Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Mihadjukam vairāk sekošu līdzi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Starkovs: "Mihadjukam vairāk sekošu līdzi"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs savā blogā portālā rus.delfi.lv stāsta par gaidāmo mūsu valstsvienības treniņnometni Kiprā. Cita starpā Starkovs atzīmējis, ka pēc aizsarga Pāvela Mihadjuka pārcelšanās uz Skotiju sekos viņa gaitām cītīgāk.

Aleksandrs Starkovs: "Absolūti jaunu uzvārdu izlasē nav. Toreiz pēc pārbaudes spēles ar Igauniju aizvadījām sparingmaču Rīgā, un tas izgaismoja šī brīža jaunpienācējus - vārtsargs Germans Māliņš, pussargs Oļegs Laizāns un Artjoms Rudņevs [Rudņevs debitēja jau pret Igauniju - aut.piez.]. Lai gan februāris nav pats piemērotākais laiks izlases treniņnometnēm, jo spēlētājiem jāgatavojas jaunajai sezonai ar saviem klubiem, mums šāda iespēja jāizmanto. Šāda nometne arī palīdz atdzīvināt izlasi.

Izvēlētāis sastāvs, protams, nav optimālais. Kādam ir savainojums, kāds meklē sev jaunu klubu. Ņemot vērā šo apstākli, izvēlējos sastāvu, kas atbilst manam futbola redzējumam. Noteikti radīsies, piemēram, tādi jautājumi "kāpēc nav paņemts Mihadjuks?". Šis spēlētājs ir nonācis Skotijas Premjerlīgā, un tas pats par sevi ir labs fakts, kā arī zināma līmeņa rādītājs. To nevar noliegt. Tāpēc sekosim viņa gaitām cītīgāk. Taču arī pēdējās sezonas kontekstā nevar teikt, ka izlases treneri viņu neievēroja. Mēs viņu izsaucām uz vienu no sparingspēlēm (izlases ietvaros), kur viņš centra aizsardzībā spēlēja kopā ar Robertu Mežecki. Tā ka viss ir paša Mihadjuka rokās, un vecumam šeit nav nozīmes [Mihadjukam 28 gadi - aut.piez.]. Es vispār nemīlu skatīties pases datos, lai gan daudzi man saka - "ņem un iespēlē jaunos". Mihadjuka piemērs šajā ziņā ir ļoti labs. Tā ka esmu par viņu priecīgs un vēl veiksmi!

Turpinot tēmu par spēlētāju vecumu, pateikšu pāris vārdus par Rimku. Vasarā viņš nolēma beigt karjeru izlasē. Es nekad nevienu nenorakstu. Taču tai pat laikā spēlētājam jāgrib spēlēt nacionālajā izlasē. Ļoti jāgrib. Mēs ar Vītu esam labās attiecībās. Ja viņš nobriedīs atgriezties izlasē, tad laikam jau pats man to pateiks. Tam jānāk no paša futbolista.

Nedaudz novirzījos no temata. Tātad izlases treniņnometne notiks Kiprā, kur tiks arī aizvadīts kontrolmačs pret Armēnijas izlasi. Rezultāts ir tik svarīgs, cik tas ir svarīgs pārbaudes spēlē. Skaidrs, ka tas nebūs galvenais. Svarīgāk ir sagatavoties, parādīt profesionalitāti, izpildot savus uzdevumus, kvalitatīva attieksme pret lietu. Ja būs visas šīs sastāvdaļas, tad būs arī rezultāts. Protams, nedrīkstam aizmirst par divām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm ar Luksemburgu. Cik veiksmīgi aizvadīsim treniņnometni Kiprā, tik labi arī būsim gatavi atlases mačiem.

Kāds būs rezultāts spēlēs pret Luksemburgu? Mūsdienās futbolā viss kas notiek. Tā pati Luksemburga apspēlēja Šveici. Mūsu uzdevums ir sagatavoties pēc iespējas labāk. Pat pārcēlām LMT Virslīgas sākumu uz marta vidu, lai izlasei sagatavošanās būtu vieglāka. Klubu treneri nāca pretī. Ja tik un tā neizdosies uzvarēt, tad... nu ko, trenera darbā bez tādām lietām neiztikt. Ja rezultāts ir slikts, tad vainīgs ir treneris.

Vērojot Latvijas futbola reālijas, atzīmēšu, ka futbols nevar pastāvēt neatkarīgi. Tagad laikam pats populārākais vārds ir krīze. Jāizsaka pateicība tiem, kas uztur klubus pat šādā situācijā, neskatoties ne uz ko. Nepieciešams morāls atbalsts gan no līdzjutējiem, gan masu saziņas līdzekļiem, tāpat gribētos redzēt kādus soļus no valsts puses. Paskatīsimies, kā viss attīstīsies. Protams, kļuvis grūtāk. Noteikti no daudz kā jāatsakās. Taču dzīve turpinās. Un turpinās arī futbols. Man ļoti patika, kā pagājušās sezonas beigās pateica viens no federācijas sponsoriem - "Futbols ir tāda spēle, kuru nepārstāj spēlēt pat kara apstākļos".

Izmantotie resursi:
rus.delfi.lv

  +7 [+] [-]

, 2009-02-07 13:05, pirms 15 gadiem
Labs blogs. Nu tad es ceru drīz Mihadjuku redzēt izlasē. Bet vēl atliek pajautāt - kāpēc izlasē nav Moroza?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-07 13:17, pirms 15 gadiem
reikons rakstīja: Labs blogs. Nu tad es ceru drīz Mihadjuku redzēt izlasē. Bet vēl atliek pajautāt - kāpēc izlasē nav Moroza?
Labs jautājums ja jau Starkovs pases datos neskatās...Neredzu iemeslu kāpēc Morozs nav...

     [+] [-]

, 2009-02-07 13:44, pirms 15 gadiem
a kpc Grebis nav man vairaka interese...?
vai arii esmu ko palaidis garaam..

     [+] [-]

, 2009-02-07 18:50, pirms 15 gadiem
Mihadjukam varti kausa spele

     [+] [-]

, 2009-02-11 12:46, pirms 15 gadiem
Mihadjuks speelee SKotijas PL vaajaakajaa komandaa, un, lai gan nokljuushana shaadaa liimenii pati par sevi ir apsveicama, taa automaatiski nenoziimee, kaa vinjsh ir labaaks par Gorkshu un Ivanovu.