Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Angliju vadījušais Ēriksons varētu kļūt par Kamerūnas galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Angliju vadījušais Ēriksons varētu kļūt par Kamerūnas galveno treneri
Svens Jerans Ēriksons
Foto: Reuters/Scanpix

Kamerūnas Futbola federācija apstiprinājusi, ka notiek sarunas ar 70 gadus veco zviedru Svenu Jeranu Ēriksonu, lai viņš kļūtu par nacionālās valstsvienības galveno treneri.

Svens Jerans Ēriksons Kamerūnā pieradās 25. jūlijā un sarunās ar vietējā futbola vadību pavadīja trīs dienas. "Zviedru treneris uz Kamerūnu tika uzaicināts saistībā ar vakanto izlases galvenā trenera amatu. Pēc notikušajām sarunām un citu variantu izskatīšanas tuvākajās dienās paziņosim lēmumu," teikts kamerūniešu izplatītajā paziņojumā.

Līdz šim komandu vadīja beļģis Hugo Bross. Viņš amatam pieteicās 2016. gada ievadā, kad Kamerūnas Futbola federācija bija ievietojusi sludinājumu internetā. Kamerūniešiem neizdevās kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, grupā paliekot ne tikai aiz Nigērijas, bet arī aiz Zambijas. Apsteigta tika Alžīrija. Pirms tam Bross aizveda komandu līdz piektajam Āfrikas Nāciju kausam vēsturē.

Ēriksons no 2001. līdz 2006. gadam bija Anglijas izlases galvenais treneris, divas reizes palīdzot komandai sasniegt Pasaules kausa ceturtdaļfinālu. Tāpat viņš vadījis "Manchester City" un "Leicester City". Anglijas medijos tiek norādīts, ka zviedrs par Kamerūnas izlases vadīšanu pelnītu 71 tūkstoti mēnesī un viņa asistenti būtu vietējie speciālisti.

Galvenais treneris iepriekš trenējis arī Meksikas un Kotdivuāras izlases, bet 2013. gadā viņš pārcēlās uz Ķīnu un kļuva par "Guangzhou Evergrande" vadītāju. Ķīnā Ēriksons strādāja līdz 2017. gada jūnijam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-01 12:28, pirms 6 gadiem
lai veicas, tālāk no Eiropas