Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Benajuns: "Labākie spēlētāji Latvijas komandā - Cauņa un Gorkšs"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Benajuns: "Labākie spēlētāji Latvijas komandā - Cauņa un Gorkšs"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Izraēlas izlases kapteinis Josi Benajuns savas komandas uzvaru pār Latviju vērtēja kā pelnītu, bet mūsu komandā izcēla Aleksandru Cauņu un Kasparu Gorkšu, kurš zaudējumā vainoja muļķīgas kļūdas.

„Par saviem vārtiem – tā bija ļoti skaista kombinācija mūsu izpildījumā. Uzbrucējs iedeva lielisku piespēli, bet man izdevās sitiens. Tā mums ir ļoti svarīga uzvara! Uzskatu, ka spēli sākām labāk par Latviju un pelnīti izvirzījāmies vadībā. Pirmais puslaiks mums noteikti bija labāks. Pēc pārtraukuma Latvija nospēlēja labāk, sāka izdarīt uz mums spiedienu, bet iesistā pendele Latvijai deva sajūtas, ka tā var panākt izlīdzinājumu un sāka daudz izmantot garās piespēles, taču mēs labi aizsargājāmies un pelnīti uzvarējām,” maču komentēja Izraēlas komandas kapteinis Josi Benajuns.

Vaicāts, vai Latvijas izlase ar savu spēli kaut kā pārsteigusi, Benajuns atbildēja noraidoši: „Nekādu pārsteigumu nebija. Ļoti labi šo komandu atceramies vēl no pagājušā cikla, kad Latvijai zaudējām savā laukumā, bet Rīgā bija neizšķirts. Zinājām, ka būs smagi jācīnās visas 90 minūtes, lai izcīnītu uzvaru. Latvijai ir daudz labu spēlētāju, novēlu viņiem uzlabot savu spēli un izcīnīt daudz uzvaru!”

Lūgts nosaukt labākos spēlētājus Latvijas komandā, „Chelsea” pussargs minēja Aleksandru Cauņu un Kasparu Gorkšu: „Jums ir daudz labu futbolistu. Labākie? Tas, kurš iesita 11 metru soda sitienu un spēlē ar kreiso kāju, ir ļoti labs. Man arī ļoti patīk jūsu kapteinis. Viņš ir ļoti spēcīgs, labi spēlē otrajā stāvā.”

Ar Gorkšu jums gan jau sanāks tikties Premjerlīgā... „Jā, to zinu un gaidu tikšanos,” ar smaidu sejā sacīja Benajuns, atklājot, ka pagaidām nav domu par Londonas kluba pamešanu. „Man līgums ir vēl uz trim gadiem. Taču nekad jau neko nevar zināt...”

Tikmēr Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs mūsu komandas zaudējumu norakstīja uz dumju kļūdu rēķina: „Nepiekrītu apgalvojumam par to, ka bija divi atšķirīgi puslaiki. Bija divas muļķīgas kļūdas, kuras varēja novērst. Neizdarījām un nokļuvām iedzinējos ar 0:2. Diemžēl... Pēdējā laikā runājam par to, ka labi spēlējam, taču arvien ir zaudējumi. Ja vēlamies kaut ko sasniegt, tas ir pēc iespējas ātrāk jāizbeidz. Bija mums iespējas pašiem gūt vārtus pirmajiem. Sākām diezgan cerīgi, bet...”

Kā pietrūka uzbrukumos standartsituācijās, kas mums tradicionāli bijušas labas? „Nezinu pat. Veiksmes, man pilnīgi noteikti. Pirmajā puslaikā mani iegrūda mugurā un nespēju bumbu novirzīt tā, lai tā lidotu vārtos. Domāju, ka standartsituācijas vienmēr ir mazliet veiksmes spēle. Tāpat lielākā daļa bīstamo situāciju radās pēc standartsituācijām vai sānu iemetieniem. Nogurdinoši runāt par lietām, kas mums pietrūkst. Visu laiku ir tā, ka sākam spēlēt tikai tad, kad esam iedzīti stūrī un zaudējuši vārtus. Šoreiz izlasē daudz jauno. Apsveicu Edgaru (Gauraču) ar debiju. Pārmest viņiem neko nevar – ne cīņassparu, ne ko citu. Jaunā paaudze izskatās cerīga.”

Pagājušajā ciklā no Izraēlas paņēmām četrus punktus, šogad – nevienu. Mēs esam kļuvuši vājāki vai viņi stiprāki? „Grūti teikt. Tajos mačos mums kaut kur vairāk paveicās. Nedomāju, ka esam kļuvuši vājāki vai viņi stiprāki. Visu izšķir mazas nianses,” sacīja Gorkšs.

Par atlikušajām četrām spēlēm. „Vēlētos, lai šajos mačos nospēlētu tā, kā tagad otrajā puslaikā. Būtu pārliecināti par saviem spēkiem un spēlētu vienkārši, neuzņemties risku nevajadzīgās situācijās aizsardzības zonās. Uzbrukumā jāspēlē drošāk nekā to darījām. Bija ļoti daudz brāķa vienkāršās piespēlēs. Nezinu, ar ko tas skaidrojams – tā bija nervozitāte vai pārliecības trūkums. To noteikti varam uzlabot. Talanta ziņā mums viss ir kārtībā, jaunie turpinās progresēt. Cerams, ka drīz varēsim redzēt konkurētspējīgu komandu,” pauda Latvijas izlases kapteinis.

Klubā Gorkšam jāatgriežas 7. jūlijā. Līdz tam laikam Kaspars cer savest kārtībā veselību.

  -2 [+] [-]

, 2011-06-05 01:00, pirms 13 gadiem
Tevi prieka vilnī var saprast....bet viņi ari mana -Līdzjutēja Parastā- VIEDOKLIS TADS PATS...

  -4 [+] [-]

, 2011-06-05 01:05, pirms 13 gadiem
===Kā pietrūka uzbrukumos standartsituācijās, kas mums tradicionāli bijušas labas? „Nezinu pat.... ===
Pagaidam , acīmredzot Cauņa vēl naf izaudzis līdz J.Laizāna meistarībai standartos...bet aug un Ja būs pamatsastavā CSKA un Ja būs jauns treneris Latvijas Izlasei...tad jau abi ar Artjomu biedes pretiNiekus!!!!
Slēpts komentārs: munchuks

  +4 [+] [-]

, 2011-06-05 09:22, pirms 13 gadiem
mums parāk daudz ''profesionāļu'' komandā

  +7 [+] [-]

, 2011-06-05 10:01, pirms 13 gadiem
munchuks rakstīja: visa vaina treneri ,jo vins nemak trenet komandu un tas jau bija zinams sen
cik tas ir, sen? euro 2004? vai kvalifikācija uz to?
spartak otrā vieta KS?

  -1 [+] [-]

, 2011-06-05 12:10, pirms 13 gadiem
Pilnigi piekritu Benajunam,vel varetu izcelt Vaninu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-06-05 13:42, pirms 13 gadiem
Ja butu kas nogada bumbu Rudnevam ari vins butu labs izlase

  +3 [+] [-]

, 2011-06-05 20:26, pirms 13 gadiem
Tie reāli ir divi labākie spēlētāji. Nevar nepiekrist. Līderi savās līnijās. Ja vidējā linījā būtu vēl kaut kas līdzīgs Cauņam, tad viss būtu ideāli, jo tā pēc vārtsarga ir otra svarīgākā līnija laukumā. Nav jāatkārto Kreipāna slavenais sakāmais: "Parādi man savus pussargus, pateikšu, kāda ir tava komanda..." Bumba līdz Rudņevam reti tika, jāgaida, kad Māris būs atpakaļ laukumā. Lai kā, kāds teiktu, ka Māris ir izšāvis savu pulveri jau pirms pāris gadiem, viņš ir un paliek izlases uzbrukuma līderis. To noliegt nevar. Prasījās viņu laukumā, nevis tribīnēs. Grieķi šoreiz ar sava čempionāta izspēles sistēmu iegrieza. Neko darīt. Un jāgaida tas brīdis, kad izlasē savu kontu atvērs arī Rudņevs. Lai veicas.