Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Senegāla un Nigērija apstādina divas Āfrikas Nāciju kausa sensāciju autores

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Senegāla un Nigērija apstādina divas Āfrikas Nāciju kausa sensāciju autores
Senegālas izlases pussargs Idrisa Gvejs (Nr. 5) svin vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptē notiekošā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfināla ievadā soli tuvāk kārotajai trofejai nonākušas Senegālas un Nigērijas valstsvienības, kuras ar rezultātiem 1:0 un 2:1 apspēlēja attiecīgi Beninu un Dienvidāfrikas Republiku.

Beninas izlase astotdaļfinālā sensacionāli bija spējusi izslēgt Maroku, tādējādi pārrakstot savas valsts futbola vēsturi. Arī šovakar beninieši saviem pretiniekiem sagādāja daudz galvassāpju, Senegālas cietoksni vairākkārt apdraudot Mikaelam Potē. Savukārt Beninas izlases vārti pirmoreiz tika atslēgti 54. minūtē, kad to izdarīja "Liverpool" snaiperis Sadio Manē, tomēr tiesneša asistents šajā situācijā fiksēja aizmugures stāvokli.

Tomēr senegālieši turpināja doties uz priekšu, 69. minūtē vairāku Beninas izlases aizsargu ielenkumā Sadio Manē atrodot Idrisu Ganu Gveju, kurš izrāvās vienatnē ar vārtsargu, panākot 1:0 Senegālas labā. Savukārt jau pēc piecām minūtēm vēl viens vārtu guvums netika ieskaitīts pašam Manē, kurš atkal atradās aizmugurē.

Beninas komandas izredzes atspēlēties un uzvarēt saruka līdz minimumam, kad 83. minūtē par pēdējās cerības pārkāpumu sarkano kartīti savā priekšā saņēma beninietis Olivjē Verdons.

Senegāla Āfrikas Nāciju kausa pusfinālā eksaminēs Madagaskaras un Tunisijas ceturtdaļfināla pāra spēcīgāko komandu.

Vēlākajā ceturtdaļfināla mačā bumbas kontroles iniciatīvu (61:39 (%)) pretiniekiem atdeva nigērieši, kuri tā vietā izveidoja vairāk vārtu gūšanas momentu. Pirmos vārtus Nigērijas izlase guva 27. minūtē, kad soda laukumā Aleksa Ivobi piespēlei pieslēdzās Semjuels Čukvuezī, izdarot divus sitienus. Pirmo no tiem bloķēja DĀR izlases aizsargs, kamēr otrajā Čukvuezī vārtsargam neatstāja nekādas cerības (1:0).

Ilgu laiku rezultāts palika nemainīgs, līdz brīdim, kad 71. minūtē no tiešā brīvsitiena partnera izpildītajam centrējumam sekmīgi pieslēdzās dienvidāfrikānis Bongani Zungu, izlīdzinot rezultātu (1:1). Tiesnesis gan video atkārtojumā pārbaudīja vai epizodē nebūtu fiksējama aizmugure, taču šāds pārkāpums netika atrasts un DĀR izlase varēja līksmot.

Dienvidāfrikāņi acīmredzami cerēja noturēt neizšķirtu vismaz līdz pamatlaika beigām, taču tas viņiem neizdevās. Astotdaļfinālā mājiniekus ēģiptiešus pārsteidzoši izslēgusī DĀR izšķirošo bumbu savos vārtos ielaida pamatlaika priekšpēdējā minūtē. Par Nigērijas varoni kļuva Viljams Trūsts-Īkongs, kurš izrāva uzvaru (2:1) pēc stūra sitiena izspēles.

Nigēriešu pretinieki pusfinālā būs vai nu kotdivuārieši, vai alžīrieši.

Ceturtdaļfināls

DatumsSpēleRez.Vārtu guvēji
10.07.Senegāla - Benina1:0 (0:0)Gvejs 69`
10.07.Nigērija - DĀR2:1 (1:0)Čukvuezī 27` Trūsts-Īkongs 89` - Zungu 71`
11.07.Kotdivuāra - Alžīrija
11.07.Madagaskara - Tunisija

  -1 [+] [-]

, 2019-07-11 00:36, pirms 5 gadiem
Senegālrs vārtu autora īstais uzvārds ir Gueye!
Vai tiešām latvidki pārtulkojot jums sanāk gejs? 😁

     [+] [-]

, 2019-07-11 00:46, pirms 5 gadiem
Paldies,ka ātri reağējāt un izlabojāt!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-11 01:20, pirms 5 gadiem
Abās spēlēs uzvarēja meistarīgākās komandas, lai gan varēja būt dažādi pavērsieni. Manē un Kulibalī, tāpat kā klubos, arī izlasē rāda klasi, bet tas pats Senegālas vārtsargs Gomiss pie 0:0 gandrīz bumbu iesita pats savos vārtos, un tas daudz ko mainītu.

Otrajā spēlē Nigērija uzbruka bīstamāk, bet DĀR izlīdzināja rezultātu pēc viena no saviem retajiem momentiem, un situāciju par labu Nigērijai noslieca ne īpaši veiksmīgais DĀR vārtsarga Viljamsa izgājiens no vārtiem, kas ļāva bumbai netraucēti nonākt pie Ekonga.

     [+] [-]

, 2019-07-11 09:50, pirms 5 gadiem
Deportivo rakstīja: Abās spēlēs uzvarēja meistarīgākās komandas, lai gan varēja būt dažādi pavērsieni. Manē un Kulibalī, tāpat kā klubos, arī izlasē rāda klasi, bet tas pats Senegālas vārtsargs Gomiss pie 0:0 gandrīz bumbu iesita pats savos vārtos, un tas daudz ko mainītu.

Otrajā spēlē Nigērija uzbruka bīstamāk, bet DĀR izlīdzināja rezultātu pēc viena no saviem retajiem momentiem, un situāciju par labu Nigērijai noslieca ne īpaši veiksmīgais DĀR vārtsarga Viljamsa izgājiens no vārtiem, kas ļāva bumbai netraucēti nonākt pie Ekonga.
Āfrikas izlasēm, it sevišķi melajām, vārtsargi vienmēr ir bijuši katastrofa - ar ļoti maz izņēmumiem

     [+] [-]

, 2019-07-11 10:48, pirms 5 gadiem
Nez ar kādu rezultātu Benina pārbrauktu pāri mūsu 11 aitām? Tīri tā, intereses pēc, varētu kādu draudzības spēli noorganizēt.

     [+] [-]

, 2019-07-11 18:36, pirms 5 gadiem
Labāk nevajag
Jau tā pietiek