Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA oficiāli apstiprina piecus prezidenta amata kandidātus

Rolands Eliņš

FIFA oficiāli apstiprina piecus prezidenta amata kandidātus
Džanni Infantīno
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā futbola federācija oficiāli apstiprinājusi piecus kandidātus, kuri 26. februārī ārkārtas vēlēšanās noskaidros futbola pasaules jauno vadītāju. Savukārt Dienvidamerikas Futbola konfederācijā jaunais prezidents Alehandro Domingess no Paragvajas šodien ievēlēts vienbalsīgi.

No FIFA diskvalificētais prezidents Zeps Blaters savu posteni oficiāli atstās pēc 26. februārī paredzētajam ārkārtas vēlēšanām, kurās viņš pats nekandidēs. Kā viņa ticamākais pēctecis ilgu laiku tika uzlūkots UEFA prezidents Mišels Platinī, taču astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola saņēmis arī viņš, tāpēc kandidēt nevar. Tiesa, teorētiski viņš nevar vairs būt arī UEFA prezidents, taču UEFA Izpildkomiteja paziņojusi, ka jaunu prezidentu nemeklēs, kamēr Platinī nebūs izsmēlis visas iespējas pierādīt savu taisnību, proti, kamēr viņa apelāciju neizskatīs Sporta Arbitrāžas tiesa.

Platinī jau bija atsaucis savu sākotnēji pieteikto kandidatūru FIFA prezidenta amatam, bet šodien futbola vadošā organizācija oficiāli apstiprināja kandidātu sarakstu – vēlēšanām izvirzīti šeihs Salmans bin Ebrahims, princis Ali bin Al-Huseins, Tokijo Seksveils, Žeroms Šampaņs un Džanni Infantīno.

Kā divi izteikti favorīti tiek uzskatīts šeihs Salmans, Āzijas Futbola konfederācijas vadītājs, un Infantīno, UEFA ģenerālsekretārs, kuru kā UEFA izvirzīto kandidātu, visticamāk, atbalstīs arī Latvijas Futbola federācija.

Princis Ali piedalījās arī pagājušajās FIFA vēlēšanās, kad bija vienīgais Blatera pretinieks un ieguva 73 nacionālo federāciju atbalstu no 209. Viņš šobrīd ir Jordānijas Futbola federācijas prezidents un bijušais FIFA viceprezidents. Francijas pārstāvis Šampaņs savukārt ir bijušais diplomāts un FIFA padomnieks, kurš strādājis arī Blatera vadībā, līdz 2010. gadā aizgāja no FIFA. Savukārt Seksveils pārstāv Dienvidāfrikas Republiku un ir bijušais politieslodzītais, 13 gadus cietumā pavadot dienas ar Nelsonu Mandelu. Viņš iepriekš darbojies FIFA Pretdiskriminācijas komitejā.

Savukārt korupcijas skandālu māktajā Dienvidamerikas futbolā izraudzīts jauns CONMEBOL prezidents. Par to vienbalsīgi ievēlēts Alehandro Domingess, Paragvajas futbola pārstāvis. Pēc konkurenta Vilmāra Valdesa (Urugvaja) kandidatūras atsaukšanas Domingess palika kā vienīgais kandidāts un saņēma visu desmit konfederācijas dalībvalstu atbalstu. Viņam nu jācenšas atjaunot uzticība CONMEBOL darbam, jo pēdējie trīs konfederācijas prezidenti iesaistīti ASV prokuratūras izmeklētajā korupcijas skandālā, turklāt iepriekšējais prezidents Huans Napots jau izdots ASV varas iestādēm.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
BBC Sport - Fifa presidency: Five candidates...
Alejandro Dominguez unanimously elected...

     [+] [-]

, 2016-01-26 17:30, pirms 8 gadiem
Tu gan īstais ŠEIKS........ ha ha ha...

  +1 [+] [-]

, 2016-01-26 17:39, pirms 8 gadiem
futbols ir arābu sporta veids? nauda nauda nauda ...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-26 17:42, pirms 8 gadiem
Ir nu gan te Sakši Gramatiķi. Nepietiek ar uzvārdiem, tagad ķersies klāt arī tituliem. Kā var no šeiha izzīst šeiku?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja