Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Fanus neinteresē kas, kā un kāpēc. Viņus interesē punkti"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kazakevičs: "Fanus neinteresē kas, kā un kāpēc. Viņus interesē punkti"
Dainis Kazakevičs. Foto: F64

LETA. Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs saprot, ka līdzjutēji un sabiedrība ir neapmierināta ar viņa vadītās komandas sniegumu, ceturtdien preses konferencē teica Kazakevičs.

Pirms gaidāmajām 2024. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas spēlēm ar Armēniju un Turciju Kazakevičs pirmo reizi uz izlasi izsaucis Bogdanu Samoilovu un Oskaru Vientiesu.

"Ņemot vērā, ka centrālajā zonā meklējam papildus opcijas, šie divi spēlētāji bija mūsu B sarakstā jau kādu laiku. Šoreiz nolēmām uzaicināt viņus uz nometni. Ar Bogdanu esmu diezgan labi pazīstams, viņš pie manis bija U21 izlases rindās," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Pagaidām nav skaidrības par centra aizsarga Antonija Černomordija gatavību spēlēm. Viņš tiks izsaukts uz izlasi, kurā pirmdien plānotas papildu medicīniskās pārbaude.

"Tad būsim gatavi pieņemt papildu lēmumu, vai viņš būs spējīgs piedalīties izlases treniņnometnē. Tā ka nav izslēgts, ka mums parādīsies vēl kāds spēlētājs klāt, ja Černomordijs nevarēs šoreiz piedalīties," atklāja Kazakevičs.

Tāpat Kazakevičs skaidroja, ja komanda izvēlas spēlēt ar diviem uzbrucējiem, tad ir jābūt tādam centra pussargam, kurš ir fiziski gatavs un var veikt lielu darba apjomu, lai nosegtu lielu laukuma teritoriju, varētu spēlēt agresīvi, izvirzīties uz priekšu, būtu vertikālās atsegšanās, horizontālās pārvietošanās, varētu agresīvi spēlēt divcīņās un lai būtu pietiekami mierīgs darbībās ar bumbu.

"Savukārt, ja izvēlamies spēles modeli ar vienu uzbrucēju, tad Bogdana gadījumā mēs vairāk skatāmies uz viņu kā uz uzbrūkošu, nevis centra pussargu. Tad tur nepieciešamas citas kvalitātes, spēlētājam jābūt pietiekami kreatīvam, jāvar spēlēt starp līnijām, jāprot saglabāt bumbu zem spiediena. Tā ka abi jaunpienācēji ir divi tiešām dažāda tipa spēlētāji," skaidroja Kazakevičs.

Latvijas izlase kvalifikācijas ciklā joprojām ir bez punktiem un pēc iepriekšējās mājas spēles līdzjutēji pieprasīja Kazakeviču atkāpties no amata.

"Var saprast līdzjutēju un sabiedrības viedokli, jo viņus neinteresē kas, kā un kāpēc. Viņus interesē tas, ka ir nulle punktu turnīra tabulā. Viņi grib priecāties par savas komandas gūtajiem vārtiem, iegūtajiem punktiem. Tas, ka tiek pausta neapmierinātība, ir pilnīgi normāli. Tā ir daļa no manas un futbolistu profesijas. Mums tā nav patīkama situācija, bet ar runām neko daudz nevar līdzēt," stāstīja Kazakevičs.

Latvijas futbolisti 12. oktobrī "Skonto" stadionā uzņems Armēniju un trīs dienas vēlāk Konjā tiksies ar Turciju. 18. novembrī kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21. novembrī paredzēta viesošanās pie Polijas.

Latvijas izlasei šī gada atlikušajās spēlēs jāiztiek bez diviem stabiliem sākumsastāva spēlētājiem uzbrucēja Vladislava Gutkovska un aizsarga Raivja Andra Jurkovska. Abi nepiedalījās jau septembra nometnē un futbola laukumos atgriezīsies tikai nākamajā gadā. Savukārt izsaukumus uz valstsvienību vairs nesaņem vārtsargs Pāvels Šteinbors un pussargs Artūrs Zjuzins.

Sakrāto brīdinājumu dēļ maču ar Armēniju izlaidīs Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers.

Atlases cikla sākumā pavasarī Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, vasarā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai, bet septembrī viesos ar 0:5 kapitulēja Horvātijai un mājās ar 0:2 - Velsai.

D apakšgrupā pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem piecās spēlēs guvušas Armēnija un Velsa, bet Latvija joprojām ir tukšā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

1 2 67 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2023-10-05 16:00, pirms 8 mēnešiem
Ar skumjām Dainis atceras, cik labi bija Nāciju kausa D grupā, kur varēja reizēm graut Andoru, bet citreiz sīvi izcīnīt neizšķirtu Fēru salās ...

  +2 [+] [-]

, 2023-10-05 16:07, pirms 8 mēnešiem
pretīgais ieliktenis

  +4 [+] [-]

, 2023-10-05 16:09, pirms 8 mēnešiem
Vektors iet uz priekšu vienmēr!!! Tikai kurā virzienā? Vai tas pieņemams mums kā līdzjutējiem?

     [+] [-]

, 2023-10-05 16:09, pirms 8 mēnešiem
"Tāpat Kazakevičs skaidroja, ja komanda izvēlas spēlēt ar diviem uzbrucējiem, tad ir jābūt tādam centra pussargam, kurš ir fiziski gatavs un var veikt lielu darba apjomu, lai nosegtu lielu laukuma teritoriju, varētu spēlēt agresīvi, izvirzīties uz priekšu, būtu vertikālās atsegšanās, horizontālās pārvietošanās, varētu agresīvi spēlēt divcīņās un lai būtu pietiekami mierīgs darbībās ar bumbu."

Daini, nosauc kaut vienu, kuram ir visas šīs kvalitātes, kaut vai puse no tām? Tad jāizaudzina Belinghams vai jāpiedāvā pase..

  +8 [+] [-]

, 2023-10-05 16:11, pirms 8 mēnešiem
Autor, vai vieglāk nav ielikt tabulu, kā rakstīt šo penteri? - "D apakšgrupā pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem piecās spēlēs guvušas Armēnija un Velsa, bet Latvija joprojām ir tukšā."

  +3 [+] [-]

, 2023-10-05 16:13, pirms 8 mēnešiem
P.s. Interesanti, vai kaza var komandēt vilku baru?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-05 16:20, pirms 8 mēnešiem
huy rakstīja: pretīgais ieliktenis
Pretīgais latviešu izsmējējs!

  -1 [+] [-]

, 2023-10-05 16:20, pirms 8 mēnešiem
Diez Riga negribēja Černo laist, lai netraumējās, vai arī pats Černo vairs negrib izlasē spēlēt Nu neticās ka savādāk černomordiju sauktu, ja jau būtu nopietna trauma.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-05 16:31, pirms 8 mēnešiem
Tā ir daļa no manas un futbolistu profesijas. Mums tā nav patīkama situācija, bet ar runām neko daudz nevar līdzēt," stāstīja Kazakevičs.

Gudri di..rst vienīgais ko proti!
Slēpts komentārs: Lubraks Džeimss

     [+] [-]

, 2023-10-05 17:04, pirms 8 mēnešiem
Cik Dainis ir apmeklējis profesionālās pilnveides kursus, cik akadēmijas ir apmeklējis pieredzes apmaiņai, cik dienas, nedēļas, mēnešus pavadījis, skatoties un analizējot izcilāko treneru filozofijas, cik reizes galvā un praksē ir izgājis cauri variantiem, ko un kā vēl izlasē pamainīt ar esošajiem spēlētājiem, lai kaut kas redzami mainītos domāšanā, sniegumā? Sēž savā ferderācijā, audzē pakaļu un mūli, un tēlo lielu speciālistu, jo zina, ka neviens viņu nevar atlaist. Bezperspektīvs treneris!

  +1 [+] [-]

, 2023-10-05 17:42, pirms 8 mēnešiem
Tā infekcija ir dziļāka, izlašu departaments:

https://lff.lv/lff/darbinieki/

  +5 [+] [-]

, 2023-10-05 17:52, pirms 8 mēnešiem
https://lff.lv/lff/darbinieki/
Elites futbola departaments, Izlašu instruktors Popkovs, par kura 2 spēles variantiem visi pretinieki zināja no galvas un smējās.. Akmens laikmets pie šodienas, 21.gs. prasībām.
Tur siltās vietās ir salikti visi kas ir par sistēmu, un var aizmirst par attīstību kamēr tur ir Starkova-Kazakēviča branža. Labi, ka mums ir basketbols un hokejs līmenī patreiz. Bēdīgi, bail skatīties kas tur citos departamentos..

  -3 [+] [-]

, 2023-10-05 18:00, pirms 8 mēnešiem
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Autor, vai vieglāk nav ielikt tabulu, kā rakstīt šo penteri? - "D apakšgrupā pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem piecās spēlēs guvušas Armēnija un Velsa, bet Latvija joprojām ir tukšā."
Autors ir LETA. Tāds viņu uzdevums - tautas debilizācija.

     [+] [-]

, 2023-10-05 18:03, pirms 8 mēnešiem
Va vispri ir paredzēta aļņa medību sezona ?

  +7 [+] [-]

, 2023-10-05 18:09, pirms 8 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Autors ir LETA. Tāds viņu uzdevums - tautas debilizācija.
Tevi jau nu tālāk vairs nav iespējams debilizēt

  +3 [+] [-]

, 2023-10-05 18:10, pirms 8 mēnešiem
Mani tieši interesē kas, kā un kāpēc! Mani neinteresē tukši vārdi, kad stāstītais pilnīgi un galīgi neiet kopā ar darbiem laukumā. Pēc tekstiem liekas ka Gvardiola trenē izlasi un tik tizli viņi arī nav, lai tikai atsistos no bumbas. Katrā ziņā, savu kāpostu dabūs kaut treneris viņš nav. Dainels var sēdēt ofisā un rakstīt vēstules vai rakties papīros aizsvīdušām acenēm. Nekad viņu neuzskatīšu par treneri izlasei, trenēt kaut kādus Staiceles bebrus lūdzu uz priekšu, ne vairāk.

  -2 [+] [-]

, 2023-10-05 18:47, pirms 8 mēnešiem
jaut. nr,2- vai 11 vilks var nograuzt 1 kazu ?

  +7 [+] [-]

, 2023-10-05 18:50, pirms 8 mēnešiem
Daini, esi vecis, paziņo, ka aizej no izlases trenera amata, sliktākajā gadījumā cikla beigās. Kāds paspiedīs roku, kāds aplaudēs, kāda daiļava uz vaiga sabučos, varbūt ziedus un piemiņas plāksni iedos. Līdzjutēji ar labu vārdu pieminēs, ka redz, bija iekšā pašam aiziet, nevis gaidīt kad izmet.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-05 19:26, pirms 8 mēnešiem
Mani interesē kas un kāpēc, tikai ja komada labi spēlētu jautājumi vai kritika notušētos, tā nu tas ir.

 +10 [+] [-]

, 2023-10-05 19:30, pirms 8 mēnešiem
Daini lūdzu nedi***s! Tu neesi vienkārši paņemts treneris no malas, kas nav bijis saistīts ar LFF un Latvijas futbolu gadiem - Tu neesi Stipičs, kas ienāca kā FK Auda treneris pirmo reizi valstī un tagad ir pie Riga FC stūres.
Daini tu esi bijis U-21 izlases treneris 2013 - 2020, un caur tevi ir gājuši praktiski tie, kas šobrīd spēlē izlasē. Tātad mans secinājums, ka Dainis Kazakēvičs nav spējis 7x gadu laikā saprast, kurš no izlases spēlētējiem būs lietas koks un kurš neuzlēks augstāk par Virslīgu!
Un arī Dainis ir bijis LFF cilvēks un ne tikai parasts komandas treneris.
Slēpts komentārs: Jānis Derums

     [+] [-]

, 2023-10-05 19:40, pirms 8 mēnešiem
Kā viņš var izlemt mūsu vietā. Man tieši otrādi interesē kas, kā un kāpēc viņš pieņem stulbus lēmumus, sākot ar spēlētāju izvēli, ar nepamatoti vēlām maiņām utt.

  +5 [+] [-]

, 2023-10-05 19:43, pirms 8 mēnešiem
Jaa spēlētāji ir taadi kaadi viņi ir, un pēc slavenās tikšanas uz EČ ir lidojums bezdibenī visā, buutu loģiski trenerim pateikt, nesanāca aizeju no izlases... Varbuut varam nolīgt treneri, kas kko var... Skaidrs ka tikšana uz lielajiem mačiem buuutu tālu sasniedzama, bet varbuut nebuutu kauns ka nevar iedot 3preciizas piespēles, un nebuutu 0 turniira tabulā kaapeec neviens nesaprot, ka treneris neprot straadaat ar esošo materiālu...

  +3 [+] [-]

, 2023-10-05 19:55, pirms 8 mēnešiem
Tagad, kad viss jau ir padi***ts, varbūt tomēr vērts izmēģināt tos, kuri regulāri spēlē savās komandās? Uzbrukumā Miņinu, pussargos Vapni, aizsardzībā Aizupu, kurš labi lasa spēli un spēj iedot precīzu pirmo piespēli?
Samoilovs ir jautrs variants, nudien, ar viņa punci nez vai sanāks "veikt lielo darba apjomu". Kā piespēlētājs un spēles veidotājs, jā, tur viņš ir meistars, bet vai ar to pietiek izlasei?

  +4 [+] [-]

, 2023-10-05 19:58, pirms 8 mēnešiem
Un līdzjutējiem punkti interesē daudz mazāk, nekā parādītā spēle laukumā! Daini, Tev nav taisnība! Līdzjutēji vienmēr spēj novērtēt arī zaudējumus, ja tie nāk ar cieņu! Nevis bezgalīgi turēt uz laukuma zvaigznes saķērušo Uldriķi, kurš to vien prot, kā braukt citiem augumā.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-05 20:20, pirms 8 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Neviens neredz galveno. Futbols Latvijā ir zemā līmenī. Dainim ar to ir mazs sakars. Kādi mums tie spēlētāji ir tādi ir un neviens treneris neko labāku ātri nesasniegs. Jāmaina sistēma.
Par sistēmu taisnība,par Daini nē.Palasi Ambre komentu,kurš bija tavā degungalā.Diezgan taisnīga piebilde viņam.Kas attiecās uz spēlētājiem,tad viņu līmenis ir tāds,kāds tas ir un vislabāk to parāda tas,kādos klubos viņi spēlē.Par treneri atkal nebūs taisnība,jo no šī spēlētāju sastāva augstākkvalificēts treneris noteikti varētu izspiest kaut ko arī vairāk.Dainis šobrīd ir sasniedzis maksimumu un ja neatkāpsies,tad esmu pārliecināts,ka atgriezīsies tur,no kurienes sāka,Nācijas līgas D līmenī.

     [+] [-]

, 2023-10-05 20:22, pirms 8 mēnešiem
Man darbā priekšnieks arī neizmaksāja algu un teica šo pašu: ka man neinteresē kas, kā un kāpēc!

