Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 izlase divas reizes izvirzās vadībā pret austriešiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U19 izlase divas reizes izvirzās vadībā pret austriešiem
Latvijas U19 izlase. Foto: LFF

Latvijas U-19 izlase pirmdien Rīgā aizvadīja otro pārbaudes spēli pret vienaudžiem no Austrijas, divreiz izvirzoties vadībā un cīnoties neizšķirti 2:2 (1:1).

Latvijas izlase pēc piektdienas mača šo spēli uzsāka teju pilnībā mainītā sastāvā, vietu starta vienpadsmitniekā saglabājot vienīgi centra aizsargiem Alanam Kangaram un Valteram Puram.

Neskatoties uz austriešu teritoriālo pārsvaru, spēles desmitajā minūtē vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, kad ātri un precīzi izspēlētu sānu iemetienu vārtu guvumā pārvērta Kristiāns Mežsargs. Neizšķirtu viesi atjaunoja 30. minūtē, kad pēc centrējuma ar galvu no vārtu priekšas precīzi sita Leons Grgičs.

Otrajā puslaikā laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās, kurā savu iespēju spēja izmantot Latvijas izlase, 71. minūtē no vārtu priekšas izceļoties laukumā uz maiņu nākušajam Kristapam Grabovskim. Arī turpinājumā mājiniekiem bija vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, it īpaši Rodrigo Gaučim, taču tās palika neizmantotas. Tā vietā pretinieki pamatlaika pēdējā minūtē pēc vēl vienas gaisa divcīņas panāca neizšķirtu. Precīzs bija Furkans Dursuns.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā tikšanās reizē piektdien ar rezultātu 3:0 uzvarēja Austrija.

Jakuba Dovalila vadībā izlasē bija pulcēti sešu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no komandām Šveicē, Francijā, Itālijā un Austrijā.

Latvijas U-19 valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā oktobra vidū savā laukumā uzņems Ungāriju, Norvēģiju un Gibraltāru.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17056/u-19-izl...