Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Princis Ali: "FIFA nepieciešama vadība, kas atjaunos futbola līdzjutēju uzticību"

Princis Ali: "FIFA nepieciešama vadība, kas atjaunos futbola līdzjutēju uzticību"
Princis Ali bin al Huseins
Foto: AFP/Scanpix

Vienīgais pašreizējā Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidenta Zepa Blatera konkurents piektdien gaidāmajās vēlēšanās Princis Ali bin Al Huseins atturējies no komentāriem par krīzi pasaules futbola galvenajā organizācijā.

Jordānijas pārstāvja kampaņa uzstāj uz "jaunas, tīras slotas" nepieciešamību, lai padarītu FIFA pārvaldes darbu pārredzamu pēc gadiem Blatera vadībā, kad skandāli iedragājuši organizācijas prestižu.

Krīze pasaules futbola galveno organizāciju skāra tikai divas dienas pirms Blaters gatavojās atkārtoti kandidēt uz prezidenta amatu. Trešdien Šveices policija pēc ASV varasiestāžu pieprasījuma saistībā ar apsūdzībām korupcijā Cīrihē arestēja septiņas amatpersonas. Pēc notikušajiem arestiem Princis Ali atzina, ka "šī ir ļoti skumja diena futbolam", piebilstot: "Mēs nevaram tā turpināt, krīze turpinās jau ilgāku laiku un tā nav saistīta tikai ar šīsdienas notikumiem."

"FIFA ir nepieciešama vadība, kas regulē, vada un aizsargā nacionālās federācijas. Vadība, kas uzņemas atbildību un nenoveļ vainu un citiem. Vadība, kas atjauno simtiem miljonu futbola līdzjutēju uzticību visā pasaulē," uzsvēris Princis Ali.

Bijušais FIFA Ētikas komisijas loceklis, austrālietis Less Marejs izteicies, ka Zepa Blatera ilgstošajam periodam FIFA prezidenta amatā pienācis gals, pat, ja nav pierādījumu, ka viņš pats ir korumpēts.

Austrālija var būt īpaši nepamierināta ar pretrunīgo 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas tiesību piešķiršanu Katarai, ko tagad izmeklē Šveices ģenerālprokuratūra. Atgādinām, ka balsojumā par 2022. gada finālturnīra rīkošanas tiesībām Austrālija pirmajā kārtā saņēma tikai vienu balsi.

Marejs, kurš pašlaik ir TV komentētājs, bet FIFA Ētikas komisijā darbojās no 2006. līdz 2013. gadam, jau sen ir bijis plašu reformu aizstāvis pasaules futbola galvenajā organizācijā. SBS TV mājaslapā viņš norādījis, ka Blaters, visticamāk, tiktu pārvēlēts FIFA prezidenta amatā, ja vēlēšanas notiktu piektdien, kā iepriekš plānots, taču viņš uzskata, ka futbolam būtu labāk, ja tā nenotiktu.

"Neskatoties uz ilgstošajiem mājieniem un korupcijas ēnām pār FIFA, nekad nav bijis skaidru pierādījumu, ka pats Blaters ir korumpēts vai pieņēmis kukuli," izteicies Marejs. "Bet Blatera laikā FIFA ir zaudējusi savu uzticamību un šo zīmogu viņam allaž būs jānēsā."

"Pieņēmums, ka FIFA ir korumpēta iestāde, būtu jāizdzēš uz visiem laikiem. Taču mani māc bažas, ka tas nenotiks, kamēr vien Blaters nepametīs amatu," piebildis Marejs. Viņš apgalvo, ka FIFA realizētā politika nodrošinātu Blateram pārvēlēšanu FIFA prezidenta amatā.

Tikmēr Bonita Mersaiedesa, kas strādāja pie Austrālijas kandidatūras uz 2022. gada Pasaules kausa rīkošanu un jau iepriekš izteikusies par korupciju organizācijā, uzskata, ka notikušie aresti varētu kļūt par pavērsienu. "Tas dod iespēju pasaules futbolam piektdien ieviest kārtību FIFA mājā. Ja 209 FIFA dalībniekiem futbols rūp vairāk par savām iesildītajām vietām, tad var notikt kaut kāds progress."

Marejs uzskata, ka, ja tiks pierādīta korupcija balsojumā par 2022. gada Pasaules kausa organizēšanu, jānotiek atkārtotām vēlēšanām un Austrālijai būtu atkal jāizvirza sava kandidatūra.

Izmantotie resursi:
worldsoccer.com
eurosport.com

     [+] [-]

, 2015-05-28 11:03, pirms 9 gadiem
Tieši tā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-28 19:30, pirms 9 gadiem
Blateram ir uzkāst uz līdzjutēju uzticību, viņu interesē tikai iespēja iebāzt naudu kabatā. Pēc tādas pašas līdzības darbojas arī LFF vadība.