Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mežeckis: "Skaidrs, ka turpināsim atbalstīt Platinī arī šajā situācijā"

Rolands Eliņš

Mežeckis: "Skaidrs, ka turpināsim atbalstīt Platinī arī šajā situācijā"
Jānis Mežeckis un Mišels Platinī
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka Mišela Platinī pagaidu atstādināšana no UEFA prezidenta amata viņam bijis liels pārsteigums, taču tas nemaina LFF ieņemto nostāju turpināt atbalstīt Platinī arī šajā situācijā.

No jūsu pozīcijām raugoties - cik pārsteidzoša vai, gluži otrādi, paredzama bija Zepa Blatera un Mišela Platinī pagaidu atstādināšana no savu pienākumu pildīšanas?
Šobrīd man grūti ko komentēt, un es droši vien to arī nemaz nedarīšu, jo nākamnedēļ mums būs UEFA ārkārtas sēde, kurā piedalīsies visu 54 dalībvalstu prezidenti un ģenerālsekretāri, tad arī mēs tur uzzināsim, kas konkrēti ir noticis un kāpēc šādi notikumi.

Skaidrs, ka Platinī atstādināšana bija negaidīts lēmums, patiešām negaidīts. Man pat grūti kaut ko paskaidrot vai komentēt šajā situācijā.

Platinī savā paziņojumā norādīja, ka viņam atbalstu arī pēc atstādināšanas izteikušas vairākas UEFA dalībvalstu federācijas. Vai arī LFF ir to vidū?
Speciāli nekādu vēstuli mēs neesam rakstījuši. Vakar man bija saruna ar UEFA pārstāvjiem - ne tieši ar pašu Platinī, bet gan organizācijas pārstāvjiem - un varēju apliecināt, ka atsauksimies aicinājumam un nākamnedēļ būsim ārkārtas sēdē. Nu, un skaidrs, ka atbalstīsim Platinī.

FIFA Ētikas komisija ir uz laiku Platinī atstādinājusi no viņa pienākumiem. Ko tieši tādā gadījumā UEFA ārkārtas sēdē plānots apspriest?
Redziet, tiešām nevēlos skriet vilcienam pa priekšu un tagad izteikties. Domāju, vispirms jāaizbrauc, tad arī apskatīsimies. Skaidrs, ka tagad ir sākušās visādas spēlītes, taču - šobrīd esmu Islandē kopā ar Latvijas izlasi, un man grūti paskaidrot, kas notiek UEFA gaiteņos.

Cik ļoti abu lielāko futbola organizāciju palikšana bez faktiskajiem vadītājiem ietekmēs futbola dzīvi Latvijā?
Nē, tas nevar nekādi ietekmēt, nekādā gadījumā. Kā gan tas varētu kaut ko ietekmēt? Viss notiks un turpināsies, tagad spēlēsim pret Islandi, pēc tam Rīgā pret kazahiem. Tā ka ikdienas darbā tas praktiski neko neietekmē. Bet nu skaidrs, ka agrāk vai vēlāk šajā visā tiks ieviesta kārtība.

Saprotu jūsu nevēlēšanos komentēt pašreizējos notikumus, taču - vasarā jūs gan pats personīgi, gan no LFF valdes pozīcijām norādījāt, ka FIFA ārkārtas prezidenta vēlēšanās savu balsi nodosiet Platinī rīcībā. Vai šobrīd esat tādās pašās domās vai arī vēlaties ieņemt piesardzīgāku pozīciju?
Kā tad, ka atbalstīsim, viennozīmīgi. Labi, es varbūt šobrīd nevaru izteikties visas LFF valdes vārdā, taču grūti iedomāties, kādēļ lai tās nostāja tiktu mainīta. Domāju, ka šajā situācijā visas Eiropas valstis viņu turpinās atbalstīt. Atkal gan - nevaru izteikties par visām 54 dalībvalstīm, taču uzskatu, ka tā notiks. Mēs viņu atbalstījām jau brīdī, kad Platinī izvirzīja savu kandidatūru FIFA prezidenta amatam, un turpinām to darīt arī šajā situācijā.

Noslēgumā nedaudz par citu tēmu - izlases treneris Marians Pahars pieminēja iespēju novembrī aizvadīt pārbaudes spēli. Vai šajā ziņā ir kas konkrētāks zināms?
Tā konkrēti pagaidām vēl mums nekā nav, taču ir vairāki piedāvājumi, kurus tagad izskatām. Tomēr domāju, ka galīgais lēmums tiks pieņemts pēc atlases cikla beigām, proti, pēc spēles pret Kazahstānu. Tagad jau arī vēl nevar zināt, kuras izlases piedalīsies pārspēlēs un kuras ne, un kuras pa tiešo nodrošinās finālturnīru. Tā ka nākamās nedēļas beigās par šo pārbaudes spēli vajadzētu būt jau zināmam. No kurām valstīm piedāvājumi? To es nevēlētos šobrīd atklāt.

Bet spēle plānota mājās vai izbraukumā?
Izbraukumā, protams. Rīgā jau mēs novembrī vairs nevarēsim spēlēt. Tā ka varianti ir tikai par ārzemēm. Centīsimies kaut kur uz siltākām zemēm aizbraukt

 +16 [+] [-]

, 2015-10-09 22:13, pirms 9 gadiem
Ceru ka Mežeckis nogrims kopā ar Platini. un jo ātrāk jo Latvijas futbolam labāk.

 +10 [+] [-]

, 2015-10-09 22:17, pirms 9 gadiem
Pie jūsu cietokšņa durvīm ar negaidīti pieklauvēs!

 +12 [+] [-]

, 2015-10-09 22:18, pirms 9 gadiem
korupcija Latvijā korupcija pasaulē korupcija futbolā tikai par to neizteikšos viss ir tik negaidīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-10-09 22:21, pirms 9 gadiem
Iepriekseejaa rakstaa piemineeju sito aakstu!
Nu tak protams - vinju arii padziis..vienalga kursh bet-padziis!

  -2 [+] [-]

, 2015-10-09 22:22, pirms 9 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2015-10-09 22:26, pirms 9 gadiem
Roka roku mazgā

  +2 [+] [-]

, 2015-10-09 22:45, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Iepriekseejaa rakstaa piemineeju sito aakstu!
Nu tak protams - vinju arii padziis..vienalga kursh bet-padziis!
Neviens viņu nepadzīs, sēdēs LFF kā sēž! Tikai un vienīgi jāgaida, kad paši aizies. Jo viņus neviens nevēlas aiztikt, jo baidās!

     [+] [-]

, 2015-10-09 23:06, pirms 9 gadiem
Baidaas? kursh baidaas?

     [+] [-]

, 2015-10-09 23:23, pirms 9 gadiem
Meric rakstīja: Roka roku mazgā
a tu domaaji,ne do dievs Platinii saaks runaat,varees mezheckis ar bandu Centralkaa naaras sildiit

  -1 [+] [-]

, 2015-10-09 23:30, pirms 9 gadiem
TU!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-09 23:49, pirms 9 gadiem
Nu bet protams, ka atbalstīs - nav divu runu pat.
Cerams, ka pārbaudes spēle novembrī tiešām būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-10-10 00:26, pirms 9 gadiem
fanotājs a rakstīja: Kas tas par cirvi bildē Platinī aiz muguras?
Līga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-10-10 03:08, pirms 9 gadiem
Shitaas suudu mushas nav iespeejams padziit. Pezheckis un Pidriksons seedees, kameer nenospraags. Iespejams, shie jau sen sev mauzolejam sakraajushi Fu, fu futbola darbonim Platini. Pats ciinijaas par visaadiem fair play, a beigaas kukulji

  -1 [+] [-]

, 2015-10-10 09:49, pirms 9 gadiem
Agri vai vēlu arī Latvijā ir jāienāk jaunām vēsmām.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-10 11:03, pirms 9 gadiem
Goda lieta būtu atteikties no kandidēšanas, kamēr neesi attaisnots. Bet letiņi jau saprot, ka ir pretēji - sēdi siltā krēsliņā un raujies tik uz priekšu, kamēr Tevi ar sūdainu mietu neizdzen.
Pamatotas apsūdzības vai nē, cilvēkam nemaz nevajadzētu piedalīties un valstīm par viņu balsot.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-10 14:29, pirms 9 gadiem
"Platinī atstādināšana bija negaidīts lēmums, patiešām negaidīts, "

pateica un padomāja:

"kopīgi ar gunču cerējām vēl zagt un zagt, bet tagad nav skaidrs, kā bus, nav komentāru."

  +1 [+] [-]

, 2015-10-10 18:22, pirms 9 gadiem
Mežecki- atpi... oi, atkāpies!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-11 07:45, pirms 9 gadiem
Jūs zinat cik miljonus FIFA katru gadu pārskaita federācijai? Ūn kapēc mūsu futbols ir tik zemu? Tādēļ, ka visi šie miljoni ir Mežecka un Indriksona kabatā - zagļi.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-11 11:59, pirms 9 gadiem
Kā viņš var neatbalstīt to,kurš viņu "baro"?
Goda vārds-klauns tas Jancis un cirks ir tā UEFA un FIFA!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-11 14:23, pirms 9 gadiem
Atbalsti gan Mežecki, atbalsti, tikai skaties, ka "neatbalsties" līdz apsūdzēto soliņam!
Pagaidām tak esi vēl potenciālo liecinieku pulciņā.
Tikai atceries, ka tiem FIFA un UEFA vīriņiem-zaglēniem, nav Tavas un Tavu kolēģu padomju un KGB zakalkas - Viņi jau vēl netiekot līdz policijas mašīnai- stāsta visu ko darījuši....