Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Telpu futbola izlases treneris: "Ne katru dienu uz Latviju brauc tādas komandas kā "Barcelona""

Agris Suveizda

Telpu futbola izlases treneris: "Ne katru dienu uz Latviju brauc tādas komandas kā "Barcelona""
Artūrs Šketovs
Foto: Ritvars Raits

Jau vēstījām, ka vakar notiekošajā 2012.gada Pasaules kausa telpu futbolā Eiropas zonas atlases cikla izlozē noskaidrojās arī Latvijas izlases pretinieces. Tās būs Kipras, Anglijas un Sanmarīno valstsvienības. Grupu turnīra mači tiks aizvadīti 19.-23.oktobrī, un šis miniturnīrs norisināsies Latvijā. Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies kvalifikācijas cikla pamatturnīram, bet otrās vietas īpašniecei būs cerības tikt tālāk kā vienai no labākajām otro vietu ieguvējām. Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs izteicās, ka noteikti varam izvirzīt uzdevumu iekļūt nākamajā kārtā. Tāpat Šketovs piebilda, ka tas, ka rudenī Latvijā tiks aizvadīti divi grupu turnīri, būs liels pluss sporta veida popularizācijai valstī.

"Uzzinot Latvijas izlases ielozētās priekšsacīkšu turnīra komandas, varu teikt, ka mēs noteikti varam veiksmīgi spēlēt ar katru pretinieku un izvirzīt uzdevumu – iekļūt sacensību nākamajā kārtā! Protams, visu parādīs turnīra spēles un tas, kādā gatavībā būs mūsu komanda," uzzinot izlozes rezultātus sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs. "Viennozīmīgi, mums jābūt priecīgiem, ka pēc astoņu gadu pārtraukuma FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles risināsies mūsu mājās, Latvijā. Tas ir liels pluss telpu futbola attīstībai valstī, un līdzjutējiem šī būs lieliska iespēja klātienē vērot Latvijas izlases spēles. Gaidīsim kārtīgu skatītāju atbalstu!"

"Arī tas fakts, ka Latvijas čempiona "Nikara" gaidāmās Eiropas kausu apakšgrupas spēles notiks Latvijā, ir būtisks solis telpu futbola popularizēšanā, jo tādas komandas kā Spānijas "Barcelona" ne katru dienu ir iespēja klātienē ieraudzīt. Telpu futbola līdzjutējiem rudenī būs iespēja vērot dažāda stila augsta līmeņa telpu futbolu," Šketovs turpināja. "Kipra – tā ir komanda, pret kuru Latvijas izlase pēdējo reizi spēlēja 2008.gadā turnīrā Polijā, un toreiz mēs uzvarējām ar rezultātu 5:2. Kipras čempionāta līmenis pēdējā laikā ir ļoti strauji audzis, komandu sastāvos tiek pieaicināti spēcīgi leģionāri, tādejādi paaugstinās arī vietējo spēlētāju līmenis. Kā zināms, četri Latvijas telpu futbola izlases spēlētāji pagājušajā sezonā spēlēja tieši Kiprā.

Ar Anglijas izlasi mēs tikāmies 2007.gadā un arī izcīnījām uzvaru ar 5:1, tomēr kopš tā laika daudz kas ir mainījies un Anglijas izlases sastāvā notikušas izmaiņas, klāt nākuši jauni spēlētāji, kuri ieguvuši spēļu pieredzi starptautiskajā līmenī. Visbeidzot Sanmarīno valstsvienība ir viens no šī gada FIFA Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra debitantiem. Lai arī valsts teritoriālās platības ziņā nav tā lielākā, tomēr par telpu futbola izlases līmeni pašlaik ir grūti spriest. Nepieciešams salasīt informāciju. Latvijas izlasei neatkarīgi no pretiniekiem būs jāpierāda savs spēks katrā spēlē un jādara viss iespējamais, lai iekļūtu nākamajā kārtā.”

Nākamajā kārtā iekļūs visu piecu grupu uzvarētājas, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas. Šīm septiņām izlasēm otrajā posmā pievienosies vēl 21 komanda. Izlases tiks sadalītas septiņās grupās pa četrām vienībām katrā, un izslēgšanas mačos iekļūs katra kvarteta divas spēcīgākās komandas. Otrais posms tiks aizvadīts 14.-18.decembrī, bet play-off mači – nākamā gada martā un aprīlī. Savukārt "Nikars" savus mačus UEFA "Futsal Cup" aizvadīs septembra beigās, oktobra sākumā.

Pirmais posms (19.-23.oktobrī)

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupa
MoldovaGrieķijaLatvijaSomijaMaķedonija
GruzijaAndoraKipraTurcijaFrancija
ArmēnijaBulgārijaAnglijaAlbānijaMelnkalne
MaltaNorvēģijaSanmarīnoIgaunijaŠveice

Pasvītrotas grupu turnīra saimnieces

Otrais posms (14.-18.decembrī)

1.grupa2.grupa3.grupa4.grupa5.grupa6.grupa7.grupa
SpānijaItālijaSerbijaPortugāleUkrainaČehijaKrievija
BeļģijaRumānijaSlovēnijaSlovākijaAzerbaidžānaBaltkrievijaUngārija
Bosnija un HercegovinaPolijaIzraēlaLietuvaHorvātijaNīderlandeKazahstāna
2.labākā 2.vietas ieg.B grupas uzv.A grupas uzv.Labākā 2.vietas ieg.E grupas uzv.D grupas uzvC grupas uzv.

Pasvītrotas grupu turnīra saimnieces

Izmantotie resursi:
LFF

  -1 [+] [-]

, 2011-07-08 14:12, pirms 13 gadiem
Nevajag jau paarspiileet, Telpu futbola Barselona un "lielaa" Barselona ir pavisam divas dazaadas lietas.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-08 18:50, pirms 13 gadiem
uzrīkojiet normalus futzāla svētkus arēnā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja