Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: "Intrigu jānotur visa cikla garumā"

Andrejs Siliņš

Ivanovs: "Intrigu jānotur visa cikla garumā"
Deniss Ivanovs
Foto: Romāns Kokšarovs,
Sporta Avīze

Pirms šovakar paredzētās Latvijas futbola izlases spēles Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pret Šveices izlasi eSports.lv uz sarunu aicināja komandas aizsargu Denisu Ivanovu.

Pēc neilga pārtraukuma atkal esi atgriezies izlases rindās. Kā tagad jūties, kā ar veselību? Vai esi atguvis formu un par 100% gatavs spēlēt izlasē?
Patlaban jūtos normāli. Ir jau pagājis savs laiks, kopš atkal trenējos un spēlēju klubu līmenī. Pamazām esmu iegājis ritmā un domāju, ka šajā ziņā nevajadzētu būt problēmām arī izlases sakarā.

Pasaules kausa (PK) izcīņas atlases cikls mums ir sācies ar trim punktiem divās spēlēs. Kā tev no malas izskatījās Latvijas izlase sniegums?
Pirmā spēle ar Moldovu ļoti patika. Varējām gan uzvarēt arī ar lielāku rezultātu, gan arī izlaist uzvaru no rokām, taču izdevās iegūt trīs punktus. Pret grieķiem – tur jau nostrādāja viņu meistarības faktors. Rezultāts šajā cīņā bija likumsakarīgs, kaut, protams, prestiža vārti būtu nākuši mums par labu.

Centra aizsardzība mačā pret grieķiem nenospēlēja vajadzīgajā līmenī. Tagad situācija ir tāda, ka Kaspars Gorkšs regulāri klubā nespēlē, Igoram Stepanovam joprojām nav kluba, bet pats esi atgriezies pēc izārstēta savainojuma. Ir pārliecība, ka viss šajā ziņā būs kārtībā?
Domāju, ka jā. Es negribētu piekrist apgalvojumam, ka pret Grieķiju mūsu aizsargi būtu nospēlējuši slikti. Pret tāda līmeņa pretiniekiem gluži vienkārši ir grūti spēlēt. Abi vārti tika gūti pēc tik izcilām piespēlēm, kādas „Eurogoal” pārraidē varētu rādīt un rādīt atkal no jauna. Visu izdarīja cilvēks, kurš deva piespēli. Neuzskatu, ka ielaidām savu paviršību dēļ – grieķi ar savu meistarību aizsargus piespieda kļūdīties.

Tagad nepilnas nedēļas laikā Latviju gaida divas grūtas spēles – ar Šveici un Izraēlu. Cik punktus pašreizējā situācijā mēs varētu „aizķert”?
To ir ļoti grūti pateikt. Negribas minēt rezultātus spēlēs, kur pats piedalies. Ideāli, protams, ja mēs izcīnītu maksimumu – sešus punktus -, bet jāņem vērā, ka abi pretinieki ir spēcīgi un, objektīvi vērtējot, labs sasniegums būtu tad, ja spētu katrā no mačiem atņemt sāncenšiem punktus.

Šovasar Šveice kā rīkotājvalsts piedalījās arī Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kā tev patika šīs izlases sniegums?
Ja godīgi, tad nebiju gaidījis no šveiciešiem tik labu sniegumu. Kaut arī viņi spēlēja savu skatītāju priekšā, nedz es, nedz mani paziņas bijām patīkami pārsteigti par viņu izteiksmīgo spēli. Tāpat šajā ziņā pozitīvā nozīmē izcēlās otra mājiniece Austrija.

Savā iepriekšējā mačā šveicieši diezgan negaidīti zaudēja potenciālajai grupas pastarītei Luksemburgai...
Jā un tas nemaz nenāk par labu Latvijai, jo tagad viņi darīs pilnīgi visu, lai līdzjutēju acīs izpirktu savu vainu spēlē ar mums. Ies uz priekšu maksimāliem spēkiem, centīsies reabilitēties. Domāju, ka Šveice tā līdz galam nenovērtēja Luksemburgu kā sāncensi, mums nevajadzētu pieļaut līdzīgu kļūdu.

