Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide un futbola tarkšķis: Malta - Latvija 1:1 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide un futbola tarkšķis: Malta - Latvija 1:1 (spēle galā)
Foto: LFF

Šovakar Maltā Latvijas futbola izlase aizvadīs otro maču UEFA Nāciju līgas jaunajā sezonā un centīsies gan gūt pirmos vārtus, gan pirmo uzvaru. Pretim stāsies Maltas izlase, kas pirms dažām dienām gandrīz pieveica Fēru salas. Spēles sākums 21:45. Portāls Sportacentrs.com teksta tiešraides veidā ziņos par svarīgākajiem spēles pavērsieniem un notikumiem, kamēr plašāku, subjektīvāku un daudzveidīgāku viedokļu gūzma būs pieejama Sporta tarkšķī jeb tiešsaistes čatā zemāk.

Vārti: Nvoko 15` - Žilomjērs 26` (s.v.)
Brīdinājumi: Zjuzins, Krollis, Černomordijs
Malta: Bonello, Muskats, Borgs, Pepe, Kamenzuli, Mbongs, Žilomjērs (Pisani 89`), Teuma, Gambins, Nvoko, Degabriele (Grečs 60`).
Latvija: Šteinbors, Savaļnieks (Rugins 66`), Dubra, Černomordijs, Jurkovskis, Jaunzems, Zjuzins (Kārkliņš 86`), Emsis, Cigaņiks, Krollis (D. Ikaunieks 62`), J. Ikaunieks
Galvenais tiesnesis: Stefānija Frapāra (Francija)

Spēle

90+5` Spēle beigusies!

88` Lietus kļuvis spēcīgāks, nu jau manāmi iespaidojot spēli. Dāvis Ikaunieks kreisajā malā izrāvās brīvā pozīcijā, taču viņa piespēle gar vārtiem bija ļoti neveiksmīga.

86` Latvijas izlasē debitē Kārkliņš, nākot Zjuzina vietā.

84` Laba standartsituācijas pozīcija Latvijai, centrējums no labās malas, taču Jāņa Ikaunieka sistā bumba ielido tieši vārtsarga rokās. Pēc tam ar sitienu ar galvu uzbrūk Cigaņiks, taču distance pārāk liela, lai pārsteigtu vārtsargu.

82` Rezultātam esot 1:1, vairākas minūtē uzbrūk Malta. Ko šis fakts nozīmē vai nenozīmē, ļausim katram izlemt pašam.

77` Vēl vienas briesmas Latvijas soda laukumā - centrējuma laikā Maltas kapteinis apsteidz mūsu aizsargus un tiek vārtu priekšā. No turienes viņam uzsist ar galvu neļauj Černomordijs, gan nedaudz pagrūžot, gan, šķiet, pieskaroties bumbai ar roku. Nekādas sankcijas gan neseko. Sankcijas toties seko nākamajā uzbrukumā, kur Černomordijs nopelna brīdinājumu.

75` Brīdī, kad likās, ka Maltai spēki beigušies, tiek noorganizēts bīstams uzbrukums, kurā Nvoko tiek pie sitiena no soda laukuma centra, turklāt sit aizsarga aizsegā, Šteinboram tā īsti sitienu neredzot. Par laimi, sitiens nav spēcīgs un turklāt garām vārtiem.

69` Jānim Ikauniekam pēc izcilas partnera piespēles sanāk saņemt bumbu aiz aizsardzības līnijas. Palicis viens pret vārtsargu, viņš no ieslīpas pozīcijas sit... un sit tik neprecīzi, ka bumba aizgriežas aiz sānu līnijas. Neveiksmīgi.

66` Otrā maiņa Latvijai - Savaļnieka vietā nāk Ritvars Rugins.

65` Divcīņā neveiksmīgi cieš Emsis - viņš cīnījās ar pretinieku, kurš asi pacēla galvu tieši tajā brīdī, kad Emsis viņam bija aiz muguras. Latvijas spēlētājam sanāca dabūt sitienu pa degunu.

62` Kroļļa vietā laukumā devies Dāvis Ikaunieks.

59` Ar pārkāpumu tiek apturēts Savaļnieks, kurš guvis savainojumu, kritienā uztriecoties pretiniekam. Tikmēr pirmā maiņa Maltai, sūtot svaigus spēkus uzbrukuma smailē.

54` Malta savā laukuma pusē izceļas ar skaistu saspēli, ar vairākām sieniņām pārvar laukuma vidu, taču uzbrukumu aptur Krollis, par to saņemot brīdinājumu.

50` Labs uzbrukums Latvijai vai vismaz laba uzbrukuma iespēja. Četri pret diviem uzbrukums gan nesanāk, jo Jaunzems aizvelk bumbu pārāk dziļi uz malu un viņa piespēle tiek bloķēta.

46` Sācies otrais puslaiks!

Statistika pēc pirmā puslaika

KomandaSitieni (rāmī)Bumbas kontroles %Stūra sit.Aizmug.Piespēļu %Pārkāpumi
Malta7 (2)56%1186%3
Latvija6 (3)44%2180%3

45` Puslaika beigās abas komandas ar saviem uzbrukumiem bija nedaudz pierimušas, taču Zjuzins vēl paspēja tikt pie brīdinājuma, iekrītot uz māņkustību kreisajā malā un ielidojot pretiniekam kājās.

38` Krollim izdodas tikt pie slīpa izgājiena vienam pret vārtsargu, taču tieši pirms sitiena sanāk saminstināties, bumba neveiksmīgi palecas un jaunais uzbrucējs savu iespēju neizmanto. Savukārt Malta uzreiz atbild ar pretuzbrukumu divi pret vienu, kurā Latviju glābj pretinieku piespēle, kas sanāk nedaudz uz aizmuguri un ļauj mūsējiem paspēt atskriet aizsardzībā.

36` Bumbas kontroles ziņā pārsvars pieder Maltai (59%), taču tas pārsvarā uz pirmo minūšu rēķina. Latvija tagad veidoja garāku uzbrukumu, piespiežot Maltu nosēsties, taču kas vairāk par atvairītiem centrējumiem nesanāk.

30` Pārtverta bumba laukuma centrā ļauj Ikauniekam izveidot asu pretuzbrukumu, kurā viņš iespēlē bumbu Krollim, taču bumba nav īsti pa sitienam jaunajam "Mettas" uzbrucējam un moments tiek izniekots.

28` Bīstams Maltas ātrais uzbrukums trīs pret trim, kas turklāt pārvēršas par četri pret trim, taču sitiens tomēr nesanāk, un jāizceļ Cigaņika spēle, aizvedot bumbu prom no bīstamās zonas.

26` Vārti! Latvija panāk neizšķirtu! Pēc stūra sitiena vārtu priekšā sev lielisku pozīciju izkārto Dubra. Viņam sitiens gan neizdodas, taču šoreiz vienkārši paveicas, bumba atsitas pret pretinieku spēlētāju Žilomjēru un nonāk vārtos. Skeptiķi gan joprojām var teikt, ka Latvijas izlase Nāciju līgā šosezon vārtus vēl nav guvusi, jo Žilomjēram tiek ieskaitīts sitiens savos vārtos.

21` Nevar īsti apgalvot, ka pēc zaudētajiem vārtiem Latvija būtu izvērsusi milzīgu ofensīvu. Rit līdzīga, atklāta spēle, līdz Maltas vārtiem nesanāk tikt īpaši bieži. Individuāli veiksmīgi nospēlē Ikaunieks, pēc tam viņš labi atmet bumbu pa sitienam Cigaņikam, kurš var sist no soda laukuma centra, taču Maltas vārtsargs Bonello bumbu atvaira.

15` Vārti! Malta izvirzās vadībā! Nesaprotami vāja Latvijas izlases spēle aizsardzībā. Bez variantiem tiek zaudēts divcīņā labajā malā, kur Džozefs Mbongo ieskrēja soda laukumā, pievērsa aizsargu uzmanību un piespēlēja pavisam brīvajam vārtu priekšā Nvoko, kurš atklāja rezultātu. Tie ir pirmie Latvijas izlases ielaistie vārti šajā sezonā.

14` Par laimi, atdzīvojusies arī Latvijas izlase. Ikaunieks eleganti nospēlē kreisajā malā, seko atspēle uz centru un Zjuzina bīstams sitiens. Vārtsargs gan bumbu tver.

12` Vēl viens bīstams uzbrukums Maltas izpildījumā, tas tiek pabeigts ar spēcīgu sitienu no distances. Šteimbors bumbu atvaira, turklāt vēl fiksēta aizmugure, taču šie ir nepatīkami signāli.

7` Tagad gan trauksme pie Latvijas vārtiem. Černomordijs un Zjuzins nesadalīja bumbu, tā nonāca pie Kamenzuli, kurš uzreiz sit no soda laukuma stūra un spēcīgi trāpa pa tuvējo vārtu stabu. Šteinbors gan bija nosedzis šo stūri un droši vien bumbu atvairītu, ja tā lidotu vārtos, taču priecīgs Latvijas izlases vārtsargs par šo momentu nav tik un tā.

4` Bumba Latvijas soda laukumā, Maltas uzbrucējs Nvoko gandrīz saņem bumbu izcilā sitiena pozīcijā, taču sitiens tomēr nesanāk.

1` Spēle sākusies!

Sākumsastāvi

Latvijas izlases sākumsastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, ir divas izmaiņas – sākumsastāvā vieta atrasta Alvim Jaunzemam un Raimondam Krollim. Abi izlases sākumsastāvā izies pirmoreiz, turklāt 18 gadus vecajam Krollim šī vispār ir debija izlasē – pirms nieka trim dienām viņš vēl bija U21 izlases rīcībā.

Krollis Latvijas izlases sākumsastāvā dosies kā „Mettas” futbolists un šīs futbola skolas audzēknis. Viņš sākumsastāvā aizstāj Vladislavu Gutkovski, kurš pret Andoru nopelnīja noraidījumu un attiecīgi šovakar ir diskvalificēts. Kopā ar izlasi toties nav Roberta Uldriķa, pret kura došanos uz Maltu iebilda viņa „Sion” klubs, taču rezervistu vidū ir Dāvis Ikaunieks, kuram pret Andoru spēlēt liedza trauma.

Ar plašāku pirmsspēles apskatu iespējams iepazīties šeit - Bez uzvarām izbraukumā jau četrus gadus - vai...

Tarkšķis

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvā teksta formātā.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

1 2 3 4 122 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:18, pirms 4 gadiem
Ja es būšu trollis, iesitīs tad Krollis !

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:25, pirms 4 gadiem
Links uz spēli?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:32, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Links uz spēli?
Pleera
https://cdnlb.tvplayhome.lt/live/ed...

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:33, pirms 4 gadiem
Bez komentārim
Jāuzvar!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:35, pirms 4 gadiem
Pagaidām spēle ir līdzīga, bet ir bažas, ka mājinieki varētu kaut kur atrast bumbu, un tad spēles raksturs var krasi mainīties viņiem par labu.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-06 21:40, pirms 4 gadiem
Kā sauc izlases treneri?

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:41, pirms 4 gadiem
http://livetv.sx/enx/eventinfo/965231_malta_latvia/#webplayer_alieztv|116470|965231|1444213|2088|1|en

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:44, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Links uz spēli?
Malta - Latvia

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:44, pirms 4 gadiem
Bļāvirns pat karodziņa mūsējiem mav...

