Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Abi LFF prezidenta kandidāti jau iegūst komiskas aprises"

Andrejs Siliņš

Gorkšs: "Abi LFF prezidenta kandidāti jau iegūst komiskas aprises"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs ceturtdien izsūtījis viedokli par notiekošo saistībā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām. Piedāvājam vēstuli pilnā apmērā.

Ar patiesu interesi sekoju Latvijas Futbola federācijas (turpmāk - LFF) vēlēšanām kopš to izsludināšanas brīža. Galvenais iemesls - cerība, ka pie apvāršņa uzradīsies kāds, kurš beidzot spēs Latvijas futbolam nodrošināt nepieciešamo izrāvienu, lai tas kļūtu konkurētspējīgs citu sporta veidu vidū Latvijā un gūtu panākumus arī starptautiski. Lai tas attīstītos adekvāti, ir jābūt starptautisko organizāciju piešķirtajam finansējumam.

Uzreiz jāsaka, ka manas cerības par kandidātiem īsti neattaisnojās. Vienīgais, kurš bija pietiekami drosmīgs mest izaicinājumu pastāvošajai iekārtai, bija Krišjānis Kļaviņš. Taču tas vismaz nozīmēja vēlēšanas. Ar noteikumu, ka abi pretendenti tiek apstiprināti kā tiesīgi kandidēt. Nedēļas gāja, bet skaidrība neradās, vai līdz vēlēšanām nonāks viens, divi vai neviens no kandidātiem. Par iemesliem var spekulēt daudz un dikti, taču skaidrs bija viens - divu zirgu sacīksti LFF īsti negrib pieļaut. To apstiprināja arī tālākie notikumi šo vēlēšanu juceklī.

Pirmkārt, absurdā stadiona projekta publiskošana. Vai tas bija plānots kā slavas dziesma LFF darbam ar skaļu lozungu "Futbola Mājas", tādējādi parādot, ka kaut kas tiek darīts šokējošā futbola infrastruktūras stāvokļa uzlabošanai, vai tā bija kāda PR kļūda, mēģinot kaut kādā veidā attaisnot šo, manuprāt, neadekvāto naudas izšķiešanu? Iespējams, bija cits iemesls, kādēļ šis straujais izmaksu kāpums nepalika noklusēts, kā daudzas citas lietas Latvijas futbola kuluāros.

Par pašu stadionu jau esmu izteicies un savu viedokli neesmu mainījis. Tas ir neadekvāti dārgs projekts, kura devums Latvijas futbolam nav šo izdevumu vērts un ko turklāt realizē bez konkursa nolīgta būvfirma. Nepamet sajūta, ka darbības imitācijas aizsegā patiesībā tiek gaidīts, kad valsts rekonstruēs stadionu "Daugava" un Latvijas izlase ar visiem skaļajiem lozungiem pārvāksies tur. Tā teikt - visiem labi. Atgādinu, ka šis ir tikai mans viedoklis. Es varu arī kļūdīties. Taču, ņemot vērā Latvijas sporta žurnālistu pasivitāti šajā jautājumā, atļaujos vismaz paust savas domas.

Otrkārt, kandidātu programmu apspriešana. Nav skaidrs, kāpēc tā arī nenotika abu kandidātu diskusija, bet nācās apmierināties ar divām divu stundu garām intervijām (Kļaviņa gadījumā diskusiju, Indriksona - monologu). Uzzināju tādus ļoti nepieciešamus faktus kā to, ka Indriksons ir divreiz mūžā melojis, bet kopš otrās reizes vairs to nedarot, plus tādu vitāli svarīgu informāciju kā viņa pirts kompanjonus. Paradoksāli, bet šīm abām intervijām vajadzēja ieviest lielāku skaidrību par kandidātiem, taču notika pretējais. Abi džentlmeņi izvēlējās mētāties ar nepierādītiem un, es pieļauju, nepierādāmiem apvainojumiem, aizmirstot jebkādus konstruktīvus argumentus, kas spētu nosvērt svaru kausus uz vienu vai uz otru pusi. Aizvien nav saprotams, kā Latvijas futbols tiks izkustināts no stagnācijas? Tieši otrādi, abi kandidāti nu jau iegūst tādas komiskas aprises un kļūst par izsmieklu gan futbolistu aprindās, gan nozarē neiesaistītu cilvēku vidū.

