Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts U-19 futbolisti Granatkina kausu sāk ar zaudējumu spēcīgajiem čehiem

Andrejs Siliņš

U-19 futbolisti Granatkina kausu sāk ar zaudējumu spēcīgajiem čehiem
Latvijas U-19 futbola izlase
Foto: LFF

Trešdien pirmajā Sanktpēterburgā notiekošajā prestižā Valentīna Granatkina piemiņas turnīra spēlē Latvijas U-19 futbola valstsvienība ar rezultātu 0:2 atzina Čehijas vienaudžu pārākumu.

25. minūtē čehi izvirzījās vadībā pēc Černaka precīzā sitiena, bet Julišs neilgi pirms beigām pielika punktu Čehijas uzvarai - 2:0. Latvijas komandā par labāko spēlētāju tika atzīts aizsargs Kārlis Plendišķis, kurš futbola zinības apgūst Brēmenes "Werder" futbola skolā.

"Mums ir liels gods piedalīties tik prestižā turnīrā. Gatavošanos tam sākām decembra vidū, lai spēlētāji labāk saprastos laukumā. Jāatzīst, ka Čehijas spēlētāju individuālā meistarība ir augstāka un viņi ir spēcīgāki," maču komentēja Latvijas treneris Oļegs Blagonadeždins. "Arī mums bija vārtu gūšanas momenti. Spēlētājiem jāpiestrādā pie realizācijas."

Valentīna Granatkina piemiņas turnīrs U-19 izlasēm futbolā

D grupa

Čehija - Latvija 2:0 (1:0)
Vārti: Černaks 25', Juliss 87'
Brīdinājumi: Ševniks 34', Nerads 75', Julišs 87' - Šadčins 76', Šabala 90'
Latvija: Potapenko, Flaksis, Šlampe, Plendišķis, Barinovs, Šadčins, Miķelsons, Šabala, Svarups (Vasiļjevs 61'), Blūms (Punculis 33').

Nākamais mačs latviešiem rīt plkst. 10:00 pret Turciju.

Pirmā FIFA viceprezidenta Valentīna Granatkina piemiņas turnīrs futbolā tiks aizvadīts jau 24. reizi. Šogad starp turnīra dalībkomandām ir divpadsmit U19 jaunatnes izlases (1994. gadā dzimušie futbolisti, kuriem galvenās spēles paredzētas pēc diviem gadiem, kad norisināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs. Komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa trīs izlasēm katrā no tām. Cīņu par medaļām turpinās tikai uzvarētājkomandas, savukārt otro vietu ieguvējas cīnīsies par 5.-8. vietu. Trešās vietas cīnīsies par devīto vietu.

Latvijas komandai ar izlozi nav īpaši paveicies, jo pretī tikusi 2011. gada Eiropas U17 finālturnīra dalībniece Čehija, kā arī spēcīgā Turcijas vienība (bija tuvu finālturnīram). Latvijas vienības sasniegumi aizvadītajā atlases ciklā arīdzan nebija no tiem sliktākajiem, jo izdevās pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu (paņemts punkts pret Ukrainu un uzvarēta Sanmarīno). Pazīstamākais mūsu vienības futbolists ir Valērijs Šabala, kurš ikdienā spēlē „Skonto”, bet daudzi no izlašnieki pārstāv citu Virslīgas vienību dublierus vai arī spēlē 1. līgas vienībās. Kārlis Plendišķis un Alekss Regža skolojas Vācijā.

V.Granatkina piemiņas turnīrs (spēles norisinās Sanktpēterburgā) ir ļoti prestižs turnīrs. Tajā savu meistarību savulaik demonstrējuši pat tādi vīri kā Ēriks Kantonā, Olivers Bīrhofs un Marsels Desaī, nemaz nerunājot par spožākajām Austrumeiropas zvaigznēm.

24. V.Granatkina piemiņas turnīrs futbolā

Apakšgrupas

A grupa: Krievija, Lietuva, Baltkrievija
B grupa: Somija, Azerbaidžāna, Sanktpēterburga
C grupa: Itālija, Grieķija, Ukraina
D grupa: Čehija, Latvija, Turcija

Latvijas U-19 jauniešu izlases sastāvs

Vārtsargi:

Edgars Potapenko (Liepājas Metalurgs), Dāvis Ošs (METTA/LU).

Aizsargi:

Endijs Šlampe, Reinis Flaksis (Liepājas Metalurgs), Kārlis Plendišķis (Brēmenes Werder), Ēriks Melbārdis (METTA/LU), Konstantīns Paško (Rīgas Futbola skola), Maksims Vasiļkovskis (Valmiera).

Pussargi:

Igors Barinovs, Maksims Vasiļjevs (Ventspils), Jans Bespjorstovs, Madis Miķelsons, Iļja Šadčins (Liepājas Metalurgs), Alekss Regža (Diseldorfas Fortuna), Artūrs Blūms (Olimps).

Uzbrucēji:

Kaspars Svarups (Ventspils), Ēriks Punculs (Liepājas Metalurgs), Valērijs Šabala (Skonto).

Galvenais treneris: Oļegs Blagonadeždins
Treneris: Vsevolods Līdaks
Vārtsargu treneris: Aleksandrs Proskurņins
Ārsts: Anatolijs Makejevs
Ārsts: Oļegs Samoiļenko
Menedžeris: Valērijs Platoņenko
Menedžeris: Ilvars Grīslis

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 12:46, pirms 12 gadiem
Es domaju, ka diezgan labs rezultats nemot vera to, ka cehi pagaisgad speleja eiropas U-17 finala un tika ari uz pasaules cempjonatu.

  -2 [+] [-]

, 2012-01-04 13:01, pirms 12 gadiem
Lukas rakstīja: Es domaju, ka diezgan labs rezultats nemot vera to, ka cehi pagaisgad speleja eiropas U-17 finala un tika ari uz pasaules cempjonatu.
Vai tad čehiem spēlēja pamatsastāvs un cik vispār bija to spēlētāju no U-17 komandas?

  +3 [+] [-]

, 2012-01-04 13:29, pirms 12 gadiem
Januks rakstīja: Vai tad čehiem spēlēja pamatsastāvs un cik vispār bija to spēlētāju no U-17 komandas?
Nedomaju , ka cehi uz so turniru brauca ar otro sastavu, domaju ka visi labakie ari speleja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-04 20:38, pirms 12 gadiem
Šis turnīrs ir zelta vērtē kaut vai tikai prakses dēļ.