Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Morozs: "Zaudējums 2007.gadā Lihtenšteinā ir kā skabarga sirdī"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Morozs: "Zaudējums 2007.gadā Lihtenšteinā ir kā skabarga sirdī"
Viktors Morozs
Foto: Pāvels Formanickis

Šodien pēc Latvijas futbola izlases treniņa Sportacentrs.com izmantoja iespēju aprunāties ar Viktoru Morozu, kurš pēdējoreiz izlasē spēlēja 2007.gadā, kā arī ar Alekseju Višņakovu, kurš netika izsaukts uz maču ar Kazahstānu.

Morozs: "Man tas nav jaunums, ka spēlēju tāda trenera vadībā, ar kuru spēlēts komandā"

Saki godīgi, vai gaidīji, ka šādā vecumā pēc tik ilga pārtraukuma vēl tomēr tiksi izsaukts uz Latvijas izlasi?
Godīgi sakot, protams, ka negaidīju. Kad izlases pārstāvji piezvanīja un paziņoja, ka esmu izsaukts, man tas bija pārsteigums. Protams, sirds dziļumos katrs futbolists cer spēlēt izlasē un aizstāvēt valsts godu, bet es tiešām biju pārsteigs un arī priecīgs. Kurš paziņoja? Izlases menedžeris Roberts Mežeckis. Viņš pajautāja, kāda ir mana pašsajūta un vai būtu gatavs spēlēt izlasē - es, saprotams, atbildēju, ka ar lielāko prieku ierastos izlases rīcībā un ka labprāt palīdzētu ar visu, ko vien spēju.

Ir pagājis tik ilgs laiks, kopš pēdējo reizi biji izlasē, ka varbūt tagad tajā ir arī tādi futbolisti, kurus nemaz nepazīsti?
Futbola pasaule ir šaura, un mēs visi principā, ja arī kādu nepazīstam personīgi, tad esam šķērsojuši viens otra ceļu futbola laukumā. Šajā ziņā nav nekādu problēmu - jā, ir spēlētāji, ar kuriem neesmu saskāries, taču visi visus zina. Var teikt, ka kādu brīdi esam kopā un kontaktējamies.

Savu līdz šim pēdējo spēli izlases rindās laikam ne pārāk gribi atcerēties [zaudējums Lihtenšteinā 2007.gadā ar 0:1 - aut.].
Jā, protams, to nepavisam negribas atcerēties, taču toreizējā spēle sēž kā skabarga sirdī. Bija daudz iemeslu, kāpēc toreiz nevarējām nospēlēt labāk un diemžēl tā sanāca. Būtu slikti, ja tāda būtu mana pēdējā spēle, tāpēc tagad esmu pateicīgs izlases treneru štābam par šo izsaukumu. Ar visiem spēkiem pacentīšos attaisnot šo man parādīto uzticību.

Tajā 2007.gada nepatīkamajā spēlē Marians Pahars nospēlēja 90 minūtes. Vai jau toreiz juti, ka viņš varētu nākotnē kļūt par treneri un vai nav grūti pārslēgties no tā, ka tagad viņš nav komandas biedrs, bet gan tavs treneris?
Jau tobrīd, kad viņš bija futbolists, viņš bija pieredzējis un izgājis Anglijas Premjerlīgas skolu. Viņš laukumā bija īsts līderis. Jau toreiz varēja iedomāties, ka viņš kļūs par treneri. Kas attiecas uz spēlēšanu tāda trenera vadībā, ar kuru esmu bijis komandas biedrs, man tas nav nekāds jaunums - sanāk, ka gan izlasē, gan klubā gan galvenie treneri, gan viņu palīgi ir cilvēki, ar kuriem iznācis kopā spēlēt un kuri ir lielas autoritātes mūsu Latvijas futbolā.

Vai skatījies Latvijas izlases spēli Kazahstānā un, ja jā, kādi tev bija novērojumi, secinājumi?
Jā, protams, skatījos - skatos visas spēles bez izņēmuma. Latvijas izlasei klājās grūti Kazahstānā - skaidrs, ka, mūsu izlasei spēlējot viesos, pretinieki allaž vēlas mūs nospiest. Tomēr komanda bija lieliska pacietības aspektā un, neskatoties uz Kazahstānas spiedienu, neļāva tai veidot momentus. Savukārt galotnē jau mūsu izlasei bija divas brīnišķīgas iespējas, kuras realizējot, mūsu kontā iekristu trīs punkti.

Islande un Turcija - kurš, tavuprāt, ir spēcīgāks, nepatīkamāks, neērtāks pretinieks?
Grūti tā pateikt, kurš ir neērts. Katrs ir neērts, bet mūsu pieejai jābūt tādai, ka šobrīd visas domas par nākamo maču ar Islandi - gatavojamies tieši šai spēlei. Bet par Turciju domāsim pēc tam. Zinu, ka islandiešiem ir ļoti pieklājīga līmeņa komanda ar laba līmeņa futbolistiem. Atliek tikai paskatīties uz klubiem, kurus viņi pārstāv - tā ir iespaidīga kompānija.

Par mūsu izlases vidējo līniju - nav Cauņas, kura vietā tieši tu tiki izsaukts, nav arī traumētā Lazdiņa. Piekrīti, ka vidējā līnija nav savā labākajā sastāvā un vai tu esi gatavs reāli spēlēt un ar savu pieredzi palīdzēt?
Ja vien radīsies iespēja spēlēt, es atdošu vairāk nekā 100% - šādas atdeves nepieciešamību uzsver arī galvenais treneris. Pacentīšos to izdarīt un attaisnot uzticību. Ja kāda no puišiem vidējā līnijā iztrūkst, tas nenozīmē, ka mums jāpaceļ rokas un jāpadodas pretiniekam. Nē, nekā tamlīdzīga - izlase ir vieta, kurā pulcējas stiprākie no tiem, kas ir pieejami. Ja kāds ir traumēts, viņš ir jāaizvieto. Centīsimies spēlēt tā, lai šie iztrūkumi nebūtu jūtami.

