu, kas spes izspiest maksimumu, tadu ka Pertiju.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 11:38, pirms 10 gadiem
moretto rakstīja: Būtu jāiespēlē jaunie, kā piemēram, J.Ikaunieks, Šabala, Skonto jaunieši un citi jauni spēlētāji sākumsastāvā (pakāpeniski, ne visi uzreiz), lai jaunie attīstās un dabū labākus klubus, kā to reiz izdarīja basketbola (arī bobslejā pilotu sakārā) izlase un rezultāts tagad ir redzams, kaut, kad tas tika darīts skeptiķu netrūka, mani ieskaitot... Vienkārši nav ko zaudēt mums....
salīdzinājums ar basketu nav īsti vietā, Latvijas jaunieši basī ir top8 Eiropā, bet kā ir ar futbolu? Pakāpeniska iespēlēšana - jā, tas noteikti vajadzīgs.

     [+] [-]

, 2014-08-26 11:47, pirms 10 gadiem
dobrecovs rakstīja: salīdzinājums ar basketu nav īsti vietā, Latvijas jaunieši basī ir top8 Eiropā, bet kā ir ar futbolu? Pakāpeniska iespēlēšana - jā, tas noteikti vajadzīgs.
Mūsu gadījumā jau nav ko zaudēt, palikt pēdējiem iespēlējot vairāk jauniešu, vai palikt pēdējiem spēlējot ar Koļinko....

  +1 [+] [-]

, 2014-08-26 11:51, pirms 10 gadiem
ļoti labs raksts - paskarbs, bet patiess un objektīvs.
kas attiecas uz sastāvu - man šķiet, ka Paharam nav nekādas jēgas uz izlasi saukt(kur nu vēl likt sastāvā) tādas pārbaudītas vērtības kā Koļinko, Gorkšs, varbūt vēl kādu. tāpat pilnīgi visiem ir skaidrs, ka kvali beigsim ar 3-4 punktiem, labākajā gadījumā. jāliek sastāvā jaunie - mākslīgi jāveic paaudžu maiņa - zaudēt jau nav ko. no otras puses - mūsu jaunie ir tik zema līmeņa, ka viņu iespēlēšana tāpat neko nedos, jo savas karjeras griestus - virslīgas līmeni, viņi jau ir sasnieguši. skumji... neapskaužu Paharu.

 +10 [+] [-]

, 2014-08-26 11:53, pirms 10 gadiem
Autors visus faktus izlicis kā preci uz letes un šeit pat lielākajiem optimistiem ir jāpakasa aiz auss pirms sāktu ticēt uz labiem rezultātiem šajā ciklā.Brīnumi futbolā notiek reti un ja vēl tam nav seguma,tad nenotiek vispār.Latvijas izlasē ir notikusi pilnīga paaudžu maiņa un komandā nav pat riktīga kodola.Manuprāt šajā ciklā Paharam ir jāiespēlē futbolisti un jāveido komanda,kura varētu rādīt labāku spēli un pacīnīties par rezultātu nākošajā pasaules kausa ciklā.
Uzliktais federācijas uzdevums cīnīties par trešo vietu grupā izraisa smīnu.Uzdevumiem jābūt reāli izpildāmiem ,nevis no pirksta izzīstiem.Nekādi citi uzdevumi,kā cīnīties katrā spēlē ,un iespēlēt jauno izlasi ,nevar būt.Ja federācijā domā citādāk,tad lēmējiem jāiet pensijā vai jāmaina nodarbošanās.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 11:55, pirms 10 gadiem
Rakstam pa lielam var piekrist, bet man ir apnicis lasīt par to Virslīgas līmeņa krišanos utt.
FK Ventspils vs Malmo FF nospēlēja pat ļoti sakarīgi un labi (jā izteiktāk no aizsardzības, bet nebija tā, ka Malmo FF apsēstu FK Ventspils vārtus)
FK Ventspils tagad ir Virslīgas tabulā otrajā vietā un līdz Skonto FC ir kāds gabaliņš, bet FK Jelgava arī nav pārāk tālu, savukārt Malmo FF ir stabili turnīra tabulas līdere un nekas neliecina, ka viņi varētu nekļūt par Zviedrijas čempioniem.
Visu fonu ar tiem eirokausiem sabojā FC Daugava Daugavpils - totāli toto spēlmaņi, bet kā izrādās arī Norvēģijas līgas līmenis ir laikam tik pamatīgi krities, ka Tromso IL divās spēlēs nespēja uzvarēt Vikingur (FC Daugava Daugavpils - vismaz spēja iesist vārtus, kas laikam neizdevās Tromso IL komandai).
FK Jelgava šosezon vispār ir viena no garlaicīgākajām komandām dēļ bardaka uzbrukuma līnijā - un 3. vietā atrodās tāpēc, ka tomēr spēj spēles pēdējās 10 min. izraut uzvaru 1:0 pret principiāliem pretiniekiem, kas arī ļauj paņemt vitāli svarīgos 3 puntkus.
Arī Kausa spēlē FK Jelgava uzvarēja FK Liepāju un Skonto FC ar lielu veiksmi un tomēr pret abiem pretiniekiem izskatījās vairāk kā pastarīši neskatoties, ka spēles aizvadīja uz sava laukuma.
Un zaudēt Rosenborg BK nebija nekas traģisks, jo savās mājās vismaz mēģināja tiešām atraisīties un gūt vārtus un izspēlēt kādas kombinācijas (par to kā sanāca un nesanāca ir cits jautājums).
Vislielākais ''Fuij'' ir FK Daugava Rīga - savākt veselu kaudzi leišus un tomēr zaudēt Skotijas Aberdeen ar 0:8 divu spēļu summā - tad labāk būtu mēģinājuši dabūt sastāvā kaut, vai īrējot A.Karašausku un citus brīvos spēlētājus, ja jau redzēja, ka no sezonas sākuma paņemtie leiši ir galīgi nekādi!!!

  +8 [+] [-]

, 2014-08-26 12:01, pirms 10 gadiem
Pie šīs kroplās sistēmas un problēmām Virslīgā ir vainojama LFF un Indriksons, jo ņemot vērā, ka uz Poliju pēdējos trīs gadus stabili notiek mūsu spēlētāju invāzija un pat ļoti veiksmīga - tas apliecina to, ka realitātē Virslīga varētu spēlēt vismaz Polijas Ekstraklases līmenī!!!
Bet LFF stagnācijas rezultāts neļauj tam vismam notikt un attīstīties!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-08-26 12:08, pirms 10 gadiem
Viss ir likumsakarīgi...

Kapēc Kļavu nevajag?
AZE čempis nav sliktāks par RU 1.līgu

  +3 [+] [-]

, 2014-08-26 12:15, pirms 10 gadiem
Ambrē rakstīja: Pie šīs kroplās sistēmas un problēmām Virslīgā ir vainojama LFF un Indriksons, jo ņemot vērā, ka uz Poliju pēdējos trīs gadus stabili notiek mūsu spēlētāju invāzija un pat ļoti veiksmīga - tas apliecina to, ka realitātē Virslīga varētu spēlēt vismaz Polijas Ekstraklases līmenī!!!
Bet LFF stagnācijas rezultāts neļauj tam vismam notikt un attīstīties!!!
Novickis būtu 3x labāks LFF prezidents, jo šis jau arī tikai UEFA naudu saņem pašlaik. citu sponsoru nav

  +4 [+] [-]

, 2014-08-26 12:19, pirms 10 gadiem
Labs spēlētāju apkopojums. Autoram var tikai piekrist.
Ko izlasē dara tie, kas ir bez kluba vai vsp netiek spēlēt bet nav piemēram A. Višņakovs un Lukjanovs?
Vēl esmu nedaudz pārsteigts ko Pahars nevelk Gutkovski uz izlasi? Vēl nav tas īstais brīdis?

  -1 [+] [-]

, 2014-08-26 12:32, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Labs spēlētāju apkopojums. Autoram var tikai piekrist.
Ko izlasē dara tie, kas ir bez kluba vai vsp netiek spēlēt bet nav piemēram A. Višņakovs un Lukjanovs?
Kurš no viņiem ir centra aizsargs un kurš centra pussargs? Lukjanovs garāks, viņu droši vien varētu Gorkša vietā, bet Aleksejs varētu spēlēt Fertova pozīcijā.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-26 12:32, pirms 10 gadiem
sastāvs ir slikts, taču futbolā ar pašatdevi un spēles disciplīnu var paveikt lielas lietas. pēdējais piemērs - Kostarikas panākumi PČ.

saprotams, ka ne jau Pahars spēs mobilizēt izlasi cīņai un ne jau gabovi un fertovi būs mūsu cīnītāji. taču labs treneris arī no mūsu futbola resursiem VAR IZVEIDOT CĪŅASSPĒJĪGU KOMANDU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-08-26 12:40, pirms 10 gadiem
Beidzot jāsakārto arī valsts čempionāts, pagaidām tas ir iezgan haotisks un maz dod spēlētāju izaugsmei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 12:56, pirms 10 gadiem
Kā saka Kreipāns, tad izlase ir futbola piramī∂as pati augšdaļa un, ja mums tā pirmadība ir šķiba un pussabrukusi, tad arī augšdaļas nebūs, tākā viss ir tikai loģiski.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 12:58, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: ja tā padomā,tad Starkova autobuss nesa kaut kādu rezultātu LV,ar Paharu pagaidām neredzu nekādu super perspektīvu! a par sastāvu,vajag piesaistīt jaunos,Gutkovskis,Ikaunieks utt
Paharam nav pagaidām ko piesieties, jo izlases stūri viņš pārņēma situācijā kad bija jau skaidrs, ka uz PK 2014 g. mēs netiksim stabili!!!
Pahars ir izmainījis spēles stilu - un pārgājis uz uzbrūkoša futbola tipu nkā kā tas bija pie Starkova, kas jau no spēles 1 minūtes spēlējām ar domu par rezultātu 0:0!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 13:09, pirms 10 gadiem
futbols pie mums ir loti loti bēdīgā līmēnī...

  -1 [+] [-]

, 2014-08-26 13:43, pirms 10 gadiem
Ambrē rakstīja: Paharam nav pagaidām ko piesieties, jo izlases stūri viņš pārņēma situācijā kad bija jau skaidrs, ka uz PK 2014 g. mēs netiksim stabili!!!
Vajadzēja vairāk domāt par jaunu futbolistu piesaisti,jo cikls tika atspēlēts,piedavām bija ar pārbaudes mači,bet sastāvs kāds ir tāds ir .....
un tagad jau ko iespēlēt?

  +2 [+] [-]

, 2014-08-26 13:52, pirms 10 gadiem
jebkura tikšana pāri centram, kaut viens sitiens vārtu virzienā katrā spēlē, vairāk kā divas precīzas piespēles pēc kārtas pretinieku laukuma pusē: meklēsim mazos prieciņus, un tad jau gūti vārti, kāds aizķerts punkts būs vairāk kā dzimumdienas torte!
1 2 56 komentāri