Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Rolands Eliņš

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.

"Liels prieks, ka atkal esmu izlasē. Kā zināms, ilgāku laiku biju pavisam bez futbola, un, kad parakstīju līgumu Grieķijā, nospraudu sev mērķi, ka vēlos ar spēli Grieķijā panākt arī savu atgriešanos Latvijas izlasē," sacīja Vitālijs Maksimenko.

Viņš šobrīd pārstāv Grieķijas pēc spēka otrās līgas klubu "Aiolikos", kam pievienojās iepriekšējā rudenī. Maksimenko Latvijas izlasē aizvadījis 53 spēles un guvis vienus vārtus. Šosezon viņš klubā spēlēja daudz, taču janvārī spēles laikā iedzīvojās savainojumā, kad salauza roku, viņš pastāstīja intervijā.

Kluba rezultāti šosezon nav iespaidīgi. "Aiolikos" ieņem 11. vietu 12 komandu konkurencē pirmās līgas A grupā un 22 spēlēs gūtas tikai četras uzvaras.

"Trīs vadošās komandas mūsu līgā spēlē augstā līmenī un tēmē uz Grieķijas augstāko līgu," par savas līgas līmeni izteicās Maksimenko. "Pārējās komandas - līdzvērtīgas, katra var uzvarēt katru. Šajā līgā ir daudz divcīņu, smagas spēles. Epizodiski tehnisks futbols, kā jau dienvidniekiem, taču kopumā tomēr agresīvs un ar daudz divcīņām."

Atgriešanās izlases treniņnometnē Maksimenko bijusi kā ienākšana vecajā kolektīvā: "Visus izlases čaļus jau zināju, gandrīz ar visiem jau esmu spēlējis un trenējies. Varbūt tikai kāds izņēmums. Tā ka bez jebkādām problēmām izlases kolektīvā, labi saprotos gan ar jaunajiem spēlētājiem, gan pieredzējušajiem."

Par izlases jauno treneru kolektīvu Latvijas futbola aizsargs izteicās pozitīvi, norādot, ka pirmais iespaids ir ļoti labs: "Gan profesionāla attieksme treniņos, gan nedaudz vieglāks grafiks ārpus laukuma, mierīgi varam atpūsties vai paši pastrādāt, nav vairs tik ilgas sapulces. Tas tā, ja runājam par konkrētām lietām. Par treniņprocesu - man no savas pieredzes ir iespēja salīdzināt ar Angliju un Austriju, varu teikt, ka šeit ir kas līdzīgs. Intensīvi treniņi, bet ne tik ilgi. Protams, šobrīd tiek strādāts daudz pie taktikas, jo treneris vēlas nedaudz mainīt spēles modeli, ko, protams, grūti izdarīt dažu treniņu laikā."

Maksimenko arī pastāstīja, ka šajā izlases treniņnometnē redzama īpaša cenšanās no futbolistu puses, jo katrs vēlas atstāt par sevi pēc iespējas labāku pirmo iespaidu jaunā trenera acīs.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-21 14:25, pirms mēneša
Nav jāklausās trīs stundu monologā par vektoru

  -2 [+] [-]

, 2024-03-21 14:31, pirms mēneša
Interesanti, Dainim taču nebija krēsla un viņam bija garākas sapulces. Viņam nebija grūti stāvēt visu laiku?

  +6 [+] [-]

, 2024-03-21 14:35, pirms mēneša
TinderDtae rakstīja: Interesanti, Dainim taču nebija krēsla un viņam bija garākas sapulces. Viņam nebija grūti stāvēt visu laiku?
Dains atstutējās pret vektoru...

     [+] [-]

, 2024-03-21 14:57, pirms mēneša
Gatis rakstīja: Dains atstutējās pret vektoru...
Ļoti stāvs vektors Dainim bijis

  +5 [+] [-]

, 2024-03-21 15:09, pirms mēneša
Nez ko Dainis stāstīja tajās garajās sapulcēs, ja beigās tā pat mauca visas spēles ar vienu taktiku un (ja iespējams) ar to pašu sastāvu.

 +14 [+] [-]

, 2024-03-21 15:25, pirms mēneša
fall in love rakstīja: Nez ko Dainis stāstīja tajās garajās sapulcēs, ja beigās tā pat mauca visas spēles ar vienu taktiku un (ja iespējams) ar to pašu sastāvu.
Stāstīja par alkohola radītājām sekām

  +2 [+] [-]

, 2024-03-21 16:04, pirms mēneša
Pastnieks5 rakstīja: Stāstīja par alkohola radītājām sekām
...tādu kā lidmašīnas nogulēšanu

     [+] [-]

, 2024-03-21 17:59, pirms mēneša
bet vai pudeles ir pilnākas?

     [+] [-]

, 2024-03-21 18:10, pirms mēneša
Grieķijas otrās līgas gals, vai nav amatieris.