Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bosniešu treneris apšauba Francijas pendeli, taču drošs par savējiem "play-off" (+video)

Andris Liepa
Andris Liepa

Bosniešu treneris apšauba Francijas pendeli, taču drošs par savējiem "play-off" (+video)
Bosnijas un Hercegovinas futbola izlases galvenais treneris Safets Sušičs
Foto: AFP/Scanpix

Otro reizi pēc kārtas tiek apšaubīts, vai Francijas futbola izlase godīgi tikusi uz finālturnīru. PK2010 palīdzēja Tjerī Anrī roka, bet tagad, "Euro2012" atlasē, Bosnijas un Hercegovinas treneris Safets Susičs apšauba Francijas gūtos vārtus pēdējā grupu turnīra kārtā.

Bosnijai un Hercegovinai pēdējā kārtā, lai tiktu pa taisno uz „Euro2014” finālturnīru, bija nepieciešama uzvara Parīzē pār spēcīgo Franciju. Ilgu laiku uzdevums tika veikts pēc plāna, bosniešiem, esot vadībā ar 1:0, taču 78. minūtē Samirs Nasrī pret Emiru Spahiču nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru pats arī realizēja. Cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1, un Francija izspruka cauri sveikā, tiekot 1. vietā un nosūtot Bosniju un Hercegovinu uz „play-off”.

Pēc mača bosniešu treneris Safets Susičs gan izteica dziļas aizdomas par pendeles pamatotību: „Biju sašutis par tiesneša lēmumu. Pat ja tur bija pārkāpums, tas bija ārpus soda laukuma, taču tajā epizodē neredzēju sava futbolista vainu. Tā bija pretrunīga epizode.” Nav jābrīnās, ka pēc šādām runām daudziem atausis atmiņā, kā Francija kvalificējās iepriekšējā ciklā uz PK2010 – toreiz palīdzēja Tjerī Anrī roka...

Tomēr Susičs nenokar galvu un ir drošs par saviem padotajiem „play-off”: „Tās nav beigas. Pierādījām Parīzē, ka ar jebkuru varam spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu, un esmu pārliecināts, ka pārvarēsim „play-off” barjeru. Protams, žēl, ka neizdevās uzveikt Franciju, jo 1. puslaikā to apspēlējām. 2. puslaikā pagurām.” Piebildīsim, ka šīs dienas „play-off” izlozē bosnieši būs neizsētie, un viņiem pretī var tikt ielozēta Portugāle, Horvātija, Īrija vai Čehija.

Atgādinām, ka PK2014 kvalifikācijas turnīrā Bosnija un Hercegovina spēlēs vienā grupā arī ar Latvijas izlasi. Vēl mūsu G grupā spēlēs Grieķija, Slovākija, Lietuva un Lihtenšteina.

Nasrī nopelnītais un realizētais 11 metru soda sitiens

Anrī roka 2009. gadā

Kādas ir tavas domas par Nasrī nopelnīto pendeli?

  • 33

  • 39

  • 19


  +5 [+] [-]

, 2011-10-13 10:02, pirms 13 gadiem
Es ar apshaubu buutu bosnijai taads moments buutu tikai sods aarpusee ja buutu
besiii ka stipros veelk itkaa jau nolemts pirms speeles

  +1 [+] [-]

, 2011-10-13 10:06, pirms 13 gadiem
LV - Vaacija labs piemeers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-13 13:58, pirms 13 gadiem
Sods nebija. Bosnietis bija tuvāk bumbai un viņam bija visas tiesības atbloķēt francūzi no bumbas, un franča aizķeršanās aiz bosnieša kājas te neko nemaina. Un arī par to, ka ārpus soda laukuma, taisnība. Par to franču vilkšanu - tas ir loģiski - cik skatītāju ies uz frančiem, cik viņiem naudas, sponsoru. Šitos velk un vilks, nemaz nešaubos.