Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Blogs: Gorkšs, Kļaviņš, Ļašenko - ko ieraudzījām Sportacentrs.com diskusijā?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pirmdien Sportacentrs TV mājīgajās telpās organizējām diskusiju ar trim LFF prezidenta amata kandidātiem Kasparu Gorkšu, Vadimu Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Pilno ierakstu varēsiet vērot Sportacentrs TV otrdien plkst.21:00, bet šais rindās padalīšos ar dažiem novērojumiem.

Mūsu aptuveni pusotru stundu garajā diskusijā kandidāti vairāk vai mazāk centās būt ieturēti un nosvērti. Tai pašā laikā daži abpusēji šāvieni tika izdarīti - pamatā starp Gorkšu un Ļašenko, kā arī starp Gorkšu un Kļaviņu. Spriedzīte virmoja.

Ar mazliet neierastāku formātu mēģinājām visus trīs kandidātus gan patramdīt pašus, gan arī izaicināt viņus uz savstarpējiem (konstruktīviem!) pārmetumiem. Kas no tā iznāca? Sensacionāli jaunumi neizskanēja, taču šādas tādas interesantas lietiņas tik un tā varēja novērot. Ja runa par politiku, vienmēr jālasa starp rindiņām!

Sāksim ar galveno novērojumu. Diskusijas gaitā ar katru nākamo minūti aizvien skaidrāks kļuva tas, ka Kļaviņš (bukmeikeru skatījumā - vēlēšanu izteikts pastarītis), kaut gan vārdos turpina cīņu par paša uzvaru, ir nosliecies par labu Ļašenko. Neiztika pat bez slavas dziesmas. Tas ir būtisks faktors, ņemot vērā, ka Gorkša un Ļašenko izredzes tiek vērtētas līdzīgi un, kas zina, beigās LFF vēlēšanu rezultātu var izšķirt pavisam neliels skaits balsu.

Šeit nespekulēšu, kādu iemeslu dēļ Kļaviņš, kurš iepriekš izskatījās pēc bezkompromisa cilvēka, šādi ir mainījies, bet mēģināšu pavērtēt, ko tas nozīmē vēlēšanu kontekstā. Šķiet, vēl vairāk sarežģījies Gorkša uzdevums, jo gan diskusijā (tas attiecas arī uz atlikušajām 10 pirmsvēlēšanu dienām) viņam būtībā nācās cīnīties vienam pret diviem, gan arī biedru balsu izteiksmē svaru kausi virtuāli sveras viņam netīkamā virzienā. Taču tas ir tikai tad, ja paskatās uz jautājumu virspusēji. No otras puses Gorkša uzdevums nav mainījies - jāiegūst vairākuma atbalsts. Kļaviņa "pro-Ļašenko" un "anti-Gorkša" pozīcija galarezultātu var ietekmēt visādi vai dažādu faktoru summā (nosacīti sauksim tos par Gorkša un/vai Ļašenko plusiņiem un mīnusiņiem) neietekmēt vispār.

Tātad atļausimies pieņemt, ka "lielajā finālā" tiekas Gorkšs un Ļašenko. Pirmkārt, Kļaviņa atbalstītāju skaits teorētiski var nebūt pietiekami liels, lai kaut ko ietekmētu vispār. Otrkārt, ja patiešām Kļaviņš no tribīnēm izteiks atbalstu tam pašam Ļašenko, nav teikts, ka tas Vadimam nāks par labu. Var gadīties, ka (1) tie biedri, kuru pirmā izvēle ir Kļaviņš, otrā Gorkšs, Krišjāņa aicinājumu var ignorēt, (2) tie biedri, kuru pirmā izvēle ir Ļašenko, otrā izvēle Gorkšs, bet Kļaviņš šķiet netīkams (noteikti arī biedri ar tādu skatījumu ir!), var novērsties no nosacītā tandēma "Ļašenko-Kļaviņš" par labu Gorkšam.

Tā visa ir tikai teorija, jo Kļaviņš turpina cīņu. Un, ja pavisam godīgi, tad šie spriedelējumi, visticamāk, ir naivi un patiesībā ne Sportacentrs TV diskusija, ne Kļaviņa pozīcija, ne dažnedažādas PR akcijas, atbalsta klipi un apmaksātas reklāmas medijos īpaši neietekmēs vēlēšanu rezultātu. Gan jau biedru izvēli ietekmē citi faktori. Primāri - iegūtā informācija no tikšanās ar kandidātiem aci pret aci, tostarp saņemtie solījumi. Un domāju, vairums biedru savu galīgo izvēli jau ir izdarījuši.