Visu cieņu Indriksona kungam par to, ko viņš gadu laikā ir ieguldījis Latvijas futbolā, taču viņa it kā atteikšanās no LFF kredītkartes un apmaksāta benzīna nav arguments, lai viņš atkārtoti kļūtu par LFF prezidentu. Iespējams, ja intervētājs būtu saņēmies uzdot kādu jautājumu, mēs uzzinātu ko noderīgu. Kļaviņa gadījumā, rodas iespaids, ka mazliet par daudz ir personīgu emociju pret Indriksona kungu, tādējādi brīžiem aizmirstot būtisko, proti, kas būtu darāms, lai uzlabotu situāciju Latvijas futbolā.

Treškārt, Latkovska "bruņinieciskais" izaicinājums Kļaviņam. Tas viss dienu pēc LFF Godīgas spēles un ētikas komisijas pieņemtā lēmuma. Latkovska kungs labāko Amerikas "talk show" (arī viņam pašam ļoti patīk lietot angļu izteicienus savā demagoģijā) tradīciju garā vicinās ar Mežecka kungam adresētiem konfidenciāliem dokumentiem un fotogrāfijām. Šovs turpinās. Atkal neviena pierādījuma vai konkrētas apsūdzības. Tam pretī nepierādīti apgalvojumi par sarunātām spēlēm. Pamatskolas līmenis. Un atkal es netieku gudrs, vai tiešām šie cilvēki noteiks Latvijas futbola nākotni. Ja tas būtu realitātes šovs, cepuri nost, pieļauju būtu pat jautri, bet apzinoties, ka šeit izšķiras Latvijas futbola nākamie četri gadi, kļūst skumji.

Un nu pēdējais pavērsiens, kas principā šo šarādi padarīja aprakstīšanas vērtu. Slavenā trenera Ņesterenko iesniegums. Vai vienkārši trenera Ņesterenko slavenais iesniegums. Izvēlieties paši. Katrā ziņā tas atceļoja pie mums ar atmiņām no 2005. gada. Iespējams, vecmodīgs cilvēks būdams, Ņesterenko to bija nosūtījis ar pasta balodi tulkošanai uz latviešu valodu (jo pats cienījamais vīrs latviski ne saprot, ne būtu gatavs runāt) un tad tieši šobrīd tas parādās pie Latvijas futbola debesīm. Sakritība. Un tīri aiz sakritības es šobrīd lasu Armanda Pučes grāmatu par lidotāju Herbertu Cukuru, kur sīki aprakstīti čekas centieni pakļaut nevainīgus cilvēkus kara tribunālam ar viltotu iesniegumu palīdzību. Laikam ir iemaņas, kas ar gadiem nezūd. Nu nevar vecam sunim iemācīt jaunus trikus.

Tāds ir "status quo" Latvijas futbolā manā skatījumā. Rīt būs jauna diena. Varbūt Ņesterenko sāks deklamēt dzeju latviešu valodā, varbūt uzradīsies pierādījumi visai šai apvainojumu jūrai un varbūt Latvijas futbols beidzot plauks un zels.

P. S. Futbola augstākajos kabinetos sāk virmot baumas par manu līdzdalību spēļu sarunāšanā Latvijas izlasē. Gribu redzēt, kuram būs drosme uzrakstīt šo iesniegumu.

Kaspars Gorkšs,
Latvijas futbola izlases kapteinis

1 2 3 80 komentāri

 +46 [+] [-]

, 2016-02-25 11:58, pirms 8 gadiem
Kapteiņa cienīga vēstule un argumenti tajā.
Noņemu viņa priekšā cepuri.

  +9 [+] [-]

, 2016-02-25 11:59, pirms 8 gadiem
edgars13 rakstīja: Kapteiņa cienīga vēstule un argumenti tajā.
Noņemu viņa priekšā cepuri.
Tie argumenti, kurus viņš sniedz, atšķiras no tiem, kurus mēs sagaidām no prezidenta kandidātiem. Bet taisnība viņam ir!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +51 [+] [-]

, 2016-02-25 12:08, pirms 8 gadiem
Malacis, kapteini!

  +9 [+] [-]

, 2016-02-25 12:08, pirms 8 gadiem
Trāpīts kā naglai uz galvas! Skumjākais ir tas, ka LFF nolems, ka vēlēšanās ir tikai viens adekvāts kandidāts ar 20 gadus spožu pieredzi un, ka KK ir visos "Melnajos" ( hvz kādos) tur sarakstos, un visa leiputrija turpināsies! Gaidam, drīz būs ziņa ka LFF prezidenta amatam šogad kandidē viens cilvēks...

 +32 [+] [-]

, 2016-02-25 12:09, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Gorkšam par šo viedokli.
Nepamet sajūta, ka līdzīgam rakstam jau sen būtu bijis jābūt no Latvijas žurnālistiem, bet laikam visi pārāk raustās izteikt savu viedokli vai arī viedoklis nav vispār.

  +8 [+] [-]

, 2016-02-25 12:09, pirms 8 gadiem
VECIS !!!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-25 12:10, pirms 8 gadiem
mani vairāk skumdina fakts, ka neviens pat nejēdz pieteikties Valdei. Vienīgais, kurš no normālajiem pieteicies Valdes locekļa amatam ir Verpakovskis. Kāpēc pārējie to nedara? Tā būtu vislabākā iespēja redzēt un lemt, kā notiek augšas procesi federācijā. Tāpat arī uz prezidenta pozīciju nākotnē izskatās cerīgi tikai ar Māri. Vai arī kādu neitrālu cilvēku, ar politiski pozitīvu aizmuguri, no politika aprindām, kā tas ir basketbolā ar Voinu.
Protams, ka Kļaviņs ir briesmīgs, bet arī otrs īsti neder. Vairāk abas puses karo, lai tik abi netiek. Ceru, ka KK noņems, Guntis atkāpsies un starta trase būs iztīrīta un pieteiksies beigās kāds normāls kandidāts - varbūt!

  +6 [+] [-]

, 2016-02-25 12:13, pirms 8 gadiem
KAPTEINIS-PERSONĪBA!

  +9 [+] [-]

, 2016-02-25 12:14, pirms 8 gadiem
Paldies, Kapteini!
Tas, kas šobrīd notiek Latvijas futbolā, ir ārprāts. Tas ir kauns. Ir tik daudz finansu līdzekļu dots, bērni iet trenēties futbolā, jo mīl to līmeni, ko redz pa TV, taču kaut kāds lokāls stulbums to visu tagad var iznīcināt.
Akmens arī žurnālistu dārziņā, jo, kā pamanīja arī Gorkšs, tās intervijas potenciāli varēja atklāt ko tādu, kas izraisītu pozitīvu efektu pārmaiņām, taču realitātē nekas nenotika.
Slēpts komentārs: Stiflerss

  +1 [+] [-]

, 2016-02-25 12:17, pirms 8 gadiem
Runājot par spēļu sarunāšanu izlases līmenī, vai Gorkšs varētu kaut ko pastāstīt par slaveno spēli pret Bolīviju? Šķiet, bija vēl kāda aizdomīga spēle. Kā izskatījās no iekšienes - tas bija tikai amatpersonu līmenī vai kaut kas aizdomīgs kādreiz bija arī spēlētāju vidū?
Manuprāt, tagad ir pateicīgs laiks atklāt visas problēmas, kas ir sakrājušās, lai pat gadījumā, ja Indriksons atkārtoti kļūs par prezidentu, visiem būtu zināmas problēmas un virzieni, kuros jāiet, lai tās risinātu.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-25 12:21, pirms 8 gadiem
Pilnīgi piekrītu Kapteinim, vismaz kāds kurš nepakļaujas šai stagnācijai un cirkam kas valda ap LFF !!

p.s- tiešām rodas jautājums vai tad nav kāda normāla kandidāta ar savu vīziju un programmu ??

