Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA neboikotēs kongresu, Platinī pieprasa Blatera atkāpšanos

Agris Suveizda

UEFA neboikotēs kongresu, Platinī pieprasa Blatera atkāpšanos
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

Šodien norisinājās UEFA sanāksme, kurā piedalījās visu biedru pārstāvji un esot nolemts neīstenot draudus un neboikotēt FIFA kongresu. Ārvalstu mediji ziņo, ka UEFA prezidents Mišels Platinī iepriekš pēc ārkārtas sanāksmes starp FIFA prezidentu Zepu Blateru un visu reģionu konfederāciju vadītājiem esot Blateram pieprasījis viņa atkāpšanos, taču FIFA galva šo aicinājumu noraidījis.

UEFA neboikotēs kongresu, princim Ali esot daudz atbalstītāju
Mišels Platinī UEFA sanāksmes laikā esot aicinājis visus biedrus FIFA prezidenta vēlēšanās atbalstīt vienīgo Zepa Blatera pretinieku princi Ali. Lai arī iepriekš bijusi liela neticība par tiešām reālām izredzēm gāzt no troņa Blateru, neoficiāla informācija liecina, ka Ali informējis UEFA par to, ka viņš ārpus Eiropas jau esot ieguvis 60 balsis.

Ja šis skaitlis ir tuvu patiesībai un UEFA spēs vienoties kopīgai cīņai pret Blateru, dodot vēl 53 balsis [UEFA ir 54 biedri, taču Gibraltārs nav FIFA biedrs] vai vismaz vairumu no tām, tad intriga vēlēšanās varētu būt ārkārtīgi liela. Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas prezidents Mihaels van Prāgs pēc UEFA sanāksmes beigām sacīja, ka UEFA neboikotēs kongresu, jo tas neko nedos un Blateram garantētu uzvaru vēlēšanās. Atgādinām, ka van Prāgs bija pieteicis savu kandidatūru vēlēšanām, taču tāpat kā Luišs Figu to atsauca, jo princis Ali, viņuprāt, ir spēcīgākais opozīcijas pārstāvis.

Platinī: "Cilvēki vairs nevēlas Blateru, un arī es ne"
UEFA prezidents Mišels Platinī iepriekš sarunā aci pret aci pieprasīja Zepa Blatera atkāpšanos no FIFA prezidenta amata, taču Blaters šo prasību noraidīja. "Teicu viņam – Zep, vēlos ar tevi runāt kā vīrs ar vīru, aci pret aci. Viņš sacīja, ka ir par vēlu un viņš nevar pēkšņi aiziet, kad tūliņ jau sāksies kongress. Teicu, lai viņš aiziet un atkāpjas, jo viņa dēļ FIFA ir tēls ir kļuvis briesmīgs. Nav viegli draugam sacīt, ka viņam ir jāaiziet, taču tā tiek rakstīta vēsture. Saku to ar skumjām un asarām acīs. Skandālu ir bijis pārāk daudz."

"Šodien mums bija sanāksme ar visiem 54 UEFA biedriem, un rīt vēlēšanu laikā lielākā daļa Eiropas futbola asociāciju balsos par princi Ali. Cilvēki vairs nevēlas [Zepu Blateru], un arī es viņu vairs nevēlos. Vienmēr esmu teicis, ka cilvēki vēlas spēcīgu FIFA, taču tā vairs nav spēcīga. Joprojām cenšos pārliecināt dažas [Eiropas futbola asociācijas], kuras vēl nav pilnībā pārliecinātas [vismaz 45-46 Eiropas futbola zemes gatavojoties balsot par princi Ali - A.S.]. Godīgi, es mīlu FIFA un apbrīnoju tās vēsturi, taču kas ir par daudz, tas ir par daudz." Platinī piebilda, ka līdz vakardienas arestiem īsti nav ticējis Blatera gāšanai, taču tagad gan tā esot pat ļoti reāla.

