Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Komēdija trīs cēlienos jeb Kā Igors Stepanovs tika pie līguma "Arsenal"

Komēdija trīs cēlienos jeb Kā Igors Stepanovs tika pie līguma "Arsenal"
Igors Stepanovs
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Izgriezums no Reja Parlora autobiogrāfijas.

Arsēnam Vengeram lieliski izdevās atrast spēcīgus papildinājumus mūsu komandai. Bet bija pāris reizes, kad lietas negāja gluži kā smērēts. 2000. gada vasarā pie mums uz pārbaudēm parādījās kāds spēlētājs. Viņš bija garš centra aizsargs. Martinam Kīounam vienmēr radīja bažas jaunie spēlētāji, kas varētu nozagt viņa vietu laukumā. Ja pie mums uz pārbaudēm ieradās kāds centra aizsargs, Martins vienmēr teica, ka viņš nekam neder. Tā nu pie mums ieradās šis garais čalis no Latvijas, Igors Stepanovs. Viņš bija fiziski spēcīgs kadrs, bet, nopietni, viņš nebija mūsu līmeņa spēlētājs.

Daži no mums sēdēja uz soliņa, skatoties, kā viņš aizvada vienu no pārbaudes mačiem. Stepanovs spēlē, un katru reizi, kad viņš izdara kādu piespēli, puikas uz soliņa vienkārši sāka aplaudēt tikai tāpēc vien, ka mēs zinājām, ka Martinu tas pamatīgi nokaitinās. Deniss Bergkamps sēdēja tieši aiz Arsēna un nemitīgi izteica komplimentus par šo aizsargu. "Lielisks sitiens ar galvu!", "kas par izklupienu aizsardzībā!". Igors aizsita bumbu aptuveni 20 metrus no turienes, kur tai vajadzēja būt, bet nesaprotamā veidā kāds no mūsu spēlētājiem to spēja noķert. Mēs visi piecēlāmies kājās un aplaudējām Igoram. Martins pie sevis burkšķēja: "Nu, nav viņš tik labs." Viņš sāka norādīt uz Igora pieļautajām kļūdām.

Tonakt mēs devāmies vakariņās un iesmējām par visu šo situāciju, paskaidrojot Martinam, ka mēs tikai centāmies viņu paķert uz zoba. Mēs visi zinājām, ka Igors nebija ne tuvu Tonija Adamsa, Martina vai Boldija līmenim. Bet Martins bija tik viegls mērķis, ka tas bija pārāk vilinoši, lai laistu garām šādu iespēju.

Kad mēs tikām atpakaļ treniņu laukumā pēc aptuveni nedēļas, mūs priekšā gaidīja pārsteigums. Tur sēdēja Igors. Es teicu: "Ko tu šeit dari?". "Viņi mani parakstīja. Četru gadu līgums."

Neticami. Arsēns tā arī nesaprata, ka mēs tikai kacinājām Martinu. Viņš turpināja ieklausīties mūsu komplimentos. Ja pieceļas Bergkamps un saka "kas par spēlētāju!", tad laikam gan Arsēnam bija iemesls to arī ņemt vērā. Pieņemu, ka izskatījās, ka par nieka miljons mārciņām šāds spēlētājs ir jāņem ciet. Nevēlos apvainot zemāko līgu spēlētājus, bet Igors uz laukuma no mums nepārtraukti atpalika par metru. Tas bija kā paņemt savu brāli uz komandas treniņiem.

Tad pēkšņi komandā bija lielākā traumu sērija centra aizsarga pozīcijā, kādu vien atceros. Un vienīgais fiziski gatavais centra aizsargs bija Igors. Pret ko mums jāspēlē nākamajā nedēļas nogalē? Mančestras United, Old Trafford stadionā.

Dvaits Jorks sadalīja mūsu aizsardzību gabalos. Godīgi sakot, tas bija pazemojoši. Viņi iesita pirmos vārtus un mums izdevās panākt izlīdzinājumu. Mēs jau paspējām nodomāt, ka varbūt nemaz nebūs tik traki, kad mūsu vārtos sāka birt viena bumba pēc otras. Pēc puslaika rezultāts bija 1-5. Līdz Old Trafford tunelim ir jānoiet visai garš gabals, un no malas varēja redzēt, ka Arsēns bija pamatīgi noskaities. Viņš gandrīz nekad nelamājās un nekliedza, bet šis nebija tas gadījums. Atminos, ka gāju blakus Jorkam un viņš pats man paprasīja: "No kurienes jūs izvilkāt to aizsargu?"

     [+] [-]

, 2016-05-15 16:55, pirms 8 gadiem
Toļiks vienmēr uzsvēris, ka stjopa ir aizsardzības šefs, bet Arsenālā šis bija aizsardzības šestjorka

     [+] [-]

, 2016-05-15 17:44, pirms 8 gadiem
Ha, labs, paldies!

  +5 [+] [-]

, 2016-05-15 17:59, pirms 8 gadiem
šis bija labs lasu un smejos

     [+] [-]

, 2016-05-15 18:00, pirms 8 gadiem
ir tikai šis īsais fragments, vai ir vēl šajā autobiogrāfija pieminēts par Stepanovu?

  +5 [+] [-]

, 2016-05-15 18:05, pirms 8 gadiem
Stjopam vajadzētu veikt atbildes gājienu ar savu autobiogrāfiju, kurā viņš aprakstītu kā čirkainais Pārlors sēja buču šņores Patrikam Vjērā. Sagrāvē pret MU tikpat vainīgs kā Stjopa bija arī rižais Pārlors, kurš arī atradās laukumā... Vienvārdsakot, "labs" komandas biedrs

     [+] [-]

, 2016-05-15 18:26, pirms 8 gadiem
Džerijs5 rakstīja: ir tikai šis īsais fragments, vai ir vēl šajā autobiogrāfija pieminēts par Stepanovu?
Nezinu, es no viena raksta angļu presē iztulkoju, kur bija iekļauti tikai īsi fragmenti.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-15 20:27, pirms 8 gadiem
Tiešām labs. Interesanti un amizanti!

     [+] [-]

, 2016-05-15 21:59, pirms 8 gadiem
Njā, diezgan neveiksmīga spēle Stepanovam sanāca
https://www.youtube.com/watch?v=CdQ...

     [+] [-]

, 2016-05-15 22:21, pirms 8 gadiem

šādu rakstu dēļ ir vērts pavadīt sc.com vairākas stundas mēnesī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-19 11:10, pirms 8 gadiem
Pat 2011. gadā pie līdzīgas Arsenal - MU spēles attīstības, komentētāji viņu atcerējās

klausīties ap 8.min - https://www.youtube.com/watch?v=hgN...