Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Blagonadeždins: "Atpalikām individuālajā meistarībā"

Jānis Celmiņš

Blagonadeždins: "Atpalikām individuālajā meistarībā"
Oļegs Blagonadeždins
Foto: www.lff.lv

Latvijas U-17 futbola izlases (1994.gadā dzimušie spēlētāji) galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins uzskata, ka viņa padotā komanda salīdzinājumā ar pārējām konkurentēm Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajā elites kārtā neatpalika fiziskajā un taktiskajā sagatavotībā, taču jūtami zaudēja individuālajā meistarībā.

Kā ziņots, Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumus visos trijos turnīra mačos, piekāpjoties Grieķijas (0:2), Dānijas (0:1) un Īrijas (1:4) vienaudžiem.

„Pēc spēles ar Grieķiju palika rūgtuma sajūta, jo pretinieks mums noteikti bija „pa zobam”. Jau pašā sākumā ielaidām vārtus, taču pēc tam mačs risinājās samērā līdzīgi – momenti bija gan mums, gan pretiniekiem. Diemžēl meistarības trūkums liedza izmantot savas iespējas, un cīņas noslēgumā pretuzbrukumā ielaidām otros vārtus. Dānija manā skatījumā bija tehniskā izpildījuma ziņā meistarīgākā turnīra komanda, un mums mačs ar skandināviem izvērtās jo īpaši grūts. Sāncenši neļāva pilnībā neko izveidot savu vārtu tuvumā visa pirmā puslaika garumā. Tiesa, arī mēs disciplinēti aizsargājāmies un ilgstoši pratām nosargāt savus vārtus neskartus. Pēc pārtraukuma darbojāmies nedaudz drošāk un izveidojām vairākas teicamas iespējas gūt vārtus, taču pārvērst taustāmā labumā tās atkal nepratām. Spēles noslēgumā pretinieki izveidoja momentu, pēc kura ne pārāk droši nospēlēja aizsargi un vārtsargs, kā rezultātā ielaidām bumbu savos vārtos. Visbeidzot palika mačs ar Īriju. Ļoti labi aizvadījām pirmo puslaiku, un tikai neveiksmīgas apstākļu sakritības dēļ neatradāmies vadībā. Diemžēl cīņas turpinājumā, nonākot iedzinēju lomā 1:2, psiholoģiski salūzām. Arī vārtsargs nebija glābējs, un pārāk viegli „krita” šie visi vārti,” maču norisi ieskicēja Blagonadeždins.

Pēc trenera domām izlase atbildīgajam turnīram bijusi labi sagatavota gan fiziskajā, gan taktiskajā ziņā, taču futbolisti daudz vājāk par sāncenšiem izskatījušies individuāli.

„Mums jūtami pietrūkst šāda līmeņa spēļu prakses. Tāpat ļoti krita acīs visu pretinieku pārākums individuālajā meistarībā. Šajā ziņā bijām pārliecinoši vājākie turnīrā. Ar fizisko un taktisko sagatavotību viss bija kārtībā. Turpmākajā izlases darbā svarīgākais ir saglabāt izlases kodolu un tas, lai futbolisti gūtu regulāru spēļu praksi savos klubos. Neraugoties uz daudzajiem ielaistajiem vārtiem, šajā turnīrā sevi vislabāk apliecināja tieši abi centra aizsargi – Reinis Flaksis un Kārlis Plendišķis. Taču arī viņiem tāpat kā pārējiem spēlētājiem vēl ir daudz pie kā jāstrādā,” piebilda Blagonadeždins.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja