Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: "Pēc iespējas ilgāk jānotur 0:0"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Eksperta viedoklis: "Pēc iespējas ilgāk jānotur 0:0"
Pols Ešvorts
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Pirms gaidāmās Pasaules kausa izcīņas spēles starp Šveici un Latviju "Skonto" kluba galvenais treneris Pols Ešvorts izteicies, ka mūsējiem noderīgi būtu pēc iespējas ilgāk noturēt uz tablo 0:0. Tāpat Ešvorts atzinis, ka pats tuvākajā nākotnē noteikti nevarētu kļūt par Latvijas izlases treneri.

Pol, kuru spēli pats šovakar skatīsieties? Šveice - Latvija vai varbūt jūsu dzimtās Anglijas maču ar Kazahstānu?
Noteikti skatīšos Latvijas izlases spēli, kura ir svarīgāka un interesantāka. Nedomāju, ka ir īpaši vērts skatīties Anglijas un Kazahstānas maču - domāju, ka šeit nekādas intrigas nebūs, un angļi viegli uzvarēs.

Šveice pēdējā spēlē ar 1:2 zaudēja Luksemburgai. Kāds iespaids tam būs uz šīs dienas maču?
Tam var būt divējāds efekts. No vienas puses tas var Latvijas izlasei nospēlēt par labu, taču tādā gadījumā pēc iespējas ilgāk jānotur 0:0. Ja šāds rezultāts būs vēl arī otrajā puslaikā, tad skatītāji sāks izrādīt savu neapmierinātību un dusmas, kas liks Šveices spēlētājiem palikt nervoziem un apjukušiem. Taču no otras puses Latvijas komandai šodien būs divtik grūti, jo skaidrs, ka pēc zaudējuma Luksemburgai viņu motivācija būs ļoti augsta, un viņi darīs visu, lai reabilitētu sevi līdzjutēju acīs.

Kā domājat, kuri no jūsu komandas "Skonto" trim futbolistiem varētu šodien spēlēt?
Domāju, par Vitāliju Astafjevu nav šaubu - viņš ir izlases kapteinis un noteikti spēlēs. Labu formu sasniedzis Aleksandrs Cauņa, un arī viņš varētu sākt maču jau pamatsastāvā. Savukārt Aleksejs Višņakovs visdrīzāk paliks rezervē un varētu iznākt uz maiņu.

Varbūt varat procentuāli novērtēt Latvijas izlases izredzes šovakar?
Domāju, ka uzvarēt nav daudz iespēju, teiksim 25%. Diemžēl lielākā iespēja, kādi 60%, ir tāda, ka Latvija Šveicē zaudēs. Šveicieši zaudēja iepriekšējo maču Luksemburgai un vēl viena neveiksme, tātad divi zaudējumi pēc kārtas, būtu milzīga katastrofa Šveicei.

Visbeidzot, ja paskatāmies tālākā nākotnē, vai pieļaujat iespēju, ka kādreiz varētu stāties pie Latvijas izlases stūres?
Domāju, ka nē. Mans viedoklis ir tāds, ka izlasi jāvada ļoti, ļoti pieredzējušam speciālistam. Viņam jābūt vismaz 50-65 gadus vecam [Aleksandram Starkovam ir 53 - aut.piez.]. Man ir tikai 39, līdz ar ko nedomāju, ka reāli varētu stāties pie izlases stūres.

  +7 [+] [-]

, 2008-10-11 15:52, pirms 16 gadiem
Laba intervija.

     [+] [-]

, 2008-10-11 15:52, pirms 16 gadiem
Ja Šveice jau sākumā gūs vārtus, tad būs vakars! Jo ilgāk turēsim 0:0, jo šveicieši vairāk nervozēs, bet spēle būs smaga, jo diezvai tiks uzkāpts uz ''Luksemburgas grābekļa''!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-11 16:33, pirms 16 gadiem
protams, viņa līmeņa džekam nav ko meklēt pie izlases stūres..

  +3 [+] [-]

, 2008-10-11 16:35, pirms 16 gadiem
Cerēsim uz to labāko. Nedomāju ka šī spēle ir no sērijas "Neiespējamā misija", un atsevišķu apstākļu sakritības rezutlātā patiešām mums var rasaties iespēja tikt pie punktiem pēc šīs spēles.

P.S Patiešām ļoti laba intervija.

     [+] [-]

, 2008-10-11 16:47, pirms 16 gadiem
Kasagrande... kas tur Ešvortam uz muguras bija rakstiits...?

     [+] [-]

, 2008-10-11 17:50, pirms 16 gadiem
"ka mūsējiem noderīgi būu pēc iespējas"

izlabo būtu

     [+] [-]

, 2008-10-11 18:06, pirms 16 gadiem
Labi, ka skatīsies LV, nevis ENG, jo tur apmēram skaidrs, kas būs, kas nebūs.