Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Igaunijas izlase Katarā pārbaudes mačā pieveic Somiju

Rolands Eliņš

Igaunijas izlase Katarā pārbaudes mačā pieveic Somiju
Igaunijas izlase. Foto: Jana Pipar

Šodien Katarā aizvadītas divas pārbaudes spēles starp Eiropas Ziemeļvalstu futbola izlasēm. Igaunija ar 2:1 pieveica Somiju, kamēr Zviedrija spēlēja 2:2 ar Islandi.

PK 2022 paredzētajā mājvietā Dohā, Katarā, pārbaudes spēli šodien aizvadīja Igaunijas un Somijas izlases. Šobrīd FIFA kalendārā nav starptautiskā pārtraukuma, attiecīgi šīs ir neoficiālas pārbaudes spēles, kuras neskaitīsies FIFA rangā.

Igaunijas un Somijas izlases bija sastādītas lielākoties no vietējo līgu futbolistiem, kā arī futbolistiem, kuru līgās ir ziemas pārtraukums. Igaunijas izlasē debiju piedzīvoja pieci spēlētāji, taču tas netraucēja izcīnīt uzvaru ar 2:1. Igaunija pirmā puslaika izskaņā izvirzījās vadībā pēc pieredzējušā „Flora” aizsarga Gerta Kamsa sitiena, bet 62. minūtē Somijas „Lahti” iepriekš pārstāvējušais Henri Aniers panāca 2:0. Anieram tie bija 13. vārti izlasē.

Somijas izlasei vienīgos vārtus izdevās gūt 81. minūtē, kad savus pirmos vārtus valstsvienībā guva 22 gadus vecais pussargs Rasmuss Karjalainens. Tas gan neglāba somus no zaudējuma ar 1:2. Pirms trim dienām turpat Katarā Somija ar 1:0 pārspēja Zviedriju, kas savukārt šodienas mačā spēkojās 2:2 ar Islandes izlasi, atspēlējoties no 0:1 un vēlāk kompensācijas laikā nenoturot vadību.

Igaunijas izlasei pēc trim dienām paredzēta otra pārbaudes spēle Katarā, šoreiz tiekoties ar Islandi.

Izmantotie resursi:
Mängud