Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA Izpildkomitejas biedrs: "PK2022 finālturnīrs nenotiks Katarā"

FIFA Izpildkomitejas biedrs: "PK2022 finālturnīrs nenotiks Katarā"
Teo Cvancigers
Foto: John Thys/AFP/Getty Images

Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) Izpildkomitejas loceklis Teo Cvancigers uzskata, ka 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs nenotiks Katarā. Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad Cvancigers īpaši kritiski izteicies par plāniem rīkot futbola pasaules lielāko notikumu šajā valstī.

2010. gadā tika pieņemts lēmums, ka 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs tika aizvadīts Katarā. Šo izvēli gan pavadīja vairākas ēnas, no kurām viena no zināmākajām ir jautājums par Katarā valdošo klimatu.

Vasarā, kad tradicionāli notiek finālturnīrs, Kataras svelmē gaisa temperatūra ir augstāka par 40 grādiem, kas var sagādāt pamatīgas problēmas visiem turnīrā iesaistītajiem cilvēkiem – ne tikai sportistiem, bet arī līdzjutējiem. Plāni par turnīra pārcelšanu uz ziemu sastapās ar pamatīgu nacionālu turnīru pretestību, taču jautājums vēl nav pilnībā atrisināts.

Viens no pretiniekiem Pasaules kausa rīkošanai Katarā ir FIFA Izpildkomitejas loceklis Teo Cvancigers, kurš kritiski izteicies par Kataras izredzēm saglabāt tiesības uz finālturnīra rīkošanu: "Domāju, ka beigās 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs nenotiks Katarā. Mediķi apgalvo, ka nevar uzņemties atbildību par Pasaules kausa norisi šādos apstākļos."

"Viņi varbūt var padarīt vēsāku vidi stadionos, taču Pasaules kauss nenotiek tikai tur. Ieradīsies līdzjutēji no visas pasaules. Ceļošana šajā karstumā un pirmais gadījums, kad tiks apdraudēta dzīvība, izraisīs tiesu darbus. Mēs FIFA Izpildkomitejā nevēlamies būt atbildīgi par tādām lietām," piebilda Cvancigers.

Bijušais Vācijas Futbola asociācijas prezidents jau iepriekš ļoti kritiski izteicās par FIFA plāniem rīkot PK2022 finālturnīru Katarā, atzīstot, ka organizēšanas tiesību piešķiršana šai valstij bija kļūda. Jāpiebilst, ka Kataras gadījumā problēma nav tikai iespējamais karstums. Saistībā ar tiesību piešķiršanu ik pa laikam tiek runāts ar par korupciju FIFA iekšienē, savukārt pašiem organizatoriem ir jāatbild uz nepatīkamiem jautājumiem par strādnieku darba drošību šajā Persijas līča valstī.

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten -
Bild.de

Business & Financial News, Breaking US &...

  +3 [+] [-]

, 2014-09-22 14:31, pirms 10 gadiem
FIFA retajam interesē cilvēku dzīvības, jo galvenais viņiem ir pilnas kabatas! Par to liecina Krievijas un Kataras tiesības rīkot PK!!!

     [+] [-]

, 2014-09-22 15:01, pirms 10 gadiem
Mediķi Katara nopirks arī mediķus, kuri spēs uzņemties atbildību

     [+] [-]

, 2014-09-22 15:02, pirms 10 gadiem
Nu bet kā Blaters tagad atdos visu kukuļos saņemto summu? Noteikti tak jau daļu ir iztērējis!

     [+] [-]

, 2014-09-22 16:42, pirms 10 gadiem
Nekāda Krievija un Nekāda Katara nost ar Blateru un visu kompāniju zaglīgo

     [+] [-]

, 2014-09-22 16:47, pirms 10 gadiem
Kaut tā butu!