Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas telpu futbola izlase PK atlases ciklā spēlēs pret Kipru, Angliju un Sanmarīno

Agris Suveizda

Latvijas telpu futbola izlase PK atlases ciklā spēlēs pret Kipru, Angliju un Sanmarīno
Latvijas telpu futbola izlase
Foto: LFF

Šodien tika veikta 2012.gada Pasaules kausa izcīņas telpu futbolā atlases cikla Eiropas zonas grupu izloze. Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru uzsāks ar pirmo kārtu un tika ielozēta vienā apakšgrupā ar Kipras, Anglijas un Sanmarīno valstsvienībām. Pirmā posma mači tiks aizvadīti 19.-23.oktobrī, un visas mūsu apakšgrupas spēles tiks aizvadītas Latvijā.

Nākamā gada novembrī Taizeme uzņems Pasaules kausa izcīņas telpu futbolā finālturnīru. Jau oktobra beigu daļā ar pirmo posmu sāksies Eiropas zonas atlases cikls. Finālturnīrā kopumā piedalīsies 24 izlases, bet Eiropai piešķirtas septiņas vietas. Eiropas zonas kvalifikācijas turnīru ar pirmo posmu sāks 20 valstsvienības, kuras tika sadalītas piecās grupās. Jau iepriekš bija zināms, ka Latvija uzņems savas apakšgrupas mačus. Izloze lēma, ka mūsu telpu futbolistiem pretī stāsies Kipras, Anglijas un Sanmarīno pārstāvji.

Nākamajā kārtā iekļūs visu piecu grupu uzvarētājas, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas. Šīm septiņām izlasēm otrajā posmā pievienosies vēl 21 komanda. Izlases tiks sadalītas septiņās grupās pa četrām vienībām katrā, un izslēgšanas mačos iekļūs katra kvarteta divas spēcīgākās komandas. Otrais posms tiks aizvadīts 14.-18.decembrī, bet play-off mači – nākamā gada martā un aprīlī.

Pirms izslēgšanas spēlēm februārī Horvātijā norisināsies arī Eiropas čempionāts. Nevienai Latvijas grupas izlasei neizdevās tam kvalificēties. Latvija bija vienīgā, kas arī spēja pārvarēt pirmo posmu. Latvija savā grupā, izcīnot maksimālo punktu skaitu, apsteidza Islandi, Grieķiju un Armēniju. Savukārt angļi savā apakšgrupā aiz Maķedonijas un Gruzijas palika trešie, bet Kipra un Sanmarīno, spēlējot vienā grupā, ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu. Ja Latvijai izdosies uzvarēt grupā, nākamajā posmā tā būs vienā grupā ar Krieviju, Ungāriju un Kazahstānu.

Pirmais posms (19.-23.oktobrī)

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupa
MoldovaGrieķijaLatvijaSomijaMaķedonija
GruzijaAndoraKipraTurcijaFrancija
ArmēnijaBulgārijaAnglijaAlbānijaMelnkalne
MaltaNorvēģijaSanmarīnoIgaunijaŠveice

Pasvītrotas grupu turnīra saimnieces

Otrais posms (14.-18.decembrī)

1.grupa2.grupa3.grupa4.grupa5.grupa6.grupa7.grupa
SpānijaItālijaSerbijaPortugāleUkrainaČehijaKrievija
BeļģijaRumānijaSlovēnijaSlovākijaAzerbaidžānaBaltkrievijaUngārija
Bosnija un HercegovinaPolijaIzraēlaLietuvaHorvātijaNīderlandeKazahstāna
2.labākā 2.vietas ieg.B grupas uzv.A grupas uzv.Labākā 2.vietas ieg.E grupas uzv.D grupas uzvC grupas uzv.

Pasvītrotas grupu turnīra saimnieces

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2011-07-07 16:34, pirms 13 gadiem
Latvija: Anglija. Mačs, uz kuru reāli vajag aiziet! Un ja kas, labākā no 2.vietām arī tiks, tāpēc jāsit daudz golu Kiprai un Sanmarīno.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja