Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ēģiptes līderis Salāhs ārstēsies Liverpūlē, taču vēl varētu atgriezties Āfrikas Nāciju kausā

Agris Suveizda

Ēģiptes līderis Salāhs ārstēsies Liverpūlē, taču vēl varētu atgriezties Āfrikas Nāciju kausā
Mohameds Salāhs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ēģiptes Futbola asociācija apstiprinājusi, ka valstsvienības kapteinis un vadošais spēlētājs Mohameds Salāhs atgriezīsies Anglijā, lai ārstētu savainojumu. Tomēr, ja Ēģipte tik tālu tiks, Salāhs vēl varētu atgriezties uz pusfinālu.

Ēģipte šovakar pret grupas līderi Kaboverdi aizvadīs izšķirošo cīņu par izkļūšanu no grupas. Pirmajā spēlē Salāhs rezultatīvi piespēlēja un ar pendeli kompensācijas laikā izrāva punktu pret Mozambiku (2:2), bet otrajā kārtā pret Ganu muskuļa savainojuma dēļ tika nomainīts pēc pirmā puslaika un komanda divreiz atspēlējās bez viņa – atkal 2:2. Abos mačos pa vārtiem guvis Nantes uzbrucējs Mostafa Mohameds.

Ēģiptieši sākotnēji paziņoja, ka Salāham būs jāizlaiž divas spēles – grupas pēdējais mačs un astotdaļfināls, ja Ēģipte tajā piedalīsies, taču pēc konsultācijām ar Liverpūles klubu nolemts, ka Salāhs ārstēties dosies atpakaļ uz Angliju un varētu atgriezties tikai uz pusfinālu – ja vien, protams, Ēģipte vēl būs cīņā par kausu. Ēģipte ar diviem punktiem pašlaik ieņem otro vietu grupā, bet Gana un Mozambika, kurām ir pa vienam punktam, šovakar tiksies savā starpā. Tālāk tiks arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

"Nešaubos, ka Kotdivuāra ir brīnišķīga zeme, taču tajā nav mūsu mediķu. Domāju, visiem ir skaidrs, ka rehabilitācijas procesa iziešana pie mums un pie mūsu cilvēkiem ir loģiska. Ja viņš izārstēsies, tad varēs doties atpakaļ. Kādēļ gan ne?! Taču to nelemšu es – neesmu ārsts," pēc uzvaras Bornmutā (4:0) sacīja liverpūliešu galvenais treneris Jirgens Klops.

31 gadu vecais Salāhs Ēģiptes izlasē ir aizvadījis 98 spēles un guvis 56 vārtus, bet Premjerlīgas sezonā ēģiptietim 20 spēlēs ir 14 vārti un astoņas rezultatīvas piespēles. "Liverpool" ar 48 punktiem 21 mačā ir Premjerlīgas līdere, par pieciem punktiem apsteidzot pašreizējo čempionvienību "Manchester City", kura gan aizvadījusi par maču mazāk.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/ju...
https://www.liverpoolfc.com/news/mo...

     [+] [-]

, 2024-01-22 16:49, pirms 3 mēnešiem
Mo ir vajadzīgs vesels!