Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lēvs kritizē FIFA ideju paplašināt Pasaules kausa finālturnīru

Andrejs Siliņš

Lēvs kritizē FIFA ideju paplašināt Pasaules kausa finālturnīru
Joahims Lēvs
Foto: TASS/Scanpix

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs kritizējis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ideju paplašināt Pasaules kausa finālturnīru līdz 48 komandām.

"Ja vērtējam pēdējos gadus, labākie spēlētāji gan fiziski, gan mentāli ir tuvu savu spēju limitam. Jābūt uzmanīgiem, lai ar pārāk lielu spēļu skaitu nekaitētu kvalitātei, jo [paplašināšana] to nedrīkst ietekmēt," sacīja Lēvs, kuru pilnībā apmierinot pašreizējā sistēma ar 32 komandām finālturnīrā. "Līdzjutēji novērstos un zaudētu interesi. Ja ir jau tik labs produkts kā futbols, to jāierobežo, lai kvalitāte paliktu augsta."

FIFA vadība un FIFA prezidents Džanni Infantīno sliecas par labu šādam scenārijam: 48 izlases iedalīt 16 apakšgrupās pa trim izlasēm katrā. Divas labākās izlases iekļūt izslēgšanas spēlēs, kas sāktos no 1/16 fināla. Lēmums par finālturnīra komandu skaita palielināšanu, visticamāk, tiks pieņemts janvārī Cīrihē.

Vācija ir četrkārtējā pasaules čempione, tostarp aktuālā. 2014. gada Pasaules kausa finālturnīrā vācieši izcīnīja sešas uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti. Savukārt pēdējā Eiropas čempionāta finālturnīrā aizvadītajā vasarā Lēva vadītā izlase tika līdz pusfinālam, kur atzina Francijas pārākumu.

2018. gada Pasaules kausa izcīņa norisināsies Krievijā, bet vēl pēc četriem gadiem finālturnīrs paredzēts Katarā.

Izmantotie resursi:
TOP STORIES | DW.COM

Slēpts komentārs: denebs
Slēpts komentārs: M8archa

  -1 [+] [-]

, 2016-12-26 17:54, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Skaidrs, ka šim nepatīk. Jo lielāks skaits izslēgšanas maču, jo lielāka iespēja, ka kāds no favorītiem var izlidot ārā, un arī uz Vāciju tas attiecas.
Kam tad patiks skatīties tādu grandu cīņas kā Kazahstāna-Burkina Faso, Ķīna-Ekvadora, Armēnija-Jaunzelande?

  +2 [+] [-]

, 2016-12-26 18:45, pirms 7 gadiem
pilnīgi piekrītu. kas tas vairs par finālturnīru... fifa izskatās ka mokās bezdarbībā ka nāk prātā kautkādas marazmātiskas idejas. ja grib pazemināt finālturnīru līmeni tad lūdzu

  -1 [+] [-]

, 2016-12-26 20:47, pirms 7 gadiem
Sharps rakstīja: Kam tad patiks skatīties tādu grandu cīņas kā Kazahstāna-Burkina Faso, Ķīna-Ekvadora, Armēnija-Jaunzelande?
Nu padomā loģiski, cik reāli, piemēram, Armēnijai tikt 48 labāko skaitā Tā ka, Tavs komentārs neiztur nekādu kritiku...

     [+] [-]

, 2016-12-27 11:18, pirms 7 gadiem
Grupas pa 3 ir murgs. Nav iespējams radīt formulu, kurā visi būtu vienādā situācijā (vai kurā puse pēdējo spēļu neko neizšķir).