Atgriežoties pie diskusijas, patika Ļašenko pārliecība par savu latviešu valodu - pat ja brīžiem tā patiešām piekliboja. Šos "klibos brīžus" savā labā mēģināja izmantot Gorkšs. Kopumā Kaspars bija jūtami uzvilkts pret Ļašenko (pretējā virzienā tas nebija tik izteikti), kas varētu nozīmēt ne tikai vienkāršu konkurences cīņu, bet Gorkša aizvien pieaugošās bažas par vēlēšanu rezultātu. Iespējams, Kaspars jūt, ka vilciens brauc prom un skarbākā manierē mēģina kaut ko vērst par labu.

Tomēr vienu faktoru, kas nozīmīgs gan futbola sabiedrībai, gan, visticamāk, arī LFF biedriem, Gorkšs vismaz mazliet pagrieza sev par labu. Proti, līdz šim Gorkša un Ļašenko atbalstītāji centās un cenšas konkurentam līmēt klāt "Indriksona birku" un mūsu diskusijā, vismaz manuprāt, tieši Kaspars veiksmīgāk aizgaiņāja Indriksona ēnu. Kā odziņa bija mūsu rubrika, kur kandidātiem likām atbildēt ar "Jā" vai "Nē". Iekļāvām viltīgu jautājumu - "vai piekrītat, ka Guntim Indriksonam bija jāpiešķir LFF Goda prezidenta statuss"? Šeit Gorkšs atbildēja "Nē", kamēr Ļašenko "Jā".

Manā skatījumā Ļašenko tik un tā paliek galvenais favorīts uz uzvaru. Šo pārliecību vairāk stiprināja nevis Kļaviņa ieņemtā pozīcija, bet FS "Metta" (Ģirta Mihelsona) negaidītā un ļoti straujā uzlēkšana Ļašenko zirgā. Skaidrs, ka arī Mihelsons, neskatoties uz acīmredzamajiem sasniegumiem (vismaz Latvijas līmenī), ir neviennozīmīgi vērtēta persona, taču šeit gan nešaubos, ka Ļašenko ieguvums Ģirta personā ir būtisks. Diskusijas noslēgumā mēģināju no Ļašenko izdabūt atbildi, kādā veidā izdevies Mihelsonu padarīt par savu "reklāmas seju", bet tādu kārtīgu atbildi nesaņēmu.

Lai LFF biedriem izdodas izdarīt pareizo izvēli!

Pilno diskusiju skatieties Sportacentrs TV otrdien 21:00!

     [+] [-]

, 2018-04-16 22:32, pirms 6 gadiem
Gaidu raidījumu - šajā rakstā Edmunds sev neraksturīgi pūtis migliņu neskaidrā valodā

Protams gribās redzēt kāds tas novērojums par KK atbalstu VĻ (es gan šaubos ka KK var regulēt savu iespējamo atbalstītāju balsojumu), spriedelējums diezgan garš, bet beigās atzīst, ka bez pamatojuma - to varu arī iztulkot kā autoram simpātiskākā KG akciju celšanu

Es laikam nesaprotu visu pārsteigumu par Mihelsona pozīciju. jaunā Metta centra projekts - vai to iespējams realizēt bez LFF un Rīgas Domes vadības atbalsta?

**Iekļāvām viltīgu jautājumu - "vai piekrītat, ka Guntim Indriksonam bija jāpiešķir LFF Goda prezidenta statuss"?**
- es esmu liels GI kritizētājs, bet uz jautājumu laikam atbildētu ar "Jā" (nav žēl, pagātnē bijuši labi darbi)
Slēpts komentārs: kuklitis

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 22:35, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Gaidu raidījumu - šajā rakstā Edmunds sev neraksturīgi pūtis migliņu neskaidrā valodā

Protams gribās redzēt kāds tas novērojums par KK atbalstu VĻ (es gan šaubos ka KK var regulēt savu iespējamo atbalstītāju balsojumu), spriedelējums diezgan garš, bet beigās atzīst, ka bez pamatojuma - to varu arī iztulkot kā autoram simpātiskākā KG akciju celšanu

Es laikam nesaprotu visu pārsteigumu par Mihelsona pozīciju. jaunā Metta centra projekts - vai to iespējams realizēt bez LFF un Rīgas Domes vadības atbalsta?

