Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijas U19 pēdējās minūtēs izrauj uzvaru pār Azerbaidžānu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas U19 pēdējās minūtēs izrauj uzvaru pār Azerbaidžānu
Iļja Šadčins ar bumbu
Foto: granatkin.com

Dalību Valentīna Granatkina piemiņas turnīrā futbolā U19 izlasēm ar panākumu noslēgusi Latvijas izlase. Spēlē par 11. vietu mūsu jaunie censoņi mača pēdējās minūtēs prata gūt vārtus, nodrošinot panākumu pār Azerbaidžānu ar 2:1. Par turnīra uzvarētājiem kļuva itālieši.

Latvijas izlase līdzšinējās trīs turnīra spēlēs bija cietusi trīs zaudējumus, pie tam ar ļoti nepatīkamu kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību - 0:13. Mačā ar Azerbaidžānu, kas divas dienas iepriekš 11 metru soda sitienu sērijā piekāpās Lietuvai, ātri vien izdevās izvirzīties vadībā. Pirmos vārtus latviešiem šajā turnīrā guva Alekss Regža, bet neilgi pirms pārtraukuma azerbaidžānieši panāca izlīdzinājumu. Uzvaru Latvijai nodrošināja pašā mača izskaņā gūtie vārti. Precīzs raidījums Valērijam Šabalam. Vērts piebilst, ka pretinieks maču noslēdza 10 vīru sastāvā.

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins: "Visgrūtāk bija noskaņot puišus uz pēdējo maču, atrast pareizos vārdus. Ļoti svarīgi bija gūt vārtus, lai viņi sev notic. To arī pateicu saviem futbolistiem: "Iesitīsiet, spēle aizies." Vēlos atsevišķi pateikties mūsu vārtsargam. Šodien par viņu vislabāk var izteikties ar frāzi: "Vārtsargs ir puse no komandas."." Tieši vārtsargs Edgars Potapenko tika atzīts par labāko mūsu rindās.

Latvija 12 komandu konkurencē ieņēma 11. vietu.

Spēle par 11./12. vietu

Latvija - Azerbaidžāna 2:1 (1:1)
Vārti: Regža 12', Šabala 90'.
Latvija: Potapenko, Šlampe, Flaksis, Barinovs, Miķelsons, Svārups (Šadčins 58'), Šabala, Paško, Punculs, Vasiļevs, Regža.

Labāks starts nekā Latvijai bijis Lietuvai, kas zaudēja tikai vienā no četrām spēlēm, taču augstāk par devīto vietu neizdevās tikt. Mūsu apakšgrupas pretinieces ieņēma visnotaļ augstas vietas. Turcija spēlē par trešo vietu ar 3:1 pārspēja Krieviju, bet Čehija šoreiz sestajā pozīcijā. Jau otro gadu pēc kārtas līdz finālam tika Somija, bet šoreiz ar 0:4 tika atzīts Itālijas pārākums.

Granatkina piemiņas turnīra noslēguma tabula

VIzlase
1.Itālija
2.Somija
3.Turcija
4.Krievija
5.Sanktpēterburga
6.Čehija
7.Ukraina
8.Baltkrievija
9.Lietuva
10.Grieķija
11.Latvija
12Azerbaidžāna

Par V.Granatkina kausu

Pirmā FIFA viceprezidenta Valentīna Granatkina piemiņas turnīrs futbolā tiks aizvadīts jau 24. reizi. Šogad starp turnīra dalībkomandām ir divpadsmit U19 jaunatnes izlases (1994. gadā dzimušie futbolisti, kuriem galvenās spēles paredzētas pēc diviem gadiem, kad norisināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs. Komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās pa trīs izlasēm katrā no tām. Cīņu par medaļām turpināja tikai uzvarētājkomandas, savukārt otro vietu ieguvējas cīnījās par 5.-8. vietu. Trešās vietas cīnījās par devīto vietu.