     [+] [-]

, 2023-10-05 20:22, pirms 8 mēnešiem
kaza ko tu vari visu laiku plutit un runat mulkibas atkapies luzeri

     [+] [-]

, 2023-10-05 20:24, pirms 8 mēnešiem
Dainis ir duraks

     [+] [-]

, 2023-10-05 20:29, pirms 8 mēnešiem
bac.22 rakstīja: Tā infekcija ir dziļāka, izlašu departaments:

https://lff.lv/lff/darbinieki/
Tu ieskaties labāk, kas "strādā" Futbola attīstības departamentā. Tad kļūst skaidrs, ka Latvijas futbolam nav nākotnes, jo tur no futbola neviena blondīne neko nejēdz!

  -3 [+] [-]

, 2023-10-05 20:34, pirms 8 mēnešiem
Bija jau citi Patelainens, Slaviša, kādu brīdi Starkovs, Pahars, Andrejevs. Rezultāti bija tikpat bēdīgi 0:6 pret Holandi, 0:6 pret Austriju, 0:5 pret Gruziju, bet komanda nebija,. mēģināja vienu, otru.
Varbūt arī vajag nomainīt Daini, lai visi bļāvēji kuri ir tālu no sporta un futbola redzētu, ka tikai trenera nomaiņa neko pozitīvu nedos.

  -3 [+] [-]

, 2023-10-05 20:45, pirms 8 mēnešiem
Dainis vismaz izdarīja vienu labu darbu izveidoja latvisku komandu, kāda ilgus gadus nebija. Tie lielie rējēji atkal ilgojas pēc krievu zābaka un tas lielais naids pret Daini daudziem ir tādēļ, ka komanda kļuvusi latviski, ka beidzot darba valoda komandā ir valsts valoda, kā visās pasaules valsts izlasēs nevis okupantu svešvaloda.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-05 21:00, pirms 8 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Dainis vismaz izdarīja vienu labu darbu izveidoja latvisku komandu, kāda ilgus gadus nebija. Tie lielie rējēji atkal ilgojas pēc krievu zābaka un tas lielais naids pret Daini daudziem ir tādēļ, ka komanda kļuvusi latviski, ka beidzot darba valoda komandā ir valsts valoda, kā visās pasaules valsts izlasēs nevis okupantu svešvaloda.
Man liekas, ka ne jau to viņam pārmet, vismaz ne lielais vairums, vienmēr jau būs kāds izņēmums. Lielais vairums viņam pārmet rezultātu, vai pareizāk tā neesamību. Daiņa veidotais princips, ka izlases valodai jābūt Latviešu ir jāsaglabā, to noliegt var tikai muļķis, kaut gan ja paņems ārzemju treneri nāksies vien runāt un saprast angliski, bet no vietējiem jau alternatīvas ir tikai Kalns, kuru Valmieras fani norej un Dobrecovs un Morozs, vismaz uz ātro nāk tikai šie vārdi prātā. Vistuvāk "vietējam" un kaut cik labam trenerim ir Stipičs un tas arī jo te ir jau divas sezonas. Pie tam ir sajūta, ka viņš turpinātu šo Latvisko izlasi. Vai pārmaiņas ir vajadzīgas? Ja man jautā, tad jā - man izskatās, ka Daiņa sistēmas nedod nekādus augļus, to arī atspoguļo turnīra tabula. Protams, ka pēdējās spēlēs arī traumas nav palīdzējušas, bet ar tām jau jāsaskarās ir visiem treneriem.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-05 21:04, pirms 8 mēnešiem
Jā Daini fanus intresē punkti. Vai tad ir tik sarezgīti izlobīt , ka it kā nav ne spēles, ne puknktu Daini iespējams maigi izsakoties kaut kas Daini tā kā prasītos pec maiņas it kā. Uz razkačku laika nav. ATKĀPIES DAINI KAZAKEVIllČ. Tu jau pēc Putina izskaties kurš iekrampējies kā radiatoros tajā amatā mūžīgais.
1 2 67 komentāri