Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts Latvijas U-19 kaunpilns zaudējums Turcijai - 0:7

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas U-19 kaunpilns zaudējums Turcijai - 0:7
Latvijas futbolisti cīņā pret čehiem
Foto: http://granatkin.com

Valentīna Granatkina piemiņas turnīrā ar apkaunojošu zaudējumu dalību grupu turnīrā noslēgusi Latvijas U-19 izlase. Spēlē pret Turciju neguvām nevienus vārtus, toties ielaidām septiņus. Mūsu vienība turpinās cīņu par devīto vietu.

Vakar Latvijas futbolisti labi pacīnījās ar spēcīgo Čehiju, piekāpjoties ar rezultātu 0:2. Lai saglabātu vismaz kādas izredzes uz pirmo vietu grupā, bija jāuzvar Turcija. Tā vietā tika piedzīvota neveiksme ar rezultātu 0:7. Jau tagad skaidrs, ka grupā mūsējie paliks pēdējie, līdz ar to turpinās cīņu par 9.-12. vietu.

Jau pirmajās desmit minūtes latvieši ielaida trīs vārtus, bet puslaika izskaņā vēl trīs. Punktu sagrāvei otrā puslaika vidū pielika Karamans. Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins uzslavēja pretiniekus, sakot, ka tie pamatus uzvarai ielika pirmajās minūtēs: "Vēlos apsveikt Turcijas izlasi ar uzvaru. Iesist sešus vārtus pirmajā puslaikā - tas daudz ko izsaka. Mums pietrūka koncentrācijas, kaut gan par pašatdeves trūkumu dažiem futbolistiem nav ko pārmest. Var vainu novelt uz nogurumu, bet tie, kuri nospēlēja divas spēles pēc kārtas, pēc mača nekrita bezspēkā. Spēli ietekmēja ātri ielaistie trīs vārti, pēc puišiem klājās smagi."

Par labāko mūsu rindās tika atzīts Miķelsons.

Nākamais mačs 8. janvārī pret C grupas vājāko komandu (Grieķija vai Ukraina). Spēles sākums plkst. 12:00 pēc Latvijas laika.

Latvija - Turcija 0:7 (0:6)
Latvija: Potapenko (Ošs 46'), Šlampe, Flaksis, Plendišķis, Barinovs, Bespjorstovs (Vasiļjevs 70'), Šadčins (Malbārdis 73'), Miķelsons, Šabala (Blūms 61'), Punculs, Regža (Svarups 46').

Citas grupas

Vakardienas citu grupu spēlēs tika fiksēti vairāki negaidīti rezultāti. Vairāku tūkstošu skatītāju klātbūtnē pret Lietuvas izlasi negaidīti paklupa mājiniece Krievija - 1:1. Lietuvieši izlīdzinājumu panāca mača galotnē. Negaidīti pārliecinoša neveiksme arī Ukrainai, kas ar 0:5 atzina Itālijas pārākumu. Dienas pārliecinošākais panākums iepriekšējā gada uzvarētājiem somiem, kuri ar 7:0 iznīcināja Azerbaidžānu.

Par V.Granatkina kausu

Pirmā FIFA viceprezidenta Valentīna Granatkina piemiņas turnīrs futbolā tiks aizvadīts jau 24. reizi. Šogad starp turnīra dalībkomandām ir divpadsmit U19 jaunatnes izlases (1994. gadā dzimušie futbolisti, kuriem galvenās spēles paredzētas pēc diviem gadiem, kad norisināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs. Komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa trīs izlasēm katrā no tām. Cīņu par medaļām turpinās tikai uzvarētājkomandas, savukārt otro vietu ieguvējas cīnīsies par 5.-8. vietu. Trešās vietas cīnīsies par devīto vietu.

Latvijas komandai ar izlozi nav īpaši paveicies, jo pretī tikusi 2011. gada Eiropas U17 finālturnīra dalībniece Čehija, kā arī spēcīgā Turcijas vienība (bija tuvu finālturnīram). Latvijas vienības sasniegumi aizvadītajā atlases ciklā arīdzan nebija no tiem sliktākajiem, jo izdevās pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu (paņemts punkts pret Ukrainu un uzvarēta Sanmarīno). Pazīstamākais mūsu vienības futbolists ir Valērijs Šabala, kurš ikdienā spēlē „Skonto”, bet daudzi no izlašnieki pārstāv citu Virslīgas vienību dublierus vai arī spēlē 1. līgas vienībās. Kārlis Plendišķis un Alekss Regža skolojas Vācijā.

V.Granatkina piemiņas turnīrs (spēles norisinās Sanktpēterburgā) ir ļoti prestižs turnīrs. Tajā savu meistarību savulaik demonstrējuši pat tādi vīri kā Ēriks Kantonā, Olivers Bīrhofs un Marsels Desaī, nemaz nerunājot par spožākajām Austrumeiropas zvaigznēm.

24. V.Granatkina piemiņas turnīrs futbolā

Apakšgrupas

A grupa: Krievija, Lietuva, Baltkrievija
B grupa: Somija, Azerbaidžāna, Sanktpēterburga
C grupa: Itālija, Grieķija, Ukraina
D grupa: Čehija, Latvija, Turcija

Latvijas U-19 jauniešu izlases sastāvs

Vārtsargi:

Edgars Potapenko (Liepājas Metalurgs), Dāvis Ošs (METTA/LU).

Aizsargi:

Endijs Šlampe, Reinis Flaksis (Liepājas Metalurgs), Kārlis Plendišķis (Brēmenes Werder), Ēriks Melbārdis (METTA/LU), Konstantīns Paško (Rīgas Futbola skola), Maksims Vasiļkovskis (Valmiera).

Pussargi:

Igors Barinovs, Maksims Vasiļjevs (Ventspils), Jans Bespjorstovs, Madis Miķelsons, Iļja Šadčins (Liepājas Metalurgs), Alekss Regža (Diseldorfas Fortuna), Artūrs Blūms (Olimps).

Uzbrucēji:

Kaspars Svarups (Ventspils), Ēriks Punculs (Liepājas Metalurgs), Valērijs Šabala (Skonto).

Galvenais treneris: Oļegs Blagonadeždins
Treneris: Vsevolods Līdaks
Vārtsargu treneris: Aleksandrs Proskurņins
Ārsts: Anatolijs Makejevs
Ārsts: Oļegs Samoiļenko
Menedžeris: Valērijs Platoņenko
Menedžeris: Ilvars Grīslis

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

Slēpts komentārs: alguns

  -4 [+] [-]

, 2012-01-05 12:49, pirms 12 gadiem
Nekas, izaugs lieli un atriebs šīs šausmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kegums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-05 13:24, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Kas tas ir?Jo vairāk latviešu uzvārdu parādās izlasē,jo smagāki zaudējumi
tu gan esi baigi "gudrs". Gribi sākt diskusiju par krieviem?
Man nospļauties uz tevi...

  +4 [+] [-]

, 2012-01-05 13:25, pirms 12 gadiem
Tas ir normāls jauniešu spēles rezultāts, kad satiekas futbola lielvalsts un futbola pundurvalsts izlases. Hokejā jau nav īpaši labāk, kad spēlējam pret Krieviju vai Kanādu

  +1 [+] [-]

, 2012-01-05 13:35, pirms 12 gadiem
kegums rakstīja: Šoreiz Skonto jaunatni nevar vainot, šoreiz jāvaino LM.
Bet varbūt ir vaina trenerī?(kārtējais skontelis)

  +2 [+] [-]

, 2012-01-05 13:41, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Tas ir normāls jauniešu spēles rezultāts, kad satiekas futbola lielvalsts un futbola pundurvalsts izlases. Hokejā jau nav īpaši labāk, kad spēlējam pret Krieviju vai Kanādu
Tu nu gan salīdzināji... Turcija futbolā nav ne tuvu tas pats, kas hokejā Kanāda vai Krievija!
Slēpts komentārs: kegums

  +1 [+] [-]

, 2012-01-05 13:58, pirms 12 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Tu nu gan salīdzināji... Turcija futbolā nav ne tuvu tas pats, kas hokejā Kanāda vai Krievija!
Nu arī hokejs Latvijā nav tas pats, kas futbols Latvijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-01-05 14:21, pirms 12 gadiem
Salīdzināt hokeju ar futbolu ir tas pats kas pirkstu ar .impi. Cik valstīs spēlē hokeju daudz maz atzīstamā līmenī? Futbols ir karalis!
Slēpts komentārs: X6 Yo

  +2 [+] [-]