  +1 [+] [-]

, 2016-02-25 12:25, pirms 8 gadiem
vai tik pēc karjeras beigām neplāno iesaistīties LFF darbībā

 +20 [+] [-]

, 2016-02-25 12:27, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Kapteinim!
Interesanti, ka Kasparam (būdamam iekšā visā šajā sistēmā) pietiek drosmes izteikt savu viedokli un bažas, kamēr parastajam žurnālistam, kuram itkā vajadzētu mēģināt izvilkt no kandidātiem visu kā ir un kuram nav sakara ar LFF (nav no kā baidīties), nepietiek šīs rakstura īpašības.
Bet visdrīzāk nākamos 4 gadus nekas arī nemainīsies. Cerams, ka Kaspars pēc savas karjeras beigšanas neaizies prom no futbola.

 +10 [+] [-]

, 2016-02-25 12:28, pirms 8 gadiem
"P. S. Futbola augstākajos kabinetos sāk virmot baumas par manu līdzdalību spēļu sarunāšanā Latvijas izlasē. Gribu redzēt, kuram būs drosme uzrakstīt šo iesniegumu."

Da nebūs tur nevienam drosme uz to. Viņi labi zina, ka Gorkšs ir cienījama persona futbola aprindās un it sevišķi starp faniem. Ja uz KK vēl var ko uzrakstīt, jo neviens viņu īsti nepazīst, tad uz Gorkšu visiem būs skaidrs, ka tā ir tīrākā apmelošana un LFF vadībai nāksies saskarties ar smagiem fanu protestiem un, iespējams, atkāpties.

 +17 [+] [-]

, 2016-02-25 12:28, pirms 8 gadiem
Lūk šis ir riktīgs vecis! Man ir patiess gods, ka Gorkss ir LV futbola kapteinis.
Iesaku Liepājai ieņemt LFF cietoksni ar Verpakovski prieksgala., citādi nekas nemainīsies un futbols paliks tur kur ir vai vel sliktāk!

 +13 [+] [-]

, 2016-02-25 12:30, pirms 8 gadiem
Paldies Kasparam par drosmi!
Šis viens viņa viedoklis tiešām daudz sakarīgāks par visu līdz šim no abiem kandidātiem dzirdēto. Bēdīgi cik aprobežota futbola sabiedrība, jo viņš jau ir tikai futbolists. Un vēl izpilda ts sporta žurnālistu pienākumus. Protams varētu cerēt, ka kādreiz viņš varētu vadīt lff, bet reālāk, ka negribēs tajā purvā līst iekšā un mierīgi darbosies ar saviem biznesiņiem.

ps – Latvijas futbola sabiedrība pati lemj savu likteni un tagad izskatās, ka ar esošo situāciju ir apmierināti un grib tā arī turpināt stagnēt.

 +10 [+] [-]

, 2016-02-25 12:35, pirms 8 gadiem
Bravo, kapteini!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-25 12:37, pirms 8 gadiem
Paldies par viedokli! Izlases kapteiņa cienīgi ir izteikt viedokli, jo pārējie - lielākā daļa - ir pieraduši klusi stūrīti paciest un neteikt neko, jo agrāk vai vēlāk jau visiem ir darīšana ar LFF naudas kulīti un tur jau čekas metodes ir cieņā.
Ja Indriksons ir noguris (pats monologā teica), un kandidē tikai tāpēc, ka nevar pieļaut ka prezidents būs briesmīgais KK, tad kur bija problēma DK sēdi nozīmēt jau uzreiz pēc tam, kad saņēma KK iesniegumu? Un KK piešķirt mūža DQ no futbola - ko viņš visdrīzāk ir pelnījis, protams, ja ir pierādījumi. Principā nopietna dalība TOTO (ar lielām summām) jau būtu pietiekams iemesls lai cilvēkam ceļš uz futbola (un jebkuras sporta nozares) vadību būtu slēgts.
Sausais atlikums - nogurušais Indriksons ir prom, bet toto kungs netiek pielaists. Uz tīra spēles laukuma gan jau kāds pieteiksies kandidēt - sakarīgāks par šiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Anonymous187

 +17 [+] [-]

, 2016-02-25 12:53, pirms 8 gadiem
Interesanti ka šo ziņu publicējis basketbola cilvēks A Siliņš nevis kāds no SC futbola "dūžiem"

 +12 [+] [-]

, 2016-02-25 12:59, pirms 8 gadiem
Futbola cienītāji, ir pienācis laiks saietam pie LFF ēkas! Vajag tak beidzot ieviest tajā federācijā kādu atklātību un skaidrību.

  +8 [+] [-]

, 2016-02-25 12:59, pirms 8 gadiem
Suveizdas kungam ir jautājumi par Gorkša domām attiecībā uz jauno stadionu:

https://twitter.com/AgrisSuveizda?r...

Tas pats KK pie Novicka intervijā rādija stadionu Polijā kurš uzcelts par stipri lētākām naudām, ir ietilpīgāks un izskatās forši!

 +11 [+] [-]

, 2016-02-25 13:00, pirms 8 gadiem
Anonymous187 rakstīja: Feils Nr1.:

"realizē bez konkursa nolīgta būvfirma''. Konkurss bija, par to tika publicēti vairāki raksti medijos, ar visiem pamatojumiem kāpēc konkrētā firma tika izvēlēta.

Feils Nr2:

''Futbola augstākajos kabinetos sāk virmot baumas par manu līdzdalību spēļu sarunāšanā.''

Kādēļ pašam jāaiznes šitais saules gaismā? Notikumu apsteigšanas nolūkos?
O! Arī LFF "vatņiki" pamodās.... Labrīt! Kāda taktika cīņā pret Gorkšu, kādi kompromāti gatavojas?
Slēpts komentārs: kasagrande

 +13 [+] [-]

, 2016-02-25 13:05, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Ļoti labi, ka kapteinim ir viedoklis par stadionu, bet ļoti žēl, ka kapteinis nolaižas līdz prezidenta vēlēšanu intrigu līmenim un lien tur iekšā ar savu viedokli. Tiešām žēl. Pēc iesaistīšanās intrigās izlasei vajadzētu citu kapteini. Te pat nav svarīgi, ko viņš pats vairāk atbalsta, bet sākt bārstīt kaut kādus apvainojumus no kapteiņa puses ir necienīgi.
Iesaki viņam kā pārējiem klusēt un sēdēt stūrītī?

 +10 [+] [-]

, 2016-02-25 13:08, pirms 8 gadiem
Malacis Kaspars, pateica taisnibu acis vecajam čekistsm !!!

  +6 [+] [-]

, 2016-02-25 13:08, pirms 8 gadiem
Mūsu KAPTEINIS!!! #13
Slēpts komentārs: kasagrande

  +7 [+] [-]

, 2016-02-25 13:11, pirms 8 gadiem
Gorkšs drīz pats pretendēs, labs raksts, lai paceltos. Lai izdodas.

 +11 [+] [-]

, 2016-02-25 13:11, pirms 8 gadiem
Tas ka pārmaiņas LFF ir sen vajadzīgas šķiet tagad saprot visi. Mums tik tiešām ir vajadzīgi līderi-personības ar caurspidīgu pagātni un nākotnes redzējumu. Domāju ka Māris un/vai Kaspars tādi ir.

 +13 [+] [-]

, 2016-02-25 13:18, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Viņš nav pārējais, viņš ir izlases kapteinis un izlases kapteinim ir necienīgi nolaisties līdz to intrigu līmenim, viņš to izdarīja, nolaidās, izteica konkrētus apvainojumus konkrētiem cilvēkiem. Ļoti žēl. Tīņiem, protams, tādas lietas patīk. Puiciska rīcība. Varēja vienkārši pateikt viedokli bez konkrētiem uzbraucieniem. Turklāt, nav pirmā reize, kad kapteinim mēle paslīd.
Ja visi klusēs, tad te vēl 20 gadus nekas nemainīsies. Šoreiz izskatās, ka daudzi ar futbolu saistīti cilvēki ir gatavi pārmaiņām un ir gatavi beidzot sakārtot futbola vidi. Ja par to ierunājās pat izlases kapteinis, tad patreiz vadošajiem kungiem vajadzētu padomāt.
1 2 3 80 komentāri