Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF vadība ar Šuplinsku pārrunā Latvijas futbola attīstības plānus

Rolands Eliņš

LFF vadība ar Šuplinsku pārrunā Latvijas futbola attīstības plānus
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība ceturtdien, 3. septembrī, tikās ar Latvijas izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku, pārrunājot futbola attīstību Latvijā, ziņo LFF un IZM.

Ministrijā viesojās LFF prezidents Vadims Ļašenko, LFF viceprezidenti Olafs Pulks un Sergejs Kovaļovs, kā arī LFF valdes loceklis Nauris Mackevičs. Viņus uzņēma izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kura pirms pāris nedēļām bija sniegusi interviju "Latvijas televīzijai", kritiski izsakoties par futbolu Latvijā, norādot uz savu intereses trūkumu par to.

LFF vadība iepazīstināja par sporta jomu atbildīgo ministri ar Latvijas futbola attīstības stratēģiju tuvākajiem gadiem, datiem par futbola nozīmīgumu un popularitāti Latvijā, kā arī ar pētījumu par futbola ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību. LFF informēja par futbola attīstības programmām, kas šobrīd tiek īstenotas sadarbībā ar starptautiskajām federācijām FIFA un UEFA, kā arī valsti un pašvaldībām. Tāpat tika iezīmēti LFF jau paveiktie un paredzētie darbi, vairojot futbola infrastruktūras pieejamību pie vispārizglītojošajām skolām.

"Paldies ministres kundzei par to, ka izdevās rast iespēju, lai satiktos ar LFF jauno vadību. Mēs izstāstījām sava darba stratēģiju, plānus un ieceres. Mūsu sarunā varēja just, ka ministres kundzei interesē arī futbols. Viņa pastāstīja, ka savulaik ir piedalījusies arī futbola sacensībās un ieguvusi pirmās vietas. I. Šuplinska ir sportiska ministre, un arī mūsu tikšanās laikā viņa apliecināja, ka atrodas labā sportiskajā formā," norādīja V. Ļašenko. "Šāda komunikācija ir svarīga, lai vairotu mūsu visu izpratni par futbola lomu Latvijas masu sporta un profesionālā sporta sistēmā, kā arī lai stiprinātu mūsu plašās sadarbības iespējas. Apņemamies sadarbību ar ministriju padarīt vēl ciešāku."

LFF pārstāvji pastāstīja I. Šuplinskai par pēdējos gados īstenoto sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju futbola skolu akreditēšanas sistēmā, kas nodrošina atalgojumu treneriem, kā arī par vairāku klubu īstenotajiem futbola klašu projektiem. Īpaši tika izcelta duālās karjeras iespēju bagātināšana un šādu programmu pievienotā vērtība, jo futbola akadēmijās tiek sekots līdzi audzēkņu sekmēm, apmācot viņus arī ar tiesāšanas un trenēšanas pamatiem.

Šuplinskai kā vienai no pirmajām bija iespēja uzzināt par jaunāko LFF iniciatīvu, šajā mācību gadā realizējot īpašu projektu, kas vairos pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu iespējas sportot un ar futbola palīdzību bagātināt savu izpratni par veselīgu dzīvesveidu.

Šuplinska izteica ieinteresētību tuvākajā laikā apmeklēt kādu futbola pasākumu. LFF vadība izteica aicinājumu apmeklēt kādu no futbola akadēmijām, lai detalizētāk iepazītos ar to, kā patlaban darbojas futbola skolas Latvijā.

Tikšanās laikā I. Šuplinska piemiņai saņēma jaunā dizaina Latvijas nacionālās futbola izlases spēles formas kreklu ar numuru 13, ko ministre uzskata par savu laimīgo skaitli.

Sarunā piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs un viņa vietniece Anda Mičule, kuriem LFF pārstāvji izteica personīgu pateicību par iesaisti un atbalstu, virzot izskatīšanai valdībā virkni jautājumu, kas Latvijas futbolam un sportam bijuši svarīgi, adaptējoties dzīvei globālās pandēmijas apstākļos.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12805/lff-vadi...

     [+] [-]

, 2020-09-03 18:59, pirms 4 gadiem
Šitā vecene jau nu gan zinās kā futbolu attīstīt...

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:43, pirms 4 gadiem
Nez kurš izvēlējās Nr. 13 iedot? Nejau Vadims.

     [+] [-]

, 2020-09-03 19:47, pirms 4 gadiem
Ā. Izlasiju rakstu un sapratu kāpēc.

     [+] [-]

, 2020-09-03 21:34, pirms 4 gadiem
Cerēsim, ka godājamā ministres kundze veica arī atbildes vizīti, šovakar federācijas funkcionāru kompetentajā pavadībā piedzīvojot un izbaudot nacionālās izlases varenību oficiālā valstsvienību spēlē tiešraidē uz vislielākā ekrāna.