**Iekļāvām viltīgu jautājumu - "vai piekrītat, ka Guntim Indriksonam bija jāpiešķir LFF Goda prezidenta statuss"?**
- es esmu liels GI kritizētājs, bet uz jautājumu laikam atbildētu ar "Jā" (nav žēl, pagātnē bijuši labi darbi)
Labi darbi ir bijuši bet tā cik apzināti un nepazināti ir iznīcināts līdz pašām saknēm futbols Latvijā sākot no 2004 gada eiforijas viļņa - tik negatīvu piemēru diez vai otru mūsdienu pasaules futbolā atradīsi !

  +6 [+] [-]

, 2018-04-16 22:40, pirms 6 gadiem
Man gan neskaidrs jautājums par lielās politikas ietekmi (un uz to gan jau nebūs atbildes)

No publiskās info saprotu, ka VĻ ir Saskaņas atbalsts (Rīgā noderīgi). KK esot valdošās koalīcijas Zaļās partijas atbalsts (valsts un pašvaldību mērogā noderīgi). bet KG aizkulisēs aktīvi darbojoties Jaunups (šie jau netiks jaunajā Saeimā) un tas jau man liekās lielāks mīnuss nekā "Indriksona mantinieka" leģenda ..

Katrā ziņā izskatās, ka šīs iespējamās saiknes un lielās politikas ietekme ir nepamatoti nenovērtētas ..
Slēpts komentārs: otins

  +5 [+] [-]

, 2018-04-17 06:44, pirms 6 gadiem
Es vispār nesaprotu, kas te vēl pa diskusijām notiek??!?!?!?!?!
Visiem loģiski domājošiem cilvēkiem nemaz nevajadzētu sākt sarunu, ja viņa virzās par to, ka Gorksš varētu nebūt prezidents. Tikko būsim tikuši vaļā no cilvēka, kurš nedaudz pacēla un pēc tam ar uzviju nogremdēja Lv futbolu, te mums cenšas iesmērēt iespējams viņa ielikteni. Tik ilgus gadus visi gaidīja, kad Gorksš pieteiks savu kandidatūru un, kad viņš to izdara parādās kādi šaubu mākoņi ap viņu? Kādēļ, kādi ir iemesli, lai viņš nebūtu. Cilvēks ir visu dzīvi veltījis Lv futbolam ir attiecīga izglītība un te pēkšņi kāds mēģinās ieskaidrot, ka viņš neder?? Šis iespējams tikai LV tāpat, kā ar Rīgas domi jūs d'āž, kā mazus ežus, bet visi laimigi. Tikai un vienīgi, par Gorkšu, lai cilvēks nāk ar skaidru skatienu iztīra un attīsta Lv futbolu.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-17 08:45, pirms 6 gadiem
Pieļauju, ka no Gorkša vienkārši baidās, bet Ļašenko būs manipulējama marionete, kuru tādi kā Mihelsons varēs mīcīt pēc savas patikas...

  +4 [+] [-]

, 2018-04-17 09:38, pirms 6 gadiem
Ir tikai viens variants - Gorkšs! Un viss! Piedrāzt Mihelsonu, piedrāzt Mettu, piedrāzt LNK un citiem bandītiem simpātisko Ļašenko, piedrāzt veco LFF gvardi, kuri grib tronī redzēt Ļašenko! Metta ir vecais Skonto stāsts, Ģirts mīž, ka notiks revolūcija finansējuma sadalē starp futbola skolām, LNK berzē rokas, jo grib mazgāt naudu un uzvarēt visus LFF projektus un visi vecie mīž no Gorkša, jo zin, ka pareizais ceļš futbola attīstībai nozīmē viņu atlaišana. Par Gorkšu, par futbola nākotni!

     [+] [-]

, 2018-04-17 10:54, pirms 6 gadiem
anderson23 rakstīja: Ir tikai viens variants - Gorkšs! Un viss! Piedrāzt Mihelsonu, piedrāzt Mettu, piedrāzt LNK un citiem bandītiem simpātisko Ļašenko, piedrāzt veco LFF gvardi, kuri grib tronī redzēt Ļašenko! Metta ir vecais Skonto stāsts, Ģirts mīž, ka notiks revolūcija finansējuma sadalē starp futbola skolām, LNK berzē rokas, jo grib mazgāt naudu un uzvarēt visus LFF projektus un visi vecie mīž no Gorkša, jo zin, ka pareizais ceļš futbola attīstībai nozīmē viņu atlaišana. Par Gorkšu, par futbola nākotni!
Tieši KK ir tas, kurš grasās atlaist bezmazvai visus. KG un Ļašenko grib atstāt visu pa vecam

  +2 [+] [-]

, 2018-04-17 11:41, pirms 6 gadiem
Par Gorkšu un Jaunupu tev taisnība. Jaunups ar savu komandu grib piesūkties pie nākamās federācijas naudas. Pagaidām Gorkšs tikai pie politiķiem staigā un fočējas, reāli neko nav izdarījis. Futbols pārvērtīsies par politiku...
Daniel rakstīja: Man gan neskaidrs jautājums par lielās politikas ietekmi (un uz to gan jau nebūs atbildes)

No publiskās info saprotu, ka VĻ ir Saskaņas atbalsts (Rīgā noderīgi). KK esot valdošās koalīcijas Zaļās partijas atbalsts (valsts un pašvaldību mērogā noderīgi). bet KG aizkulisēs aktīvi darbojoties Jaunups (šie jau netiks jaunajā Saeimā) un tas jau man liekās lielāks mīnuss nekā "Indriksona mantinieka" leģenda ..

Katrā ziņā izskatās, ka šīs iespējamās saiknes un lielās politikas ietekme ir nepamatoti nenovērtētas ..

  +7 [+] [-]

, 2018-04-17 11:47, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka Gorkšs sāk zaudēt savas pozīcijas un šobrīd jau ir Ļašenko palaidis garām. Ar uzsvaru, ka nevis Ļašenko uzvar, bet gan Gorkšs pats zaudē. Visu cieņu, taču Kasparam vajadzēja paanalizēt tipiskākās politiķu kļūdas un nepieļaut tās. Kas bija Gorkša galvenie trumpji? Miers, nosvērtība, inteliģence, pārliecība, pieredze futbolā, vīzija par futbola attīstību utml. Kas notiek šobrīd? Ieraugot Ļašenko aktivitātes, Gorkšs sāk palikt emocionāls, agresīvs un faktiski no bez vienas dienas esoša LFF prezidenta amata kļuvis par mūžigo un rejošo opozicionāru, kurš vienmēr pret visu ir pret un vienmēr ir agresīvi noskaņots. Šobrīd Gorkšs vairs neietur savu līniju un vairāk nodarbojas nevis ar savas idejas vēstīšanu, bet gan ar visu pārējo nolikšanu, faktiski kļūstot par tādu kā Kļaviņu nr.2., kamēr Ļašenko turpina būt mierīgs, nosvērts, koncentrējas uz savām darbībām, ar domu - kas man pašam vēl ir jāizdara, lai es nostiprinātu savas pozīcijas un uzvarētu, nevis ko man vēl sliktu pateikt par citiem, lai viņi neuzvarētu. Izskatās, ka Goršs 2 nedēļas pirms izšķirošā brīža gluži vienkārši ir pārdedzis, kā sportā nereti saka - ideālo formu ieguvis nevis starta dienā, bet gan(šajā gadījumā) pāris mēnešus par agru. Protams, vēl arvien esmu par Kasparu, taču viņa uzvara man šobrīd šķistu jau kā negaidīts pārsteigums...
p.s. Kaspara gadījumā es vilktu paraleles ar politiķi Mārtiņu Bondaru, kurš savu pīķi sasniedza īsu brītiņu par agru. Visus paņēma ar šarmu, prātu, mieru, vīziju utt. Jau ar vienu kāju bija gandrīz Prezidents, pēc tam ar vienu kāju jau gandrīz bija premjers, taču par ātru salūza, pirmsvēlēšanu debatēs, jūtot, ka zaudē pozīcijas, kļuva agresīvs, visus nolika, neadekvāti ķērca, svaidījās ar apvainojumiem un... šobrīd(izskatās, ka uz visiem laikiem) ir kļuvis par mūžīgo politisko autsaideru. Nenovēlu to Kasparam, taču zināma līdzība ir.

     [+] [-]

, 2018-04-17 11:58, pirms 6 gadiem
anderson23 rakstīja: Ir tikai viens variants - Gorkšs! Un viss! Piedrāzt Mihelsonu, piedrāzt Mettu, piedrāzt LNK un citiem bandītiem simpātisko Ļašenko, piedrāzt veco LFF gvardi, kuri grib tronī redzēt Ļašenko! Metta ir vecais Skonto stāsts, Ģirts mīž, ka notiks revolūcija finansējuma sadalē starp futbola skolām, LNK berzē rokas, jo grib mazgāt naudu un uzvarēt visus LFF projektus un visi vecie mīž no Gorkša, jo zin, ka pareizais ceļš futbola attīstībai nozīmē viņu atlaišana. Par Gorkšu, par futbola nākotni!
Šis komentārs ļoti precīzi norāda iemeslu, kāpēc tiks ievēlēts Ļašenko - lai varētu turpināt sen iestrādātās mahinācijas un shēmas (ieskaitot toto mačus izlases izpildījumā).

  -1 [+] [-]

, 2018-04-17 13:43, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šis komentārs ļoti precīzi norāda iemeslu, kāpēc tiks ievēlēts Ļašenko - lai varētu turpināt sen iestrādātās mahinācijas un shēmas (ieskaitot toto mačus izlases izpildījumā).
Lūdzu kādu piemēru izlases toto mačiem, lai nebūtu tukša muldēšana. Ar pamatojumu.

     [+] [-]

, 2018-04-17 13:59, pirms 6 gadiem
Interesanti, ka Baiba Broka no Nacionālās apvienības atbalsta Ļašenko:
Broka Jauns.lv pauda, ka “kā citas [biatlona] federācijas vadītāja uz kandidātiem raugos no citas prizmas: ko nozīmē vadīt, administrēt un organizēt. Man simpātisks liekas tieši Vadima Ļašenko redzējums un jau sasniegtais, ja mēs raugāmies uz telpu futbolu. Tur ir struktūra, sistēma, vadība. Ir izveidota caurskatāma, saprotama un izsekojama sistēma. Nav jūtamas intrigas. Visas iespējamās domstarpības tiek atrisinātas iekšienē un tās netiek iznestas uz ārpusi. Telpu futbola reputācija ir izveidota patīkama. Šādu struktūru var izveidot cilvēks, kurš ar sirdi un dvēseli šo darbu dara, kurš tomēr māk strādāt ar cilvēkiem, kolektīvu un māk sabalansēt. Manuprāt, Vadimam tas līdz šim ir izdevies.”
Baiba Broka atzinīgi novērtē Ļašenko drosmi...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-17 16:37, pirms 6 gadiem
Skaidrs tas ka visa kampaņa tiek vērsta lai būtu Ļasčenko un tā arī būs,jo to bīda vecie kadri.Tā kā lai dzīvo futbols attīstītajās valstīs , bet Latvijā līdz ar to tas ir kaput i.ŽĒL ka dzīvojam tādā korumpētā sistēmā.

     [+] [-]

, 2018-04-17 20:59, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Lūdzu kādu piemēru izlases toto mačiem, lai nebūtu tukša muldēšana. Ar pamatojumu.
Latvija vs Bolīvija

  -2 [+] [-]

, 2018-04-17 21:27, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Latvija vs Bolīvija
To spēli organizēja aizdomīgs personāžs un tiesāja aizdomīgi tiesneši, bet nav pierādījumu par jebkādu Latvijas izlases vainu.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-17 23:46, pirms 6 gadiem
Pēc pilnās intervijas noskatīšanās radās sajūta, ka Ļašenko jau svin uzvaru, Kļaviņš sūcas klāt, lai tiktu pie jebkādas teikšanas LFF. Nezinu, kādas ir Gorkša organizatoriskās un prezidenta funkciju pildīšanas spējas, bet Ļašenko uzvara nozīmētu tikai vienu - nauda kā sarunas valūta paliktu kuluāros arī uz nākamajiem gadiem. Nu jā un paralēli tur futbols arī kaut kur. Vai tiešām tiem balstiesīgajiem biedriem arī viss, kas notiek, šķiet tik labs, lai turpinātu? Cilvēki jau ievieš pārmaiņas, nevis programmas. Ja Ļašenko nemaina cilvēkus, tad ko viņš maina?