Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dāmu futbola izlases treneris: "Uzvara Baltijas kausā ir vēsturisks sasniegums"

Jānis Celmiņš

Dāmu futbola izlases treneris: "Uzvara Baltijas kausā ir vēsturisks sasniegums"
Latvijas izlases galvenais treneris Didzis Matīss
Foto: lff.lv

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase nedēļas nogalē Staicelē notikušajā Baltijas Kausa izcīņā kļuva par Baltijas spēcīgāko sieviešu futbola valstsvienību. Latvijas izlase ar rezultātu 2:0 pārspēja Igauniju, savukārt bezvārtu neizšķirts pret Lietuvu atnesa mūsu komandai uzvaru turnīra kopvērtējumā. Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss atskatās uz aizvadīto turnīru, kā arī izsaka lielu pateicību visam komandai par ieguldīto darbu uzvaras sasniegšanā:

"Rezultāts ir rezultāts, uzvara Baltijas Kausa izcīņā ir uzvara, liels prieks par komandas sasniegumu vispār kopumā, ne tikai par šo turnīru vien. Gada laikā kopš strādāju ar izlasi meitenes ir ne mazums sviedrus lējušas, laika pavadījušas treniņos, lai soli pa solim ietu uz priekšu, pat asaras daudz ir bijušas un aizvainojumi, bet viņas to ir sapratušas, ka rezultāts, ko kopā strādājot esam sasnieguši, tas ir smaga darba auglis. Pēc uzvaras pār Igauniju, ļoti svarīgi bija atjaunot spēkus spēlei pret Lietuvu, jo visas meitenes laukumā atdeva nevis simts procentus, bet gan vairāk, nežēlojot sevi. Dažām meitenēm bija mikrotraumas, bet medpersonāls centās visu izdarīt, lai uzlabotu veselības stāvokli. Piemēram, spēli pret Lietuvu ar plēstu pirkstu aizvadīja Anastasija Ročāne. Bet vēlme palīdzēt komandai visām bija ļoti liela. Pati spēle aizritēja ar Lietuvas izlases pārsvaru. Lietuvas izlase bija aizvainota par zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Maķedonijā un vēlējās šoreiz uzvarēt, savukārt mūsu komandā bija jūtams uztraukums, kas nepazuda visas spēles garumā atšķirībā no spēles ar Igauniju, tas arī patraucēja parādīt saturīgāku spēli. Laikam šoreiz neatradu pareizos vārdus, lai komandu nomierinātu," pauž Latvijas dāmu izlases galvenais treneris Didzis Matīss.

"Kaut arī uzvarējām Baltijas kausā visai komandai pēc pēdējās spēles bija nepadarīta darba sajūta, jo vēlējāmies ļoti uzvarēt arī Lietuvas izlasi. Protams, visu nevar gribēt uzreiz. Pēc uzvarēta turnīra arī varam izdarīt secinājumus, ko uzlabot, kā varbūt vajadzēja izdarīt. Bet viens ir skaidrs – komanda atrodas uz pareizā ceļa, lai arī pašlaik nav tādas stabilitātes, lai mēs varētu, katru spēli aizvadīt augstā līmenī. Esmu pārliecināts par pozitīvu gala iznākumu. Vēlos arī atzīmēt, ka ar katru gadu ar vien vairāk meiteņu spēlē ārpus Latvijas robežas, kas noteikti parāda mūsu spēlētāju zināmu līmeni. Liels paldies visām meitenēm par mīlestību pret futbolu un pacietību treniņprocesos, pašlaik ir izveidojusies laba darba atmosfēra, kurā jebkura meitene vēlas piedalīties un ieguldīt savu devumu, atgriezsties izlasē ar prieku, lai turpinātu pilnveidoties un virzīties tuvāk izvirzītiem mērķiem," uzskata treneris.

2011. gada Baltijas kausa izcīņas (sievietēm) rezultāti:

LATVIJA - IGAUNIJA 2:0
IGAUNIJA - LIETUVA 3:0
LIETUVA - LATVIJA 0:0

Izmantotie resursi:
LFF: 4.jūnijs | Skonto stadions | LATVIJA -...

     [+] [-]

, 2011-05-18 15:27, pirms 13 gadiem
Apsveicu dāmu izlasi un treneri! Didzis Matīss izklausās ļoti sakarīgs treneris - ar tādu dāmu izlasei būs panākumi!