Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Jaunzems: "Izvēlējos spēlēt augstākā līmenī"

Rolands Eliņš

Jaunzems: "Izvēlējos spēlēt augstākā līmenī"
Alvis Jaunzems. Foto: Stal Mielec

Latvijas izlases futbolists Alvis Jaunzems augustā no "Valmieras" pārcēlās uz Polijas augstāko līgu, kur debitējis "Stal Mielec" sastāvā. Sarunā ar futbola apskatnieku Edmundu Novicki, kas pilnā apmērā publicēta viņa "Patreon" kontā, Jaunzems pastāstīja par savu izvēli un pievienošanos jaunajai komandai.

"Par manu pāreju uz Poliju vairāk vai mazāk bija skaidrs jau pirms pirmā mača Konferences līgā pret Albānijas komandu," paskaidroja Alvis Jaunzems, kurš 17. augustā "Valmieras" sastāvā vēl aizvadīja spēli Albānijā pret "Partizani Tirana", bet nedēļu vēlāk jau bija Polijas Ekstraklases mača pieteikumā "Stal Mielec" sastāvā.

"Mutiska vienošanās ar Polijas komandu tobrīd jau bija panākta, un zināju, ka pēc spēles Albānijā braukšu atpakaļ uz Valmieru, kārtošu mantas un pēc dienas jau būšu Polijā," sacīja Jaunzems.

Uz jautājumu, kā ir noskaņoties lielai Eirokausu spēlei, kad apzinies, ka tā ir pēdējā spēle šajā komandā, Jaunzems norādīja, ka pirms mača tāda doma uz brīdi patiešām ienākusi galvā: "Taču, kad spēle jau pienākusi, par to vairs nepiedomā. Kaut kādu pārdomu, ka vajadzētu sevi pietaupīt vai tamlīdzīgi, nemaz nebija, drīzāk pretēji, ka ar savu spēli tagad vēl ir iespēja izrādīt pateicību Valmieras komandai."

No "Valmieras" uz Polijas klubiem taciņa jau ir iestaigāta, un komandas bijušie līderi Ivans Želizko un Kamilo Mena tagad pārstāv Gdaņskas "Lechia" komandu. Jaunzems norādīja, ka bijis nedaudz citādā situācijā, jo viņa līgums ar "Valmieru" būtu beidzies novembrī, attiecīgi viņam bija lielāka izvēles brīvība par savu nākotni un neviens īsti nevarēja viņam neko uzspiest.

"Nebija gan arī tā, ka mani kāds spieda kaut kur doties," viņš paskaidroja. "Jā, bija piedāvājums, bet bija arī interese no citiem klubiem, un es beigās vienkārši izvēlējos augstāko līmeni - spēlēt Polijas spēcīgākajā līgā, nevis ar "Lechia" pēc spēka otrajā līgā."

Jaunzems piekrita, ka ar augstāka līmeņa kluba izvēli varētu uzlabot arī savas akcijas Latvijas izlases kontekstā: "Protams, esmu gatavs strādāt, lai tiktu pie lielākām minūtēm gan klubā, gan izlasē, ceru, ka tas atmaksāsies un nesīs rezultātus. Kopumā ar pārmaiņām esmu apmierināts un laimīgs."

Jaunzems tagad kopā ar Latvijas izlasi gatavojas piektdienas spēlei pret Horvātiju, kamēr pirmdien atkal aizvadīs spēli Rīgā, tiekoties pret Velsas valstsvienību.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-07 16:44, pirms 8 mēnešiem
Ja Mena un Želisko būtu aizgājuši līdzīgā manierē (pēc eirokausiem), varētu vadībai piedot, bet tas sūdabrāļu gājiens baigi iedragājis jebkādu cieņu pret viņiem (tas neattiecas uz spēlētājiem).

  -1 [+] [-]

, 2023-09-07 17:20, pirms 8 mēnešiem
"augstāks līmenis"

     [+] [-]

, 2023-09-08 07:31, pirms 8 mēnešiem
Nemazgājos rakstīja: "augstāks līmenis"
Reku zābaks