Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Igaunijas un Krievijas izlašu mačs Igaunijas likumu dēļ tiks aizvadīts Jūrmalā

Rolands Eliņš

Igaunijas un Krievijas izlašu mačs Igaunijas likumu dēļ tiks aizvadīts Jūrmalā
Foto: Priit Mürk/ERR

Igaunijas Futbola asociācijas (EJL) vadība apstiprinājusi, ka 22. septembrī paredzētais Igaunijas un Krievijas sieviešu futbola izlašu mačs koronavīrusa drošības pasākumu dēļ nevarēs notikt Igaunijas teritorijā un ticis pārcelts uz Latviju. Līdzīgs liktenis rudenī varētu piemeklēt arī citus Igaunijas sporta pasākumus, vēsta igauņu medijs ERR.

Igaunijas futbola izlasei rītdien paredzēta EČ kvalifikācijas spēle viesos pret Kosovu, bet 22. septembrī savā laukumā jāuzņem Krievijas izlase. Šis principiālais mačs tomēr nevarēs norisināties Igaunijā, un EJL preses sekretārs Mikels Uibolehts apliecinājis, ka šī spēle tiks aizvadīta Jūrmalā.

„Tādi ir Igaunijas noteikumi. Personām, kas ierodas valstī ārpus Šengena zonas un Lielbritānijas, ir obligāta 14 dienu pašizolācija, un to nav iespējams nedarīt,” sacīja Uibolehts. „Pašizolācija jāveic arī tad, ja uz robežas tiek iegūti negatīvi testi un tādi veikti arī iepriekš.”

„EJL bija komunikācijā ar Kultūras ministriju jau jūlija beigās, kad mēs informējām par savu situāciju un gaidāmajām starptautiskajām spēlēm,” turpināja Uibolehts, norādot, ka visas pārrunas beidzās ar futbola federācijas pieteikšanos uz izņēmuma saņemšanu, kāds, piemēram, tika piešķirts WRC rallija dalībniekiem.

„Otrdien saņēmām galīgo atbildi – noraidījumu,” paskaidroja EJL preses sekretārs. „Mums vajadzēja izvēlēties kādu citu risinājumu no rezerves variantiem, un mačs būs jārīko Latvijā. Latvijā ir savi noteikumi, taču tie atļauj sportistiem ierastiem uz starptautiskiem sporta pasākumiem, ja ir negatīvi Covid-19 testi un, neskaitot sacensības, tiek ievērota pašizolācija.”

Var izrādīties, ka Igaunijas Futbola asociācija Latvijā sarīko vēl vairākus savus mačus – oktobrī gaidāmas mājas spēles vīriešu izlasei, uzņemot Ziemeļmaķedoniju un Amrēniju, kamēr U21 futbola izlasei būs spēle pret Serbiju. EJL gan cer, ka līdz tam izdosies iekļūt Igaunijas ieceļošanas izņēmumu sarakstā.

Šī arī nav unikāla futbola problēma, un Igaunijas medijos izskan brīdinājumi, ka, piemēram, arī basketbola klubs „Kalev/Cramo” varētu būt spiests domāt par savu VTB Vienotās līgas spēļu aizvadīšanu citā valstī, jo pretinieki nevar ierasties Igaunijā bez pašizolācijas ievērošanas.

Jaunākajā Latvijas Slimīnu profilakses un kontroles centra sniegtajā pārskatā par 14 dienu kumulatīvo inficēšanās gadījumu skaitu uz 100 tūkstoš iedzīvotājiem Igaunijas rādītājs ir 20.8, proti, gandrīz piecreiz lielāks nekā Latvijā.

Izmantotie resursi:
https://news.err.ee/1136024/estonia...

     [+] [-]

, 2020-09-17 22:23, pirms 4 gadiem
Nu ko? Atbalstīsim igauņus!