Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Martino kļuvis par Argentīnas izlases galveno treneri

Andrejs Siliņš

Oficiāli: Martino kļuvis par Argentīnas izlases galveno treneri
Herardo Martino
Foto: AP/Scanpix

Argentīnas Futbola federācija, kuras valstsvienība jūlijā kļuva par pasaules vicečempioni, oficiāli parakstījusi līgumu ar vietējo speciālistu Herardo Martino, kurš turpmāk veiks izlases galvenā trenera pienākumus.

Pēdējos trīs gadus Argentīnas izlasi vadīja Alehando Savelja, bet pirms Pasaules kausa fināla, kurā argentīnieši atzina Vācijas pārākumu, 59 gadus vecais treneris paziņoja, ka, neraugoties uz fināla iznākumu, pametīs savu amatu pēc čempionāta beigām.

Vieta ilgi brīva nepalika - par jauno Argentīnas izlases galveno treneri apstiprināts Herardo Martino, kurš savulaik pats izlases rindās aizvadījis vienu spēli. 51 gadu vecais Martino pagājušajā sezonā vadīja "Barcelona" vienību, taču spēja aizvest komandu tikai līdz vienai trofejai - Spānijas superkausam. Pēc sezonas Martino un "Barcelona" pārtrauca līgumsaistības, kas sākotnēji paredzēja trenera strādāšanu klubā arī nākamsezon.

Līdz tam Martino bija strādājis tikai Dienvidamerikā, vadot komandas Argentīnā un Paragvajā. Pēc četru Paragvajas čempiontitulu izcīnīšanas 2006. gadā Martino tika nozīmēts par Paragvajas izlases galveno treneri. 2010. gada Pasaules kausā Martino aizveda paragvajiešus līdz ceturtdaļfinālam, bet 2011. gada "Copa America" izcīnīja otro vietu.

Vēlāk Martino noraidīja Kolumbijas izlases piedāvājumu, izvēloties atgriezties klubu futbolā un parakstīja līgumu ar "Newell's Old Boys". Izglābis komandu no izkrišanas uz otro līgu, Martino aizveda "Newell's Old Boys" līdz čempiontitulam 2013. gadā.

Izmantotie resursi:
Error (404) - Page not found

     [+] [-]

, 2014-08-13 12:22, pirms 10 gadiem
visu cieņu Mesi talantam, bet lai izlasē jūt, kurš ir treneris, kurš spēlētājs