Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ročāne: "Viena neliela kļūda, un mēs ielaidām vārtus"

Emils Ozerinskis

Ročāne: "Viena neliela kļūda, un mēs ielaidām vārtus"
Anastasija Ročāne. Foto: LFF

Latvijas sieviešu izlasei piektdien neizdevās izmantot savas izdevības, lai Nāciju līgas pirmajā spēlē uzveiktu grupas favorīti Maltu. Pēc spēles LFF komentārā dalījās valstvienības centra aizsardze Anastasija Ročāne un galvenais treneris Romāns Kvačovs.

Anastasija Ročāne: "Pirmās sajūtas no UEFA Nāciju līgas ir bēdīgas. Uzskatu, ka šim rezultātam nebija jābūt tādam. Mums bija vairāk vārtu gūšanas epizožu. Žēl, ka neizmantojām savas iespējas. Pašām bija viena neliela kļūda, un mēs ielaidām vārtus. Šobrīd emocijas ir bēdīgas. Varam būt apmierinātas ar to, cik daudz momentus izveidojām, cik daudz reižu nospēlējām tiešām labi. Bet rezultāts ir 0:1, ar to neesam apmierinātas. Domāju, varējām vairāk izspiest no šīs spēles."

Komentējot 84. minūtē zaudētos vārtus aizsardze teica: "Ielaistie vārti, domāju, bija nelaimīga epizode. Mēs gribējām nospēlēt, kā labāk, varbūt pārāk daudz izdarījām šajā epizodē, vienkārši izlaidām spēlētāju un redzesloka, un viņa jau raidīja bumbu tukšos vārtos."

"Neskaitot to, ka viņa guva vārtus, kopumā, domāju, mēs ļoti labi tikām galā ar viņu Heiliju Bugedžu, zinājām, ka tā ir viena no labākajām Maltas izlases spēlētājām. Uzskatu, ka kopumā diezgan labi tikām ar viņu galā, neļāvām viņai spēlēt tā, kā viņai būtu ērtāk," atzīmēja Latvijas izlases futboliste.

"Pirmajā puslaikā diemžēl nenopelnījām nevienu stūra sitienu, netikām pie iespējām, kur mums ir pārsvars – auguma pārsvars. Otrajā puslaikā bija epizode, kur es varēju gūt vārtus. Tāda ir spēle – neiesit tu, iesit tev. Esam jau spēlējuši ar Maltu arī iepriekš, zinājām, ko no šīs komandas gaidīt. Bet visā ciklā iesim no spēles uz spēli, analizējam katru nākamo pretinieku," piemetināja Ročāne.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs pieminēja, ka veiksme nebija Latvijas izlases sabiedrotā: "Vispirms vēlos pateikt lielu paldies komandas spēlētājām par labu, kvalitatīvi aizvadītu treniņnometni, kurā mērķtiecīgi gatavojāmies tieši šiem pretiniekiem. Darba procesā ir daudz taktisko momentu, un daudz kas no tā tika izpildīts tieši šajā spēlē. Par rezultātu – uzvar komanda, kas konkrētajā dienā ir stiprāka. Bet šoreiz mūs nedaudz pievīla momentu realizācija. šodienas spēli mazliet var salīdzināt ar pagājušā gada kvalifikācijas spēlēm. Bet uzskatu, ka spēles kvalitāte mums ar katru spēli aug, katrā nākamajā spēlē izveidojam vairāk vārtu gūšanas iespēju. Pēc spēles satura nevaru neko pārmest komandai. Vienīgais, kas pievīla, ir momentu realizācija."

"Olgas Ševcovas neizmantotā iespēja? Ziniet, dzīve un futbols ir tāda interesanta lieta – jebkurā brīdī var notikt jebkas. No mana skatu punkta, viss bija izdarīts ļoti pareizi – labi ieņemta pozīcija, pareizs lēmums, kur sist, tehniskais izpildījums bija ļoti labā līmenī. Tur, domāju, tikai veiksmes pietrūka. Viss pārējais bija pareizi izdarīts," atzīmēja treneris.

Izlases taktiķis šajā spēlē pārsteidza ar vienas no līderēm atstāšanu uz rezervistu soliņu, par ko Kvačovs norādīja: "Sandra Voitāne ir viena no mūsu talantīgākajām spēlētājām, bet tieši šobrīd pēc atbraukšanas no Islandes viņa bija manāmi nogurusi. Pēdējās trīs spēles Islandē par neizlidošanu no augstākās līgas viņa atdeva daudz spēku gan fiziski, gan psiholoģiski. Mēs ar treneru korpusu nolēmām, ka konkrēti šajā spēlē viņa būs labs palīgs tieši otrajā puslaikā, nākot laukumā uz maiņu."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17093/r-kvacov...