Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šabala: "Kad svinēju vārtus, šķiltavas esot lidojušas rindā vien"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šabala: "Kad svinēju vārtus, šķiltavas esot lidojušas rindā vien"
Valērijs Šabala
Foto: f64

Šodien Slokā Latvijas futbola izlase aizvadīja pirmo treniņu pēc ceturtdienas varonīgā neizšķirta Turcijā (1:1). Tiesa, treniņā nepiedalījās tie, kas vakar izgāja pamatsastāvā - viņi pa to laiku pabija pludmalē. Sportacentrs.com Slokas stadionā pēc treniņa aprunājās ar Valēriju Šabalu, kurš Konjā nāca uz maiņu un mača beigās izrāva Latvijai neizšķirtu.

Vispirms apsveicu ar gūtajiem vārtiem un to, ka palīdzēji Latvijai izraut vienu punktu Turcijā. Pastāsti par gūtajiem vārtiem!
Bija vienkārša garā piespēle, Eduards [Višņakovs - aut.] gaisā labi nocīnījās, nometa man bumbu, bet es atrados īstajā vietā īstajā laikā, apstrādāju bumbu un, ilgi nedomājot, ko darīt, uzreiz uzsitu.

Tavuprāt, turku vārtsargs nevarēja paņemt tavu sitienu? Viņš nekļūdījās?
To nezinu, to labāk prasīt vārtsargam vai vārtsargu trenerim. Sitiena brīdī domāju, ka viņš bumbu izvilks, tāpēc, ka tā lidoja zem viņa rokas. Nezinu. Man liekas, ka viņam bija grūti, jo bumba vēl arī bumboja, lēkāja. Taču tik un tā tas būtu jāprasa vārtsargam.

Andris Vaņins paņemtu šo sitienu?
Andris vakar ļoti daudz ko "paņemtu" un, domāju, ka šo arī paņemtu. Viņš vakar vispār kā varonis strādāja vārtos - vilka ārā neticamas bumbas.

Lai gan turku fani parasti izceļas ar agresivitāti, tu pēc gūtajiem vārtiem rādīji apklusināšanas žestu. Tas bija emociju uzplūdā? Nenožēlo, ka ko tādu darīji, kaitinot viņus?
Nē, nenožēloju, tās bija emocijas. Mēs bijām pelnījuši iesist vārtus, un mēs to izdarījām, tāpēc arī tādas emocijas. Tas nebija tā, ka pirms spēles domāju, ko darīšu, ja iesitīšu.

Nelidoja priekšmeti tajā brīdī?
Es pats neredzēju, bet Dubra, kurš skrēja līdzi svinēt, vēlāk teica, ka šķiltavas tur lidoja rindā vien. Pats tiešām nemanīju.

Kad tevi laida uz maiņu, ticēji, ka vēl vari pagūt kaut ko paveikt?
Jā, protams. Ja esi laukumā, nav nozīmes, vai spēlē divas, piecas vai desmit minūtes - ja esi uzbrucējs, tev ir jācenšas gūt vārtus. Protams, ka ticēju, ka gūšu vārtus. Pat ja ir maza iespēja, kāds pusmoments, to vajag realizēt. Tā sagadījās, ka Turcijā man radās šis moments.

No septiņiem vārtiem izlasē četrus esi guvis tieši pret Turciju. Nez vai to joprojām var uzskatīt par sakritību...
Es jau arī pats sāku domāt, ka tā vairs nevar būt sakritība... Kaut kā tieši pret turkiem man rodas tās vārtu gūšanas iespējas un izdodas arī iesist. Protams, cenšos gūt vārtus katrā spēlē, bet sanāk tieši pret Turciju. Katrā spēlē gols [smaida].

Tagad spēlēsiet pret Čehiju. Skaidrs, ka uzvarēt vienmēr gribas, bet vai papildus vēlēsies arī kaut ko pierādīt čehu klubam "Jablonec", kas tevi nepaturēja?
Nu nē, man nav abstrakta mērķa pierādīt kādam kaut ko, man ir mērķis pierādīt vispirms jau sev pašam, trenerim un tikai tad seko visi pārējie, bet tas nav kāds konkrēts viens klubs vai cilvēks. Man tagad jāpierāda, ka varu spēlēt un varu gūt vārtus.

Pret Čehiju pirmajā spēlē bija viena no, iespējams, neveiksmīgākajām tavām epizodēm izlases rindās, kad netrāpīji patukšos vārtos un nenodrošināji uzvaru. Tas motivēs vēl vairāk reabilitēties par to epizodi?
Nē, to nevar saukt par vēlmi reabilitēties, jo tā ir futbola sastāvdaļa - reizēm tu iesit, reizēm nē. Tā atkal izlasei būs svarīga spēle, vajadzēs uzvarēt šo spēli un viss. Nedomāšu par iepriekšējām neveiksmēm vai iepriekšējām spēlēm. Vienkārši, ja iešu laukumā, centīšos palīdzēt izlasei uzvarēt šo spēli.