Vai, tavuprāt, otra mūsu gaidāmā sāncense Izraēla būtu liekama vienā plauktiņā ar Šveici un Grieķiju, vai tomēr nedaudz zemāk?
Domāju, ka mūsu grupā favorīti numur viens ir grieķi. Šveice un Izraēla ir aptuveni vienāda līmeņa komandas. Esmu redzējis vairākas Izraēlas spēles, tostarp kā viņi cīnījās iepriekšējos atlases ciklos pret Igauniju un Krieviju. Tā ir laba komanda, neraugoties uz to, ka vairums izlases spēlētāju maizi pelna vietējos klubos

Futbola speciālisti dažādi vērtē Latvijas izlases izredzes šajā PK atlases ciklā. Kāds ir tavs skatījums uz mūsu iespējām kvalificēties finālturnīram Dienvidāfrikā?
Ja turpināsim „ņemt” punktus, kā to izdarījām abās pirmajās spēlēs, tad nedomāju, ka tabulā paliksim pašā apakšgalā. Ļoti negribētos sēdēt apakšā. Pašlaik mums nospēlētās divās spēlēs ir trīs punkti, līdzīgā garā nepieciešams turpināt ciklu. Patīkami būtu, ja līdz pašai pēdējai atlases turnīra kārtai izdotos saglabāt intrigu un noslēdzošie mači nebūtu tukša formalitāte. Jāspēlē tā, lai šāda intriga saglabātos!

Nedaudz pārejot no izlases pie kluba lietām – kā vērtē „Liepājas metalurga” jauno treneri Ridigeru Abramčiku?
Pirmie iespaidi bez šaubām pozitīvi. Kaut arī viņam ir cita mentalitāte, treniņi ir interesanti – Abramčiks pats agrāk ir bijis labs futbolists, tādēļ daudzās situācijās izprot to, kā mēs jūtamies.

Latvijas čempionātā gan pirmā vieta jums aizslīdējusi secen. Vai pietiks motivācijas cīņai par otro pozīciju?
Jā, gribētos jau, protams, būt pirmajiem, bet tagad diemžēl tas vairs nav iespējams. Jebkurā gadījumā uzskatu, ka ar motivāciju problēmas nebūs, jo otrā vieta garantē vietu Eirokausos, tāpat arī komanda bez šaubām vēlēsies sevi apliecināt atlikušajās čempionāta spēlēs.

Kā ar taviem nākotnes plāniem – esi stabils izlases spēlētājs un parādītais sniegums noteikti pacēlis tavu cenu. Cik ilgi saisti savu nākotni ar Liepāju un Latviju?
Patlaban man joprojām ir līgums ar „Liepājas metalurgu”, taču nākotnē labprāt pārskatītu iespējas spēlēt ārzemēs – manuprāt, tāda vēlme ir katram mūsu valstī spēlējošam futbolistam un arī es neesmu izņēmums. Gribētos spēlēt spēcīgākā čempionātā – nenoliegšu to.

Vai piedāvājumi no ārvalstu klubiem ir bijuši?
Pirms pēdējās līguma parakstīšanas reizes ar Liepāju bija daži piedāvājumi, taču izvēlējos palikt šeit. Sīkāk gan nevēlos par to runāt.

Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, pēdējos gados virslīgā rezultāti ir daudz neprognozējamāki. Vai, tavuprāt, tas saistāms ar līgas kopējā līmeņa augšanu vai arī vadošo klubu spēles līmeņa pazemināšanos?
Domāju, ka Latvijas futbola čempionāta līmenis aug. Bija laika periods, kad „Skonto” bez lielām grūtībām uzvarēja gandrīz visus pretiniekus, pēc tam jau mēs un ventspilnieki sākām sastādīt nopietnāku konkurenci, savukārt tagad jau cīņā var iesaistīties arī abi Daugavpils klubi, tā pati „Rīga” labi aizvadīja iepriekšējo sezonu, veiksmīgi iesāka arī šo.

Autors: Ilvars Grīslis, eSports.lv

  +6 [+] [-]

, 2008-10-11 16:43, pirms 16 gadiem
ļoti patīk šis spēlētājs... lai veicas gan izlasē, gan klubā...turies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-11 20:14, pirms 16 gadiem
denisa biedss jeee malacis golu iebliezi, malacis

  -2 [+] [-]

, 2008-10-11 21:11, pirms 16 gadiem
Slikti,ka taa tikai tu shodien domaaji... ';

     [+] [-]

, 2008-10-12 01:43, pirms 16 gadiem
shodien biji labs

     [+] [-]

, 2008-10-13 13:02, pirms 16 gadiem
Prikes kā tu kapāji aizsardzībā, malacis!