Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas futbola leģenda Ziku vēlas kļūt par FIFA prezidentu

Rolands Eliņš

Brazīlijas futbola leģenda Ziku vēlas kļūt par FIFA prezidentu
Ziku
Foto: AFP/Scanpix

62 gadus vecais Arturs Antuness Koimbra, daudz plašāk pazīstams kā 48 vārtus Brazīlijas izlasē guvušais Ziku, paziņojis, ka izvirzīs savu kandidatūru FIFA prezidenta vēlēšanās.

"Visai sporta pasaulei ir skumji vērot, kas šobrīd notiek futbolā," preses konferencē Riodežaneiro sacīja Ziku. "Korupcija, kas sagandē tik daudz cilvēku ieguldījumu futbola attīstībā. Uzskatu par savu pienākumu izmantot savu pieredzi un zināšanas, kandidējot uz FIFA prezidenta amatu."

Ziku ir divkārtējs pasaules gada labākā futbolista balvas ieguvējs un ceturtais visu laiku labākais vārtu guvējs Brazīlijas izlasē. Pēc futbolista karjeras noslēgšanas 1994. gadā Ziku ir strādājis par galveno treneri vairākos pazīstamos klubos ( Maskavas CSKA, "Fenerbahce", "Olympiacos"), kā arī vadījis Irākas un Japānas izlases.

Ziku pirms pieciem gadiem uzņēmās savu pirmo nozīmīgo administratīvo amatu, kļūstot par "Flamengo" kluba direktoru, taču atgriešanās klubā, kur viņš guva savus lielākos panākumus, neizdevās, un drīz Ziku atstāja direktora amatu, kas nozīmē, ka viņa pieredze futbola organizēšanā ir visai minimāla.

FIFA prezidenta vēlēšanas notiks īpaši sasauktā kongresā, kura precīzs datums vēl nav paziņots, taču tas varētu norisināties jau decembrī. Ilggadējais prezidents Zeps Blaters paziņojis, ka savu kandidatūru neizvirzīs un aizies no amata, reaģējot uz plašo korupcijas skandālu, kura rezultātā apsūdzības izvirzītas 14 FIFA amatpersonām.

Septiņi cilvēki tika aizturēti tieši pirms FIFA kongresa Cīrihē un visi kā viens atteicās no izdošanas ASV, līdz ar to šobrīd šis process apgrūtināts. Šveices varas iestādes paziņojušas, ka viens no aizturētajiem (neminot vārdu) iesniedzis sūdzību par savu aizturēšanu un, ja tā tiks atzīta par pamatota, viņš varētu tikt izlaists brīvībā, līdz pieņemts galējais lēmums par izdošanu ASV.

Šveices varas iestādes tikmēr turpina izmeklēšanu krimināllietā par PK2018 un P2022 rīkošanas tiesību piešķiršanu, un BBC vēsta, ka veikta kratīšana Blatera, FIFA ģenerālsekretāra Žeroma Valka un Finanšu daļas direktora Markusa Katnera birojos, no kuriem konfiscēti datoru cietie diski un citi datu nesēji.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Fédération Internationale de Football...

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 10:39, pirms 9 gadiem
Sen jau kā Ziku, agrāk šķiet bija Ziko?

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 10:44, pirms 9 gadiem
Tas, ka slavens futbolists neko šeit nedod...tas kaut ko dotu, ja par FIFA prezidentu balsotu visas pasaules fani, bet balso kongress...tas tāpat kā Latvijā par prezidentu ievēlētu R.Paulu, ja balsotu visa tauta, bet tā kā balso Saeima - tad ir Vējonis...politika!

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 10:57, pirms 9 gadiem
varbūt tas bija Čiku, tam puikam uz krekla bija uzraksts Ziko!

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 11:13, pirms 9 gadiem
Agrāk bija Ziko un Ronaldo, tagad Ziku un Ronaldu! Ja otrajā gadījumā vismaz cilvēks cits, tad pirmajā tas pats! Un Henrika Larsona uzvārdu pat nezinu kā SC tagad rakstītu Drošvien Īsšūns (ja jau ir Īszeme). Jautros laikos dzīvojam

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 11:30, pirms 9 gadiem
Pēc portugāļu valodas principiem ir pareizi. Ja pamanījāt, arī vecais labais Roberto Karloss jau pasen kļuvis par Robertu (nelokāms) Karlušu (pat Kreipāns tā viņu dēvē)

     [+] [-]

, 2015-06-11 12:02, pirms 9 gadiem
katrs otrais čempis drošivien notiktu Brazīlijā!

  -3 [+] [-]

, 2015-06-11 12:08, pirms 9 gadiem
Kas tas par Ziku? Ziko gan bija tāds brazīļu futbolists, atceros. Šis laikam ir tas pats

  -2 [+] [-]

, 2015-06-11 12:30, pirms 9 gadiem
Ko mēs tagad darīsim, daudzos svarīgos materiālos ir iezagusies milzīga drukas kļūda, Portugāli nemaz tā nesauc, ir jābūt Purtugālei un purtugāļu valodai! Un Ulimpiāde notiks Riudežaneiru!

     [+] [-]

, 2015-06-11 14:00, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Ko mēs tagad darīsim, daudzos svarīgos materiālos ir iezagusies milzīga drukas kļūda, Portugāli nemaz tā nesauc, ir jābūt Purtugālei un purtugāļu valodai! Un Ulimpiāde notiks Riudežaneiru!
Ir vēsturiskais princips un lingvistiskais princips. Galvenais ir precizēt segvārda vēsturi, lai zinātu, ka jāsaka "Halks" nevis "Hulks" utt., bet principā portugāļu valodas īpašvārdu atveide latviešu valodā no tā nemainās. Tikai nedaudz jāpakustina smadzenes un viss
P.S.- Lūk arī fonētiskā transkripcija - Zico ([ˈziku])
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja