Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kļava: "Neizšķirtam ir jābūt!"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Kļava: "Neizšķirtam ir jābūt!"
Oskars Kļava
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Pirms šovakar gaidāmās Pasaules Kausa izcīņas atlases cikla spēles starp Šveici un Latviju eSports.lv sazinājās ar mūsu izlases diskvalificēto aizsargu Oskaru Kļavu, lai uzzinātu viņa viedokli par gaidāmo maču.

Atgādinām, ka pirmo divu spēļu pret Moldovu (2:1) un Grieķiju (0:2) laikā nopelnīto divu dzelteno kartīšu dēļ Latvijas valstsvienības aizsargam Oskaram Kļavam šīvakara mačs pret Šveici būs jāizlaiž.

- Kā tu vērtē mūsu izlases izredzes šodien pret Šveici, ņemot vērā pāris problēmas ar sastāvu?
- Ja skatās pēc sastāviem un vārdiem, kādos klubos futbolisti spēlē, tad mums nav variantu. Bet, tā kā uz laukuma spēlē dzīvi cilvēki, tad uzskatu, ka neizšķirtam vajadzētu būt. Domāju, ka džeki sitīsies, un Luksemburga ļoti labi parādīja, ka Šveice nav tik stipra komanda, kaut arī tai ir ļoti labi spēlētāji. Ja mēs uzvarētu, tas vispār būtu ideāli, bet ničakam jābūt. Ar prognozēm man grūti iet, es vismaz gribētu, lai mēs dabūtu vienu punktu, tomēr neteikšu, cik procentu iespējamība ir šādam iznākumam. Ja džeki parādīs, ko var, un sitīsies labāk nekā pret grieķiem, tad būs arī rezultāts, neskatoties uz to, ka Šveicei ir tik labi spēlētāji.

- Kā pats jūties pirms spēles, kurā piedalīties nevarēsi diskvalifikācijas dēļ?
- Ir uztraukums. Tomēr esmu jau pieradis - trešo gadu pēc kārtas kartīšu dēļ jāizlaiž mačs. Man tā ir tāda kā norma. Es nezinu - kāpēc, netīšām sanāk [smejas]. Nav patīkami sēdēt mājās, zinot, ka viņi tur sitās, bet tu skaties pa TV. Gribas labāk uz laukuma, mājās nav tik forši [smejas].

- Tavā labajā malā droši vien spēlēs komandas biedrs Dzintars Zirnis.
- Cik zinu, notiek izvēle starp Zirni un Savčenkovu, tomēr domāju, ka izvēle būs par labu Zirnim, jo Starkovs paļausies uz viņa pieredzi [pēc pēdējās informācijas gan spēli sāks Savčenkovs - aut.]. Mēs visi klubos spēlējam citās pozīcijās - man nebūtu problēmu nospēlēt kādu maču kreisajā malā, tāpēc lai arī kurš tur spēlēs, problēmu nebūs. No pirmdienas jau visi gatavojamies, esam profesionāli futbolisti un zinām, ka vajag ātri pārslēgties no kluba lietām uz izlasi. Tajā ziņā problēmu nebūs.

- Vai, tavuprāt, laukumā izies visi "Liepājas metalurga" spēlētāji, kas izsaukti uz maču? Tātad Zirnis, Ivanovs, Soloņicins un Karlsons.
- Izskatās, ka jā [smejas]. Tā vismaz izskatījās pēc pēdējiem treniņiem, ka viņi visi būs pamatsastāvā. Tā ka arī no liepājniekiem lielā mērā būs atkarīgs cīņas iznākums.

- Kā, tavuprāt, mūsējiem jāspēlē taktiskajā ziņā?
- Manuprāt, spēlēsim tāpat kā vienmēr - uz ātrajiem pretuzbrukumiem. Ar ātru pāreju no aizsardzības uz uzbrukumu. Pretuzbrukumi un standartsituācijas - tā mēs parasti gūstam vārtus. Nevaram cerēt, ka Latvijas izlase turēs bumbu. Cerēt jau var, bet tas ir nereāli - likt šveiciešiem skraidīt bez bumbas. Tāda līmeņa mums vēl nav. Standartos mums ir Kaspars [Gorkšs] un Ģirts [Karlsons], kuri ir pierādījuši, ka labi spēlē otrajā stāvā. Tās būs mūsu iespējas, neko jaunu neizdomāsim. Cik zinu Aleksandru Starkovu, nekādus eksperimentus varam negaidīt tik svarīgā spēlē. Arī uzbrukumā - tas, ka nebūs Māra, neko nemainīs - esam komanda, un, ja nav viena, viņu aizstāj cits. Tāpat jebkuram uzbrucējam būs jāatstrādā aizsardzībā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-10-11 17:54, pirms 16 gadiem
keyseedee rakstīja: - Tavā labajā malā droši vien spēlēs komandas biedrs Dzintars Zirnis.
- Cik zinu, notiek izvēle starp zirni un Savčenkovu,...
Nu ja raksta zirni ar mazo burtu sanāk, ka notiek izvēle starp dārzeni un Savčenkovu, kas savukārt nozīmē, ka Savčenkova līmenis ir līdzvērtīgs ar dārzeni Logical conclusion

  +1 [+] [-]

, 2008-10-11 18:00, pirms 16 gadiem
1:1 būtu labi izbraukumā.

  +5 [+] [-]

, 2008-10-11 18:01, pirms 16 gadiem
Kā zināms cerība mirst pēdējā!

  -2 [+] [-]

, 2008-10-11 18:13, pirms 16 gadiem
Saubos vai musu uzbrukums iesitis kaut vai 1 golu. Ar tadu neveiksminieku uzbrukumu varti nebus ja nu vienigi kads pussargs vai aizsargs iesitis.Gorkš,Laizāns.Tas ari vis

  -2 [+] [-]

, 2008-10-11 18:21, pirms 16 gadiem
sapnī laikam ieraudzīja rezultātu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 19:13, pirms 16 gadiem
baigais optimists chalis.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-11 19:28, pirms 16 gadiem
izklausas ka latvieshi ir ieciklejushies tikai uz neizskirtu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja