Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas Speciālās Olimpiādes komanda izcīna Zeltu Gotijas kausā

Andrejs Siliņš

Latvijas Speciālās Olimpiādes komanda izcīna Zeltu Gotijas kausā
Latvijas Speciālās Olimpiādes komanda
Publicitātes foto

No 14.-17. jūlijam Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notika Pasaules jauniešu kauss futbolā Gothia Cup, kurā varēja piedalīties arī cilvēki ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Latvija no turnīra atvedusi zelta godalgas.

Šogad no Latvijas uz sacensībām devās divas futbola komandas, kur viena mājās atveda zelta medaļas, savukārt otra ieguva 5. vietu. Par sacensību organizēšanu atbildīga ir Speciālā Olimpiāde, un turnīru organizē zviedru futbolists Kims Kalštroms ar savu sievu.

Kā atzīst viena no futbola komandas trenerēm Nadija Strazdiņa, ceturtajā spēles sacensību dienā, kad komandas sportisti devās uz fināla stadionu, otrā vieta vairs nešķita tik pievilcīga un skolēnos bija redzams īsts cīņas spars, lai iegūtu godalgoto pirmo vietu un mājās atvestu ne tikai medaļas, bet arī kausu.

Spēles tika aizvadītas samērā smagos apstākļos, jo gaisa temperatūra sasniedza pat 30 grādus, pie kā latviešu skolēni nebija raduši. Tas bija ļoti smags pārbaudījums gan fiziskajai, gan psiholoģiskajai sportistu izturībai. Fināla spēle tika aizvadīta pret Islandes komandu un noslēdzās ar rezultātu 2:1.

Labākie spēlētāji visa turnīra garumā – Vairis, kurš kopā iesita 5 vārtus un Artis, kurš nekļūdīgi sargāja vārtus.

Latvijas komandas pārstāvēja:

Sportisti: Raivis Krūmiņš, Deivids Šteinbergs, Vairis Jaucis, Ernests Finks, Atis Blumbahs (Dzirciema internātpamatskola) un Artis Baraks, Laimonis Baraks, Zigmunds Trams (Pelču speciālā internātpamatskola - attīstības centrs)
Komandas galvenais treneris: Harijs Gulbis, trenere Nadija Strazdiņa
Delegācijas vadītāja: LSO Valdes priekšsēdētāja Gaļina Kaņējeva

Latvijas Speciālās Olimpiādes pirmā dalība Kim Kalštrom kausa (KKT) izcīņā notika 2012. gadā Gēteborgā, kad Latvijas SO komanda izcīnīja trešo vietu un pārbrauca mājās ar bronzas medaļām.

Nākošās sacensības notiks Gēteborgā no 12. līdz 18.jūlijam 2015.g.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 16:38, pirms 10 gadiem
RESPEKTS