A.Višņakovs: "Klubam nesekmējas, jo visi kritizē un ir nervozitāte"

Vai biji vīlies, kad netiki izsaukts uz spēli Kazahstānā?
Protams, toreiz gaidīju izsaukumu un gatavojos tai spēlei. Netiku izsaukts un, protams, biju vīlies - gribēju spēlēt izlasē un gribēju spēlēt pret Kazahstānu. Netiku izsaukts, taču acīmredzot ar darbu esmu sevi pierādījis un tagad atkal esmu izsaukts.

Vai redzēji izlases maču Kazahstānā?
Nē, neskatījos, jo man tobrīd bija jāatrodas kluba bāzē, jāgatavojas spēlei un bāzē nebija interneta - tātad nebija arī iespējas maču noskatīties.

Tagad jāspēlē pret Islandi un Turciju. Kā tu domā, kurš no šiem pretiniekiem ir draudīgāks?
Izlasei pret jebkuru pretinieku ir jāspēlē ar maksimālu nopietnību un izlašu līmenī visas spēles ir grūtas. Vienkārši pašiem jāsagatavojas ļoti labi, plus jācer arī uz veiksmi. Izlašu līmenis vienmēr ir sarežģīts.

Un tomēr - varbūt stila ziņā kāds no šiem pretiniekiem mums ir parocīgāks?
Nē, tā nav. Visas izlases ir spēcīgas. Mums katrai spēlei jābūt kā pēdējai. Un ar attiecīgu noskaņojumu trenējamies.

Klubā pēdējos mačos tu spēlē 45 minūtes. Trenera lēmums vai neesi fiziski līdz galam gatavs?
Jā, pēdējās četrās spēlēs esmu nospēlējis pa 45 minūtēm, jo gatavojāmies Eiropas līgas spēlēm. Šai turnīrā aizcīnījāmies līdz 4.kārtai un palikām soli no grupu turnīra. Klubs tam gatavojās, tāpēc ir sapulcēti daudzi uzbrūkoši futbolisti. Un treneris vēlas slodzes sadalīt starp vairākiem spēlētājiem. Tāpēc jau ceturto maču, turklāt ne tikai es, bet visi uzbrūkošās daļas futbolisti, spēlē pa 45 minūtēm.

Tavai komandai "Zimbru" Moldovas čempionātā nav pārāk labi rezultāti. Vai netiekat kritizēti? Šādās situācijās nereti kā pirmos kritizē leģionārus...
Jā, kritika, protams, ir - čempionātu neesam sākuši labi. Taču šis kritums saistīts, domāju, ar slodzēm - "Zimbru" mēnesī, ja nekļūdos, ir nospēlējusi kādas 9-12 spēles. Sniegums Eiropas līgā bija labs, un, domāju, tam sekojis kritums fiziskā ziņā.

Tev pašam arī pagaidām klubā nav ne vārtu, ne snieguma, kas publiskā telpā izpelnītos lielas uzslavas...
Jā, tā ir. Tur ir visai sarežģīta atmosfēra, visi kritizē, komanda spēlē nervozi - gan komandai, gan spēlētājiem individuāli daudz kas nesanāk. Visa pamatā ir nervozitāte - visi no mums gribu visu uzreiz. Turklāt visi pret mums īpaši noskaņojas, kas komplektā ar mūsu kritumu rada sarežģītu situāciju [pagājušās sezonas 4.labākā komanda "Zimbru" šobrīd ar bilanci 3-2-4 ieņem 7.vietu 11 komandu konkurencē - aut.].

Eiropas līgā PAOK bija reāli pārvarama barjera?
Mājās uzvarētajā 1:0 spēlē mums bija vēl lieliskas iespējas gūt vismaz divus vārtus. Tie bija 100% momenti. Ja mēs iesistu, tad izbraukumā būtu pavisam cita spēle. Vienu vārtu pārsvars pret tādu komandu kā PAOK ir maz. Izbraukumā, atklāti sakot, variantu nebija ["Zimbru" Grieķijā zaudēja ar 0:4, PAOK grupu turnīrā šobrīd ar 6:1 sasitusi Minskas "Dinamo" un ar 0:2 zaudējusi Francijas "Guingamp" - aut.].

Sportacentrs.com vēlējās aprunāties arī ar Denisu Rakelu un Aleksandru Fertovu, kuri intervijas atteica, kā arī ar Jāni Ikaunieku, ar kuru nerunāt palūdza izlases treneru štābs, pamatojot ar to, ka šim spēlētājam šobrīd liela uzmanība būtu traucējoša un ka viņam izlasē vēl jāiejūtas.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-05 22:05, pirms 10 gadiem
Nu tad skaidrs, kāpēc pie Jankas netikāt!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-05 22:14, pirms 10 gadiem
Rakelam intervijai neatlika laiks,jo bija jāsteidzas dzert!

  +3 [+] [-]

, 2014-10-05 23:43, pirms 10 gadiem
No Moroza kā jau pieredzējuša vīra staro nopietna attieksme. Varbūt tieši šādu pieredzes balstu mums tagad tieši vajag, kad iztrūkst Cauņa, Lazdiņš un Oļegs Laizāns. Domāju, ka viņš kā pieredzējis Laizāna pēctecis solīdi nospēlēs. Tas pats jāvēl arī pārējiem vīriem!