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:50, pirms 4 gadiem
Frisk rakstīja: Pleera
https://cdnlb.tvplayhome.lt/live/eds/TV6_LV_SD/H1s_0utput/TV6_LV_SD.m3u8
Man nez kāpēc skaņa neiet... izmantoju vlc

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:52, pirms 4 gadiem
Ak dievs, varēja jau būt pirmais

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 21:53, pirms 4 gadiem
Man liekas ka nevajag šito skatīties. Arlabunakti

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 21:53, pirms 4 gadiem
11 vilki gandriz ielaida, labi ka stabs izglaba 😂😂😂

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:56, pirms 4 gadiem
Pazemojuma kauss ir jāiztukšo līdz galam viss ! SKATAMIES un nedomājam mātes valodā izsakoties 'saskačīt'

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:56, pirms 4 gadiem

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:58, pirms 4 gadiem
Blin Malta katajet mūsējos

     [+] [-]

, 2020-09-06 21:59, pirms 4 gadiem
Aizsardzība rāda brīnumus, pagaidām turamies, 0:0!!!

     [+] [-]

, 2020-09-06 22:00, pirms 4 gadiem
Sitiens pa vārtiem pēc 3 piespēlēm, šitā turpinot arī kaut ko iesist varēs.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 22:00, pirms 4 gadiem
Pašļi jūs na*uj, es eju gulēt..

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 22:00, pirms 4 gadiem
HAHAHA

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 22:00, pirms 4 gadiem
Sitiens pa vārtiem!!! :O

oho, Mbongs tomēr citā līmenī!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 22:00, pirms 4 gadiem
Kā mazus bērnus !

     [+] [-]

, 2020-09-06 22:00, pirms 4 gadiem
tizleņi

     [+] [-]

, 2020-09-06 22:01, pirms 4 gadiem
Uraaaa

  -1 [+] [-]

, 2020-09-06 22:01, pirms 4 gadiem
Pat 2-3.līgā ir labāka aizsardzība kā LV izlasei.... smh

     [+] [-]

, 2020-09-06 22:02, pirms 4 gadiem
Visus ar sūdainu mietu tur izdzenāt no izlases sākot ar tizlo ieliklteni treneri !

     [+] [-]

, 2020-09-06 22:02, pirms 4 gadiem
Nu futbols nav latvijas sporta veids. sleedzam to kantori LFF un novirzam to naudu basiitim vai hoķim. tur mees vismaz varam kko sasniegt

  +3 [+] [-]

, 2020-09-06 22:02, pirms 4 gadiem
LV aizsardzība nemaz nav tik slikta, ja to salīdzina ar... LV uzbrukumu

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 22:03, pirms 4 gadiem
Nja, caurstaigājama sēta.
Kā šitā var iz..st aizsardzībā "profesionāļus'

  +3 [+] [-]

, 2020-09-06 22:03, pirms 4 gadiem
Labi ka vairs nav kur tālāk krist

  +1 [+] [-]

, 2020-09-06 22:03, pirms 4 gadiem
LittleOsicc rakstīja: Nu futbols nav latvijas sporta veids. sleedzam to kantori LFF un novirzam to naudu basiitim vai hoķim. tur mees vismaz varam kko sasniegt
Tieši otrādi, vajag ieguldīties lai pazors beidzas.

     [+] [-]

, 2020-09-06 22:04, pirms 4 gadiem
Malta uz mūsu fona izskatās takā kaut kāda Spānija..

  -1 [+] [-]

, 2020-09-06 22:05, pirms 4 gadiem
DainixDT rakstīja: Tieši otrādi, vajag ieguldīties lai pazors beidzas.
Kazakevič, tu ? Tev uz soliņa ir laiks čatot ?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 22:06, pirms 4 gadiem
Dainis man atmeta SMS, pārtraukumā būs gaidāma skarbāka saruna ģērbtuvēs.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-06 22:06, pirms 4 gadiem
Kā teiktu Stojanovičs, Latvijai šodien gāja grūti, jo pretiniekiem vajadzēja punktus.
1 2 3 4 122 komentāri