Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kovačs beidzis karjeru izlasē

Kovačs beidzis karjeru izlasē
Niko Kovačs
Foto: DDP

Horvātijas futbola valstsvienības kapteinis un kluba "Salzburg" spēlētājs Niko Kovačs paziņojis par savas karjeras beigšanu izlasē. 37 gadus vecais futbolists šādu lēmumu pieņēmis, lai dotu iespēju sevi pierādīt jaunajiem izlases kandidātiem.

“Es neesmu bērns un neesmu arī vairs savos labākajos gados, apzinos, ka varu kļūt par apgrūtinājumu valstsvienībai, ņemot vērā, ka savā klubā "Salzburg" ne vienmēr tieku sastāvā. Un es beidzot, arī esmu pieņēmis galējo lēmumu. Horvātijai priekšā ir grūta cīņa par iekļūšanu 2010.gada Pasaules kausa izcīņā, un komandai ir vajadzīgi jauni spēlētāji, kuri katru nedēļu pārstāv savus klubus, un kuri regulāri spēlē. Manā pozīcijā ir vairāki kandidāti, kas varētu mani labi aizstāt, un trenerim Slavenam Biličam ir izvēles iespējas,” kādā intervijā izteicies Niko Kovačs.

Universālais pussargs Horvātijas valstsvienībā aizvadījis 83 spēles un guvis 15 vārtus. Kovača karjera izlasē sākās 1996. gadā spēlē pret Monako, un kopš 2004. gada Niko Kovačs bija Horvātijas izlases kapteinis. Pagājušajā vasarā Niko Kovačs kopā ar Horvātiju no Eiropas čempionāta izstājās 1/4 fināla spēlē pret Turcijas izlasi.

Biličs izteicis nožēlu par Kovača lēmumu, taču respektējot to. “Viņš nekad nebija mūsu labākais futbolists, taču bez šaubām pats svarīgākais laukumā.” Pasaules kausa izcīņas kvaifikācijas grupā Horvātijas izlase dala otro vietu ar Ukrainu, no līderiem Anglijas futbolistiem atpaliekot par pieciem punktiem.

Izmantotie resursi:
soccer.ru

     [+] [-]

, 2009-01-08 16:38, pirms 15 gadiem
Nē! Tikai ne viņš! Viņš ar brāli veido vēl tagad horvātijas spēcīgo tandēmu!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-11 10:38, pirms 15 gadiem
tiesi ta, viņs un viņa brālis ir lieliski... ibio, 37, bet kā spēlē... īsts plejmeikeris starp jaunajiem horvātiem. Eiropas čempī izcēlās tiesi ar savu pieredzi.