Marians Pahars ir diezgan daudz par tevi runājis, noteikti pats arī esi lasījis. Piekrīti viņam, ka tava forma šobrīd nav tā labākā?
Jā, to var redzēt, un es pats to saprotu. Viss [tika pateikts - aut.] objektīvi. Visu vasaru nespēlēju klubā, biju bez kluba, tāpēc tas viss ir objektīvi, nevienu citu nevaru vainot. Treneris labāk redz, un es pats jūtu, ka man šobrīd nav labākā forma.

Ja tomēr notiktu tā, ka Pahars tev uzticētu vietu pamatsastāvā, vai tu varētu nospēlēt stundu vai 70 minūtes intensīvu futbolu labā līmenī?
To jau redzēs dzīvē - domāju, kādu stundu es varētu izturēt. Bet varbūt es trenerim esmu vajadzīgs 5, 10 vai 15 minūtes, lai nospēlētu par 100%, nevis [ilgākā spēles laikā - aut.] par 99% vai 90%. Tā ir trenera izvēle. Es būšu priecīgs arī, ja man iedos kādas piecas minūtes kā iepriekšējā spēlē.

Nevaru nepajautāt arī par klubu karjeru - kāpēc sanācis tā, ka no "Club Brugge" tu esi nonācis līdz Polijas 1.līgai?
Šobrīd par šo tēmu nerunāšu.

Varbūt vari tīri informatīvi pateikt, vai tev joprojām ir spēkā līgums ar "Club Brugge"?
Jā, ir.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-05 00:13, pirms 9 gadiem
Šķiltavas nav nekas traks vēl

 +10 [+] [-]

, 2015-09-05 00:19, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Šķiltavas nav nekas traks vēl
līdz brīdim, kad tās ir zippo

  +2 [+] [-]

, 2015-09-05 00:57, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: līdz brīdim, kad tās ir zippo
cuukas galva,kaa Figu pirmajaa atgrieshanaas speelee Barcaa,vot tas ir kronis visam

     [+] [-]

, 2015-09-05 04:24, pirms 9 gadiem
2003.gadā ne tas vien lidoja

 +13 [+] [-]

, 2015-09-05 07:22, pirms 9 gadiem
Šabalam ļoti sakarīgas atbildes, var redzēt, ka galīgi nav iedomīgs. Visu cieņu un gaidām vārtus pret Čehiju!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-05 07:42, pirms 9 gadiem
Lai Šabalam veicas, ticu, ka šis puisis var aizspēlēties līdz top līgām.
Būtu interesanti redzēt Valēriju uz kādu laiciņu FK Liepāja, Verpakovskis ar Dobrecovu viņu sagatavotu labam līmenim.

     [+] [-]

, 2015-09-05 08:01, pirms 9 gadiem
Nesaprotu tos turkus. Vinjiem ideja ir - tu driiksti speeleet pret mums, bet tikai aizsargaaties!?
Taa kaa mezonji katru reizi apmeetaa. Gribeetu zinaat, kas vinjiem galvaas notiek.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-05 08:10, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ?, 00:19, pirms 8 stundām, ignorēt, atbildēt
zigmārs112 rakstīja: Šķiltavas nav nekas traks vēl
līdz brīdim, kad tās ir zippo

Der arī "Ronson".....

  +1 [+] [-]

, 2015-09-05 09:27, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Šķiltavas nav nekas traks vēl
Pat čempionu līgā reiz bija gadījums ar šķiltavām Referee left bloody by crowd assault - Soccer -...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-05 09:36, pirms 9 gadiem
"Šobrīd par šo tēmu nerunāšu."
Galvenais, lai atrastu sevī motivāciju spēlēt tajā 1. līgā. Jo kā vēsta nerakstīts futbola likums (kuru es tikko pats izdomāju), ja esi pārāks par līmeni kurā spēlē, tad gūsti 34 vārtus un atdod 26 rez. piespēles sezonā un pierādi sev un visai pasaulei, ka šī pāreja bija pārpratums. Varbūt arī vajag uzstādīt mērķi uz noteikti vārtu skaitu vai mērķi gūt vismaz vienu golu katrā spēlē.

     [+] [-]

, 2015-09-05 09:42, pirms 9 gadiem
vajadzētu sakarīgu klubu viņam atrast.

 +10 [+] [-]

, 2015-09-05 09:44, pirms 9 gadiem
Šabalam jāpārvācas uz turku futbola līgu...katrā spēlē varēs turkiem iesist un varbūt kādu Eiropas zelta futbolzābaku dabūt

     [+] [-]

, 2015-09-05 11:37, pirms 9 gadiem
Malacis! Aug par varenu futbolistu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-05 13:06, pirms 9 gadiem
Vai kāds var iemest linku uz video?