V.Granatkina piemiņas turnīrs (spēles norisinās Sanktpēterburgā) ir ļoti prestižs turnīrs. Tajā savu meistarību savulaik demonstrējuši pat tādi vīri kā Ēriks Kantonā, Olivers Bīrhofs un Marsels Desaī, nemaz nerunājot par spožākajām Austrumeiropas zvaigznēm.

Latvijas U-19 jauniešu izlases sastāvs

Vārtsargi:

Edgars Potapenko (Liepājas Metalurgs), Dāvis Ošs (METTA/LU).

Aizsargi:

Endijs Šlampe, Reinis Flaksis (Liepājas Metalurgs), Kārlis Plendišķis (Brēmenes Werder), Ēriks Melbārdis (METTA/LU), Konstantīns Paško (Rīgas Futbola skola), Maksims Vasiļkovskis (Valmiera).

Pussargi:

Igors Barinovs, Maksims Vasiļjevs (Ventspils), Jans Bespjorstovs, Madis Miķelsons, Iļja Šadčins (Liepājas Metalurgs), Alekss Regža (Diseldorfas Fortuna), Artūrs Blūms (Olimps).

Uzbrucēji:

Kaspars Svārups (Ventspils), Ēriks Punculs (Liepājas Metalurgs), Valērijs Šabala (Skonto).

Galvenais treneris: Oļegs Blagonadeždins
Treneris: Vsevolods Līdaks
Vārtsargu treneris: Aleksandrs Proskurņins
Ārsts: Anatolijs Makejevs
Ārsts: Oļegs Samoiļenko
Menedžeris: Valērijs Platoņenko
Menedžeris: Ilvars Grīslis

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-10 14:28, pirms 12 gadiem
wilmaars rakstīja: Varēja labāk nospēlēt. Vienīgais, ka nav sezonas tagad Latvijā futbola. Varbūt tāpēc tik vāji rezultāti.
tas, ka pirmajās spēlēs bija zāģi nav nekas traģisks, tik vārtu starpības gan par lielu.
plus pašu gūtie 2 vārti turnīrā ir gan par mazu

  +3 [+] [-]

, 2012-01-10 16:39, pirms 12 gadiem
Cik stundas jau pagāja un vēl aizvien nav zināmi vārtu guvēji?

  -1 [+] [-]

, 2012-01-10 17:04, pirms 12 gadiem
Vismaz golu iesita
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-01-10 19:31, pirms 12 gadiem
Šabala valda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-10 20:50, pirms 12 gadiem
Šabala vismaz atzīmējies. Nu prieks, ka vismaz pabeidza uz pozitīvas nots. Protams, 11. vieta ir zems rezultāts, bet Turcijai un citām vadošajām izlasēm mēs līdzi vēl neturam. Jāturpina progresēt!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-10 21:16, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Šabala vismaz atzīmējies. Nu prieks, ka vismaz pabeidza uz pozitīvas nots. Protams, 11. vieta ir zems rezultāts, bet Turcijai un citām vadošajām izlasēm mēs līdzi vēl neturam. Jāturpina progresēt!
Mazāk pa bāriem būtu jāstaigā...

P.S. Šī gadījumā pēc ilgiem laikiem nav pirmā uzvara Latvijas jauniešu izlasēm !??

Parasti jau mūsējie visas spēles beidza uz nulles!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-10 21:21, pirms 12 gadiem
Galvenais treneris: Oļegs Blagonadeždins
Treneris: Vsevolods Līdaks
Vārtsargu treneris: Aleksandrs Proskurņins
Ārsts: Anatolijs Makejevs
Ārsts: Oļegs Samoiļenko
Menedžeris: Valērijs Platoņenko
Menedžeris: Ilvars Grīslis
tikai 1 latvietis?

     [+] [-]

, 2012-01-10 21:40, pirms 12 gadiem
Vai tad Somijā tagad futbola sezona?!