FA pārstāvis Gils Blatera pārvēlēšanas gadījumā aizies no FIFA Izpildkomitejas
UEFA sanāksmes laikā klātesošo aplausus saņēma Anglijas Futbola asociācijas valdes loceklis Deivids Gils, kurš Blatera pārvēlēšanas gadījumā esot apņēmies pamest FIFA Izpildkomiteju. Šo informāciju apstiprināja Īrijas Futbola asociācijas izpilddirektors Džons Deleinijs: "Gils piecēlās un teica, ka pametīs savu krēslu [FIFA Izpildkomitejā], tas bija sanāksmes lielais notikums."

"Domāju, ka tas bija ļoti drosmīgi un ļoti godīgi, un šī rīcība izpelnījās labu devu aplausu. Cilvēki nodomāja, ka, lūk, šis cilvēks ir godavīrs. Viņš vairs nevēlas kalpot Blateram, un viņa nostāja ir jāciena," Deleinijs turpināja. "Sanāksmes laikā nenotika balsošana, taču Mišels Platinī apstiprinās, ka UEFA ir vienota. Vai visi 53 biedri nodos savas balsis, nezinu. Domāju, ka viena vai divas kaut kur pazudīs."

Izmantotie resursi:
Fifa: under-fire Sepp Blatter makes opening...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 16:54, pirms 9 gadiem
lai savāc putinu un visus toas atmarozikus kas ir sasitīti ar fifu

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 16:57, pirms 9 gadiem
Platinī: "Cilvēki vairs nevēlas Blateru, un arī es ne"

Es ari nee!

     [+] [-]

, 2015-05-28 16:57, pirms 9 gadiem
UEFA esošie čekistu un komunistu biedri neatbalstīs princi Ali, bet veco korumpantu Zeku.

Kas, tad atbalsta Ali Z-Amerika, Tuvie austrumi, Austrālija un Okeānija?

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 16:58, pirms 9 gadiem
Diemžēl arī Platinī k-gs ļoti aizstāv visos jautājumos Krievijas intereses.

     [+] [-]

, 2015-05-28 17:01, pirms 9 gadiem
''Vai visi 53 biedri nodos savas balsis, nezinu. Domāju, ka viena vai divas kaut kur pazudīs.''
Cerams Guņa pārdomās.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 17:05, pirms 9 gadiem
Nost ar Blateru. Atbalstam princi!

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 17:08, pirms 9 gadiem
kresnais rakstīja: ''Vai visi 53 biedri nodos savas balsis, nezinu. Domāju, ka viena vai divas kaut kur pazudīs.''
Cerams Guņa pārdomās.
Gunam konta ieskaitis paris ciparus un balss aizies vecajam krupim!

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 17:14, pirms 9 gadiem
Cerības pārliecināt $$Indriksonu$$ ir tuvu 0$.

     [+] [-]

, 2015-05-28 17:15, pirms 9 gadiem
krusttēva pēdējās darba dienas

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 19:36, pirms 9 gadiem
Vajadzēja jau UEFA nedot finansējumu tiem kas balsos par veco korumpantu,daudzi uzreiz nobalsotu kā vajag.

     [+] [-]

, 2015-05-29 06:21, pirms 9 gadiem
Nedomāju,ka Eiropā valda vienprātība šajā jautājumā.Mēs jau lasījam ,ko sacīja Mežecka kungs,par Krievijas nostāju vispārībā nav ko runāt,tur galvenais kritizēt visu,kur sajūt ASV smaku.Vienalga,vai tā ir korupcija,terorisms vai vēl kaut kas nelikumīgs.Eiropā netrūkst dažas valstis,kuras velk meldiņu līdzās mūsu austrumu kaimiņam.Tāpēc domāju,ka vienotības pašā UEFA nav un nevar būt.Tā kā Batleru no troņa diez vai gāzīs pat šis korupcijas skandāls.