Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Liniņa: "Slovākiešu stiprās puses ir ātras malējās uzbrucējas, spēcīgas divcīņās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liniņa: "Slovākiešu stiprās puses ir ātras malējās uzbrucējas, spēcīgas divcīņās"
Paula Linda Liniņa. Foto: Nora Krevneva-Baibakova/LFF

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases pretinieces UEFA Nāciju līgas pārspēlēs par iekļūšanu B līgā Slovākijas stiprās puses ir ātras malējās uzbrucējas, kuras ir spēcīgas divcīņās, sarunā ar aģentūru LETA atklāja valstsvienības aizsardze Paula Linda Liniņa.

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase 23. februārī "LNK Sporta parkā" un 27. februārī Trnavā aizvadīs pārspēles par iekļūšanu UEFA Nāciju līgas B līgā, tiekoties ar Slovākiju.

Slovākietes FIFA rangā ir 49. vietā, bet latvietes ieņem 115. pozīciju. Izlases aizsardze Liniņa uzskata, ka tas šajās spēlēs nav noteicošais faktors - visu parādīs Latvijas izlases sniegums laukumā, jo bieži vien, kā atzīmēja futboliste, uz laukuma ir līdzīga spēle pat, ja rangs rāda lielu atšķirību starp abām komandām.

"Analizējot Slovākijas izlases spēles stilu, redzējām, ka viņām ir vairākas spēlētājas, kas pārstāv klubus no Čehijas, Zviedrijas, Austrijas, Polijas, Itālijas augstākajām līgām, līdz ar to šī izlase ir spēcīga," atklāja Liniņa.

"Slovākiešu stiprās puses ir ātras malējās uzbrucējas, kuras ir spēcīgas divcīņās. Mūsu priekšrocība ir, ka pirmo spēli aizvadām mājās. Mēģināsim izmantot pretinieču pieļautās kļūdas aizsardzībā, izmantot brīvās zonas un veidot savus uzbrukumus," pauda futboliste.

Liniņa atzina, ka ir grūti sagatavoties svarīgajām spēlēm, laikā, kad nav sezonas klubos, jo fiziskā sagatavotība vēl nav sasniegusi augstāko līmeni. "Bet es ticu, ka katra spēlētāja savā klubā cītīgi strādā, un esam motivētas, jo tās tiešām ir ļoti svarīgas spēles par iespēju pakāpties soli augstāk," sacīja sportiste.

Uz aizvadīto turnīru jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas C līgā, kur latvietes savā apakšgrupā sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, ierindojoties otrajā vietā aiz Maltas, apsteidzot Andoru un Moldovu, Liniņa skatās ar pozitīvām atmiņām. "Varu atzīt, ka, jā, maltietes tiešām bija pārākas un bija pelnījušas tikt tālāk, bet, manuprāt, mēs aizvadījām tiešām ļoti labas spēles, un tāpēc arī saņēmām šo iespēju spēlēt pārspēlēs," atzina izlases aizsardze.

Decembrī "LNK Sporta parkā" sieviešu valstsvienība maču pret Andoras izlasi aizvadīja sniegotos laikapstākļos - sniega dēļ spēles sākums aizkavējās vairāk nekā pusstundu. Liniņa neslēpa, ka spēle pret Andoru ir bijis laikapstākļu ziņā visizaicinošākais mačs viņas karjerā. "Sniegs, ledus, slidināšanās, bet beigās patīkama uzvara, un tas ir pats galvenais," atminas sportiste.

Izlases spēlētāja, domājot par gaidāmo maču Latvijā un laikapstākļiem, kas solās būt lietaini, temperatūrai sniedzoties vairākus grādus virs nulles, pauda - "galvenais, lai naktī neuzsalst, jo pa ledu baigais futbols nesanāks."

Liniņa valstsvienības rindās ir kopš 2018.gada. Spēlētāja atklāja, ka šajā laikā izlase ir ļoti attīstījusies. "Ir attīstījusies pieeja, kā pret mums attiecās, kā vērtē mūsu pašsajūtu ikdienā no treniņa uz treniņu, kā ārsti, fizioterapeiti ar mums strādā. Treniņos ļoti aktīvi seko līdzi mūsu pulsam, vai nav pārslodze. Pilnīgi visās jomās ir pielikts nedaudz klāt, lai mēs izlasē varētu domāt tikai un vienīgi par futbola spēlēšanu un trenēšanos," pauda Liniņa.

Futboliste jau ceturto sezonu uzsāks "Metta" sastāvā. Pēdējās divās Latvijas kausa izcīņās "Metta" uzvarēja pēcspēles sitienos. 2022. gadā spēlē pret Liepāju Liniņa realizēja uzvaras sitienu, bet pērn pret "Rīgu" netrāpīja vārtos. "Nervozitāte pēcspēles sitienu sērijā vienmēr ir ļoti augsta - nevar zināt, kā pagriezīsies spēle, kurš beigās būs uzvarētājs. Es cenšos ļoti nomierināties pirms sitieniem un pieiet ar vēsu prātu, jau laicīgi izdomāt, kurā stūrī sitīšu," atklāja Liniņa.

"Pirmajā reizē man paveicās un bumba ielidoja vārtos, otrajā reizē pretinieču vārtsardze ļoti veiksmīgi atsita manu sitienu, kurš, es teiktu, bija daudz labāk izpildīts nekā pirmajā reizē, kad to trāpīju," atminējās aizsardze. Futboliste arī piebilda, ka pērn vārtos pretī stājās Sofja Ņesterova, kas ļoti labi pazīst Liniņu, jo abas daudzus gadus spēlējušas kopā izlasēs.

"Metta" futbolistes šo sezonu sāks jauna trenera portugāļu speciālista Gonsalu Alveša vadībā. Līdz ar jaunu treneri nāk arī jauns spēles stils - "mēs gribēsim kontrolēt spēli, kontrolēt bumbu, spēlēt ar daudz piespēlēm, veidot savus momentus tā, lai pretiniecēm ir maz iespēju," neslēpa Liniņa.

"Šobrīd, pirmssezonā, notiek ļoti aktīvs treneru darbs, lai katra meitene saprastu spēles uzdevumus. Treneris pēc pārbaudes spēlēm katrai sūta individuālo video analīzi ar komentāriem - viņš veic ļoti apjomīgu darbu, lai mēs saprastu viņa spēles principus un prasības, viņa futbola ideju. Tas būs pilnīgi cits spēles veids, nekā mēs spēlējām iepriekšējās divas sezonas, tā būs cita futbola taktika," atklāja futboliste.

Liniņa valstsvienības rindās līdz šim aizvadījusi 19 spēles, pēdējo gadu laukumā dodoties pamatsastāvā. Aizvadītajā sezonā Sieviešu futbola līgā spēlētāja piedalījās 14 mačos, gūstot četrus vārtus.