, 2012-01-05 14:49, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Vaina ir mūsu jaunatnes futbola sistēmā
Piekrītu,ka vaina ir jaunatnes futbola sistēmā!
Kā mēs redzējām, cik nevērts bija matainais deputāts pie U-21 stūres!
Pēc kādiem kritērijiem izvēlas šos trenerus?Jāiziet skonta sistēmu,tad iespējas vadīt šīs jauniešu izlases?
Un vai tik šis Blagonadeždins nav tikpat nevērts(trenera darbā ar jauniešiem) ,kā tas deputāts?Vai Blagon. ir kādreiz strādājis ar jauniešiem(kā treneris ,nevis valsts jauniešu izlases treneris,kur tikais vada U-19 izlases spēles)?
Pret Turciju 0-6 pēc pirmā puslaika,liek aizdomāties ,vai tik arī treneris nav pie vainas!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-05 14:55, pirms 12 gadiem
Loģiski, jo gandrīz visās Eiropas valstīs futbols ir prioritāte. Mums šmokejs, bimbambols u.c. ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, kas vēl tiek sadalīts pa simts sporta veidiem lūk arī rezultāts.

     [+] [-]

, 2012-01-05 15:13, pirms 12 gadiem
Okei... Lūk. arī redzams, kāpēc vēlāk lielajā izlasē futbolisti arī bieži nav spējīgi mēroties spēkiem ar TOP komandām. Mūsu futbola skolas nevar sagatavot spēlētājus augstākajam līmenim. Laikam loģiski, jo trūkst līdzekļu un kvalificētu treneru. Šķiet vairāk jaunajiem jābrauc uz ārzemju akadēmijām trenēties.

  +6 [+] [-]

, 2012-01-05 15:21, pirms 12 gadiem
St_Germain rakstīja: Loģiski, jo gandrīz visās Eiropas valstīs futbols ir prioritāte. Mums šmokejs, bimbambols u.c. ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, kas vēl tiek sadalīts pa simts sporta veidiem lūk arī rezultāts.
Tak federāciju vajag atbrīvot no tiem parazītiem (guņām,mežikiem,skrebeļiem..........),
tieši tur ir tā lielākā problēma,kāpēc LV futbols ir tāds,kāds ir!
Pašiem (futbolam) jāizcīna vieta,bet ar šo pensionēto čekistu kantori nekas nesanāks!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-05 15:26, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Tas ir normāls jauniešu spēles rezultāts, kad satiekas futbola lielvalsts un futbola pundurvalsts izlases. Hokejā jau nav īpaši labāk, kad spēlējam pret Krieviju vai Kanādu
Ja jau salidzinam hokeju un futbolu, tad teikshu ka hokejaa ir vismaz 3x vieglaak zaudeet vaartus.

1. Hokejaaa par katru parkapumu pret top valstim, tas jau ir gandriz 50% gols, futbolaa tu tikai tiec tuvaak vaartiem.

2. Hokejaa 3X2 vai 2x1 pret vartsargu vai 1 pret vartsargu ir katru speeli un pat lielaa skaitaa, futbolaa taadas situaacijas ir loti retas.

3. Futbolaa vartsargam redzamiba bus gandriz jebkuraa gadijumaa, hokejaa biezhi vien vartsargs neredz neko.

Taadi 0:7 rodas, ja speletaaji nepareizi ienem pozicijas, par to butu jadomaa treneriem.
Slēpts komentārs: knarins3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-01-05 16:22, pirms 12 gadiem
Kad iecēla Blaganu par galveno trener,i viss bija skaidrs ka visu salaidīs auzās, čalim uz to brīdi nebija nu nekādas trenera pieredzes, daudzi spēlētāji nespēlē savās pozīcijās, par kādu rezultātu te var runāt, es tik brīnos par ko domā lff ģenerāļi, vai viņiem tiešam neinteresē rezultāts, es domāju pie visa vainīga futbola federācija, pie izlases stūres vajadzēja likt Dmitriju Kalašņikavu, viņs sevi pierādīja trenējot 94.gada LM un Varavīksni, Blaganam jāatkāpjas no trenera amata, bet džekiem gribu pateikt, jāspēlē uz komandu neviss uz uzvārdu.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-05 16:34, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Un vispār , kas ir Vsevolds Līdaks? Piedodiet , bet varēja varbūt kaut ko labāku atrast?
Bij. spēlētājs (Virslīgā - ''Pārdaugava'', ''Skonto/Metāls'', ''Skonto'', Rīgas ''Daugava'', Policijas FK, ''Valmiera'', ''LU/Daugava'', ''PFK/Daugava'', ''Jūrmala''), tagad strādā ŠFS par treneri - Šitika Futbola Skola